מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותעישון מזרז התדרדרות קוגניטיבית בגברים

עישון מזרז התדרדרות קוגניטיבית בגברים

מחקר: גברים מעשנים מאבדים תפקודי מוח מהר יותר כשהם מזדקנים. בנשים לא נמצא קשר דומה


עישון מזיק למוח (צילום: Shutterstock)
עישון מזיק למוח (צילום: Shutterstock)

 

גברים מעשנים נוטים לסבול מהתדרדרות מהירה יותר בתפקוד המוחי כשהם מתבגרים מאשר גברים שאינם מעשנים. הירידה הקוגניטיבית של גברים מעשנים מהירה יותר בעשר שנים מגברים שלא עישנו מעולם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of General Psychiatry journal.

 

החוקרים מ- University College London מצאו כי בעוד שנראה כי לא קיים קשר בין התדרדרות קוגניטיבית מוקדמת לעישון בנשים, בגברים, עישון קשור להתדרדרות מהירה יותר, עם קשיים קוגניטיביים דמויי-דמנציה מוקדמים.

 

החוקרים אומרים כי יכולים להיות מספר הסברים להבדל בין המינים, אחד מהם הוא שגברים נוטים לעשן מספר גדול יותר של סיגריות ביום מנשים.

 

המחקר התבסס על 25 שנות מעקב אחר יותר מ- 5,000 גברים וכ- 2,100 נשים. במהלך התקופה, המשתתפים עברו 6 הערכות של סטטוס העישון ו- 3 הערכות קוגניטיביות בעשר השנים האחרונות. הגיל הממוצע של הנחקרים היה 56 כשהם עברו את ההערכה הקוגנטיבית הראשונה (הצעיר שבהם היה בן 44 והמבוגר בן 69).

 

החוקרים מצאו כי הירידה הקוגניטיבית של המעשנים הייתה כמו זו של גברים שלא עישנו מעולם, המבוגרים מהם ב- 10 שנים. עוד מצאו החוקרים כי גברים שהפסיקו לעשן 10 שנים לפני שההערכה הקוגניטיבית הראשונה בוצעה, לא סבלו מירידה בתפקודי המוח או ביכולות הקוגניטיביות בהשוואה ללא-מעשנים.

 

מספר מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עישון לדמנציה. כך למשל, מחקר שפורסם בשנת 2010 מצא כי לאנשים שהיו מעשנים כבדים בתקופת גיל העמידה, סיכון יותר מכפול לפתח מחלת אלצהיימר או צורות אחרות של דמנציה, שני עשורים לאחר מכן.

 

 

Arch Gen Psychiatry. Published online February 6, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ערן-ברקוביץ
09/02/12 16:25

והרשימה עוד ארוכה...