מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותסיבים מורידים סיכון למחלות לב ושבץ

סיבים מורידים סיכון למחלות לב ושבץ

מחקר: צריכה של סיבים תזונתיים קשורה לסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באנשים שלא מעשנים


עדויות נוספות לקשר בין צריכה מרובה של סיבים לבריאות הלב וכלי הדם (צילום: Shutterstock)
עדויות נוספות לקשר בין צריכה מרובה של סיבים לבריאות הלב וכלי הדם (צילום: Shutterstock)

 

עדויות נוספות לקשר בין צריכה מרובה של סיבים לבריאות הלב וכלי הדם. מחקר חדש שנערך באוכלוסייה יפנית מצא כי תזונה עשירה בסיבים הורידה באופן מובהק את הסיכון לשבץ או מחלת לב.

 

דיאטה עשירה בסיבים ידועה כיעילה בשמירה על בריאות תקינה בכלל ובריאות הלב וכלי הדם בפרט. סיבים מסיסים - המצויים בעיקר בירקות, פירות ושיבולת שועל - יעילים במניעת ספיגת סוכרים ושומנים' בעוד שסיבים לא מסיסים - המצויים בירקות שורש וסובין חיטה  - יעילים בשמירה על יציאות סדירות.

 

מחקר חדש שנערך ביפן בדק האם צריכת סיבים מורידה סיכון למחלות לב וכלי דם. החוקרים עקבו אחר למעלה מ-86,000 משתתפים בגילאי 45-65 ללא תחלואה וסקולרית או סרטן במשך מספר שנים ובדקו את שיעור מקרי מחלות הלב והשבץ. כל המשתתפים מילאו שאלונים לגבי התזונה שלהם.

 

מהמחקר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition עולה כי דיאטה עשירה בסיבים הורידה באופן מובהק את הסיכון לשבץ ומחלות לב. האפקט נמצא משמעותי בעיקר באוכלוסייה של לא מעשנים.

 

המחקר מדגיש, פעם נוספת, את חשיבותה של דיאטה עשירה בסיבים ובפירות וירקות טריים בשמירה על אורח חיים בריא ובמניעת תחלואה.

 

 

European Journal of Clinical Nutrition 65, 1233-1241 November 2011