מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותסדר פסח טבעוני

סדר פסח טבעוני

חריימה, מרק צח וקניידלך – מתכונים למנות פסח מסורתיות בגרסה הטבעונית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חריימה טופו

 

 (צילום: באדיבות אורלי כהן - חיים וטעים)

 

בלוגרית הבישול הבריא אורלי כהן – חיים וטעים, הביאה עבורנו מתכון לחריימה טבעוני מטופו. לדברי ד"ר רלי אבּל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז מרכז של שרותי בריאות כללית, "זו מנה עשירה בברזל, סידן ופיטואסטרוגנים".

 

המצרכים הדרושים

 

לקציצות:

 

חבילה אחת של טופו רגיל (300 גרם)
1 בצל סגול קצוץ
3 כפות פירורי לחם
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח

 

לרוטב:

 

1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
8-10 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית סוכר
מלח
שמן קנולה לטיגון

 

להגשה:

 

כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

 

1. טוחנים את הטופו במעבד מזון עד שהופך למשחה (מוסיפים מעט מים במידת הצורך)

 

2. מערבבים עם יתר החומרים עד ליצירת תערובת אחידה, ממנה יוצרים קציצות - כדורים בגודל כדור פינג-פונג

 

3. מניחים את הכדורים על תבנית שטוחה עליה נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהקציצות מזהיבות

 

 (צילום: באדיבות אורלי כהן - חיים וטעים)

 

4. מוציאים את הקציצות מהתנור ונותנים להן להצטנן בחוץ, או במקרר למשך לילה

 

5. מכינים את הרוטב: מטגנים את שיני השום והפלפל החריף למשך מספר שניות ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה

 

6. מוסיפים כפית סוכר, כמון, פפריקה, מלח ואת רסק העגבניות ומרתיחים שוב

 

7. מקטינים את האש ומבשלים למשך כשעה (אפשר יותר, עד שהרוטב מסמיך)

 

8. מכניסים את הקציצות להתבשל ברוטב למשך כרבע שעה

 

9. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים

 

ערכים תזונתיים לכל הכמות

 

778 קלוריות
29.8 גרם חלבון
56.9 גרם שומן
38.1 גרם פחמימות
0 כולסטרול
1 גרם סיבים

 

קניידלך טבעוני במרק צח 

 

(צילום: המחשה, Shutterstock)

 

גם לטבעונים מגיע מרק עם קניידלך. המתכון הבא הוא לקניידלך טעימים ללא ביצים במרק ירקות צח שמחליף את מרק העוף. עם זאת, ד"ר רלי אבל מבהירה כי המתכון לקניידלך מכיל הרבה מאוד פחמימות - אז לא כדאי להגזים.

 

קניידלך ללא ביצים 

 

המצרכים הדרושים

 

2 כוסות מים פושרים
2 כוסות קמח מצה
4 כפות שמן זית
2 כפות קמח חומוס או 2 כפות ממרח מיסו (מוותרים על המלח במתכון)
מלח
פלפל שחור
סיר מים רותחים לבישול

 

אופן ההכנה

 

1. יוצקים את המים והשמן לקערה

2. מפזרים את קמח המצה וקמח החומוס מעל המים ומניחים להם לשקוע
3. מתבלים בפלפל ובמלח או במיסו, ומערבבים היטב לתערובת אחידה
4. משהים את התערובת לפחות רבע שעה
5. מרתיחים את מי הבישול, צרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד ומבשלים עד שהכדורים צפים על פני המים
6. מכבים את האש ומוציאים את הכדורים בעדינות בעזרת מסננת או כף גדולה ומחוררת
7. מצננים את הכדורים. מוסיפים אותם לקערת המרק לאחר שהמרקם שלהם התייצב

 

ערכים תזונתיים לכל הקניידלך

 

1451 קלוריות
29.2 גרם חלבון
58.5 גרם שומן
203.8 גרם פחמימות
0 כולסטרול
1.2 גרם סיבים תזונתיים

 

מרק צח

 

המצרכים הדרושים

 

2 ליטר מים
2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
2-3 גבעולי כרישה גדולים, חתוכים לפיסות גדולות
8-10 גזרים, קלופים וחתוכים לפיסות גדולות
2-3 ראשי סלרי מנוקים וחצויים
3-4 גבעולי סלרי עם העלים
3 שורשי פטרוזיליה מנוקים וחצויים
2 ראשי שומר, חצויים
רבע כרוב או כרובית
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2-3 גבעולי שמיר
גבעול רוזמרין בינוני
3-4 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור
מעט כמון
כוס יין אדום יבש (אופציונלי)

 

אופן ההכנה

 

1. שוטפים היטב את כל הירקות, מקלפים במידת הצורך וחותכים לחתיכות
2. מכניסים את הירקות לסיר עם המים, מרתיחים ומסירים קצף שצף על פני המים
3. מוסיפים את היין והתבלינים, מבשלים על להבה נמוכה, ללא כיסוי, לפחות שעה
4. מסננים את המרק ומגישים חם

  

*יעוץ מקצועי וחישוב ערכים תזונתיים: ד"ר רלי אבּל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז מרכז של שרותי בריאות כללית