מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעל הפרעות אכילה ודיכאון לאחר לידה

על הפרעות אכילה ודיכאון לאחר לידה

מחקר: דיכאון בתקופת ההיריון ולאחר לידה קשור להיסטוריה של הפרעות אכילה והתעללות מינית או פיזית


שליש מהנשים שטופלו בשל דיכאון בהיריון או לאחר לידה דיווחו על היסטוריה של הפרעות אכילה (צילום: Shutterstock)
שליש מהנשים שטופלו בשל דיכאון בהיריון או לאחר לידה דיווחו על היסטוריה של הפרעות אכילה (צילום: Shutterstock)

 

היסטוריה של הפרעות אכילה או התעללות עשויה להעלות את הסבירות שאישה תפתח דיכאון במהלך ולאחר ההיריון. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת צפון קרולינה.

 

היריון והתקופה שאחרי הלידה הן תקופות רגישות עבור נשים. אחת מכל 10 נשים חווה דיכאון בתקופות אלו. החוקרים ביקשו לבדוק מהם הגורמים או סימני האזהרה המוקדמים לדיכאון שקשור בהיריון, על מנת לסייע למטפלים לזהות נשים בסיכון לדיכאון ולהפנותן לטיפול.

 

במחקר החדש שפורסם בכתב העת Journal of Women's Health השתתפו 158 נשים הרות או בתקופה שמיד אחרי הלידה, אשר קיבלו טיפול בשל דיכאון. במחקר נמצא ששליש מהמטופלות דיווחו על היסטוריה של הפרעת אכילה. בנוסף, רבות דיווחו על טראומות מיניות או עבר של התעללות פיזית. ממצא זה למעשה מציע שגורמים פסיכיאטרים אלה עשויים להעלות את הסבירות להתפתחות של דיכאון בזמן ההיריון או מיד אחריו.

 

החוקרים מדגישים את החשיבות של אבחון דיכאון לאחר לידה וטיפול בו, מכיוון שלמצב יש השלכות ארוכות טווח על הילד. ילדים לאימהות בדיכאון נמצאים בסיכון לפתח הפרעות נפשיות, וילדים לאימהות אשר סובלות מהפרעות אכילה נמצאים בסיכון לפתח הפרעת אכילה בעצמם. על כן תקופת ההיריון היא חלון הזדמנויות להתערבות רפואית ולהתחלה של טיפול נפשי שנשים אלה זקוקות לו בשביל שלומן ושלום ילדיהן.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת צפון קרולינה

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק