מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותעישון מגביר סיכון לסיבוכים בניתוח

עישון מגביר סיכון לסיבוכים בניתוח

מחקר: הסיכון של מעשנים למוות לאחר ניתוח גבוה בכ- 40% מהסיכון של אנשים שאינם מעשנים


הסיכון להתקף לב לאחר ניתוח היה גבוה ב- 80% במעשנים (צילום: סטוק פוטוז)
הסיכון להתקף לב לאחר ניתוח היה גבוה ב- 80% במעשנים (צילום: סטוק פוטוז)

 

מעשנים שעוברים ניתוח הם בעלי סבירות גבוהה יותר לסיבוכים או למוות זמן קצר לאחר הפרוצדורה הניתוחית מאשר לא-מעשנים. כך עולה ממחקר שפורסם לאחרונה בכנס השנתי של איגוד המרדימים האמריקאי.

 

החוקרים עקבו אחר 82,000 מנותחים מעשנים וכמות דומה של מנותחים שלא עישנו מעולם, במשך 30 יום לאחר הניתוח. הנחקרים עברו מגוון רחב של ניתוחים נפוצים כמו ניתוחי חזה, ניתוחי מעי והסרת תוספתן, אך לא ניתוחי לב.

 

על פי החוקרים, הסיכון למוות תוך 30 יום מהניתוח היה גבוה ב- 38% במעשנים מאשר בקרב אנשים שאינם מעשנים. הסיכון לדלקת ריאות היה יותר מכפול בקרב המנותחים המעשנים. גם הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים היה גבוה יותר בקרב מעשנים: הסיכון לדום לב היה גבוה ב- 57%, הסיכון להתקף לב היה גבוה ב- 80% והסיכון לשבץ ב- 73%.

 

למעשנים היה גם סיכון גבוה יותר להדבק בזיהומים שונים ולמצוא עצמם מחוברים להנשמה מלאכותית לאחר הניתוח בשל סיבוכים.

 

מחקר נוסף שהוצג בכנס המרדימים הראה כי מעשנים חווים יותר כאב והם בסיכון גבוה יותר לסבול מכאב חריף לאחר ניתוח אמבולטורי.

 

לפני ניתוח חשוב לעדכן את הרופא המנתח והרופא המרדים במידה ואתם מעשנים ולהתייעץ לגבי הפסקת עישון,

 


Anesthesiology 2010, annual meeting of the American Society of Anesthesiologists, San Diego, Oct. 16-20, 2010.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה