מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותפעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי

פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי

לאנשים שמבצעים פעילות גופנית סיכון מופחת לפוליפים במעי שעלולים להתפתח לסרטן


פעילות גופנית מפחיתה סיכון לפוליפים במעי ולכן לסרטן המעי (צילום: panthermedia)
פעילות גופנית מפחיתה סיכון לפוליפים במעי ולכן לסרטן המעי (צילום: panthermedia)

 

פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית את הסיכון לסרטן המעי באופן משמעותי. מחקר חדש מצא כי אנשים שמקפידים על ביצוע פעילות גופנית כחלק מאורח החיים, יכולים להפחית בשליש את הסיכון לפתח פוליפים במעי.

 

פוליפים הם גידולים במעי. בעוד שהם אינם סרטניים בפני עצמם, במשך הזמן חלקם עלולים להתפתח לגידול סרטני.

 

סרטן המעי הגס הוא המחלה הממאירה השנייה בשכיחותה בישראל, לאחר סרטן השד בנשים וסרטן הערמונית בגברים. בשנת 2008 אובחנו כ- 3,400תושבי ישראל כלוקים בסרטן חודרני של המעי הגס והחלחולת מהם 2,448 חולי סרטן המעי הגס. כ-1,240 נפטרו מהמחלה.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת British Journal of Cancer בחן 20 מחקרים קודמים בנושא, שכללו יחד יותר מ- 250,000 נבדקים.

 

ניתוח הנתונים העלה כי אנשים שביצעו פעילות גופנית באופן קבוע, היו בעלי סיכון מופחת ב- 16% לפתח פוליפים במעי באופן כללי, ובעלי סיכון נמוך ב- 30% לפתח פוליפים גדולים או מתקדמים, שהסבירות שיתפתחו לסרטן גבוהה יותר.

 

החוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מסבירים כי הפעילות הגופנית מועילה לבריאות באופנים שונים, ביניהם חיזוק מערכת החיסון, הפחתת דלקתיות במעי וסיוע בהורדת רמות האינסולין.

 

לדבריהם, מזה זמן רב ידוע כי אורח חיים פעיל יכול להגן מפני סרטן המעי, אבל זה המחקר הראשון שבחן את כל העדויות הקיימות והראה שהפחתה בפוליפים במעי היא ההסבר הטוב ביותר לכך.

 


Br J Cancer. 2011;104:882-885

 

רוצים להיות פעילים יותר? אמצו כלב

 

 עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה