מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול שנקראים דנרבציה של עורקי הכליה (renal denervation). יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : http://yaronarbel.com/

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותפעילות גופנית בהריון משפיעה על העובר

פעילות גופנית בהריון משפיעה על העובר

מחקר מעלה את האפשרות שאימהות שמתעמלות בהריון מחזקות את כלי הדם של התינוק שטרם נולד


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נשים שמתעמלות במהלך ההיריון עשויות לסייע לשפר את תפקוד כלי הדם של הצאצא שלהן בבגרות, מה שיפחית את הסיכון שלו לפתח מחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר חדש שנערך בחזירים.

 

למה חזירים? החוקרים מסבירים כי לחזירים יש תגובות דומות לאלה של בני אדם לפעילות גופנית וניתן לאמן אותם להשלים אימונים מסודרים. השימוש בחזירים במקום בני אדם, מאפשר לחוקרים לבחון את הנושא בלי מגבלות הזמן והמגבלות האתיות של מחקרים ארוכי טווח בבני אדם.

 

במסגרת המחקר, חזירות הרות התעמלו על הליכונים במשך 20-45 דקות 5 ימים בשבוע – מה שתואם להמלצות הקונגרס האמריקאי של רופאי הנשים.

 

החוקרים, צוות משותף מאוניברסיטת Greifswald בגרמניה ואוניברסיטת קליפורניה בארה"ב, בדקו את תפקוד כלי הדם של החזירים שנולדו, כשאלה גדלו והיו כבר מבוגרים.

 

הם מצאו כי פעילות גופנית השפיעה באופן משמעותי על ה"תכנות" של השריר החלק שנמצא בדפנות כלי הדם – שריר המתכווץ באופן לא רצוני, על פי אותות המתקבלים ממערכת העצבים האוטונומית ומשפיע על זרימת הדם.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Experimental Physiology מספק עדויות לכך שהתעמלות במהלך ההיריון מתכנתת את העורקים של הילוד ושלתכנות זה עשויות להיות השלכות על הנטייה שלו למחלות לב וכלי דם בעתיד.

 

כעת נדרשים מחקרים נוספים, כדי להבין טוב יותר כיצד פעילות גופנית במהלך ההיריון משפיעה על בריאות היילוד, על מנת שניתן יהיה לתת המלצות מדויקות לפעילות גופנית במהלך ההיריון. 

 

 

Experimental Physiology October 25, 2013