מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעל ימי שני של התמונות הלא-מחמיאות שמעתם?

על ימי שני של התמונות הלא-מחמיאות שמעתם?

תנועה המקדמת דימוי גוף חיובי מבקשת שבכל יום שני נחליף את תמונת הפרופיל בפייסבוק לתמונה לא מחמיאה


להפחית את האובססיה למושלמות (צילום: Shutterstock)
להפחית את האובססיה למושלמות (צילום: Shutterstock)

אם אתם מחזיקים פרופיל ברשת החברתית "פייסבוק", סביר להניח שגם אתם מצאתם את עצמכם מוחקים תיוגים שלכם בתמונות לא מחמיאות כדי שלא יופיעו אצלכם ואף מבקשים להסירן. תנועה חברתית המקדמת דימוי גוף בריא מבקשת שתעשו בדיוק את ההפך, וכל יום שני תחליפו את תמונת הפרופיל שלכם לתמונה לא מחמיאה במיוחד.

 

פייסבוק והרשתות החברתיות האחרות העלו את התחרות סביב המראה החיצוני. במקום לראות שם אנשים אמיתיים ברגעים אמיתיים, אנחנו נחשפים לתמונות שאנשים בוחרים בקפידה, חלקן מצולמות רק לאחר איפור ומהזווית המחמיאה ביותר.

 

היוזמה להחלפת תמונות הפרופיל לתמונות הנחשבות על ידינו כ"לא מחמיאות" בכל יום שני (Bad Picture Mondays) החלה לפני שנתיים על ידי תנועה חברתית. היום, בעמוד הפייסבוק של התנועה כבר יש כ-17,500 עוקבים. 

 

התנועה המכנה את עצמה "הגוף אינו התנצלות" (The Body Is Not An Apology) מתמקדת באהבה עצמית והעצמת הגוף. באתר התנועה מוסבר כי יצרנו באופן דיגיטאלי צבא רובוטי של חיוכים מושלמים ותסרוקות מדהימות. הם מבקשים להראות שאנחנו לא צריכים להיות מושלמים כדי להיראות ולהפחית את האובססיה שלנו להציג את עצמנו כמושלמים בכל מצב.

 

ומה איתכם? האם אתם מוכנים להעלות לפרופיל הפייסבוק שלכם תמונות פרופיל לא מחמיאות? האם אתם חושבים שיוזמה כזאת יכולה לעזור לשפר את דימוי הגוף?

 

תמורה-קייל
14/04/13 9:31

להתנהג נכון עם התמונות שלנו ולא להיות אובססיבי עם איך שאנחנו נראים, זה לא להעלות תמונות לא מחמיאות...לא צריך להגזים גם לכיוון השני.