מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותעל טיפול במדללי דם והמיקום של דמם תוך מוחי

על טיפול במדללי דם והמיקום של דמם תוך מוחי

מחקר בדק אם הטיפול בנוגדי צימות מעלה סיכון לדמם באזור מסוים במוח ומצא עליה בסיכון לדמם במוחון


הטיפול בנוגדי צימות מהווה את טיפול הבחירה ברוב החולים לאחר שבץ (צילום: Shutterstock)
הטיפול בנוגדי צימות מהווה את טיפול הבחירה ברוב החולים לאחר שבץ (צילום: Shutterstock)

 

טיפול בתכשירים נוגדי צימות טסיות מעלה סיכון לשבץ דימומי. מחקר יפני חדש ביקש לבדוק האם הטיפול מעלה סיכון לדמם באזור מסוים במוח.

 

כ15% ממקרי השבץ הינם על רקע דמם תוך מוחי, מקרים אלו כרוכים בנכות קשה יותר ובשיעורי תמותה גבוהים יותר ביחס לשבץ איסכמי הנגרם על רקע חסימה בכלי דם מוחי. הסיבה השכיחה ביותר לדמם תוך מוחי הינה יתר לחץ דם, אולם גם טיפול בתכשירים מדללי דם מעלה סיכון לשבץ דימומי, ולמעשה תופעת הלוואי המדאיגה ביותר של תכשירים אלו הינה דמם תוך מוחי.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Journal of stroke עקב אחר 410 חולים עם דמם תוך מוחי בשנים 2003-2009. 20% מהחולים נטלו קודם לאירוע תכשירים מדללי דם. בקרב קבוצה זו, דמם במוחון (המוח הקטן) היה שכיח יותר באופן מובהק ביחס לשאר החולים שעברו שבץ דימומי.

 

הביטוי הקליני של אירוע מוחי המערב את המוחון כולל בעיקר סחרחורת סיבובית, חוסר יציבות והפרעות בשיווי משקל ובקורדינציה.

 

חשוב לזכור כי הטיפול בנוגדי צימות טסיות מהווה את טיפול הבחירה ברוב החולים לאחר שבץ או אירוע מוחי חולף ומוריד באופן ניכר את הסיכון לאירוע נוסף. הטיפול המיטבי צריך להיקבע על ידי הרופא המטפל.

 

 

Journal of stroke Volume 20, Issue 4, Pages 346-351