מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותפעילות גופנית מפחיתה כאב בקרב מתבגרים הסובלים מפיברומיאלגיה

פעילות גופנית מפחיתה כאב בקרב מתבגרים הסובלים מפיברומיאלגיה

מחקר שהתבצע במספר מרכזים רפואיים במדנת אוהיו, ארה"ב בדק קשר בין רמת פעילות גופנית לבין עוצמת כאב ותסמינים נפשיים בקרב מתבגרים הסובלים מפיברומיאלגיה ראשונית. את המחקר הובילו חוקרים מבית החולים לילדים בסינסינטי, התפרסם בכתב העת The Journal of Pain , בספטמבר 2010.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פיברומיאלגיה ראשונית  של גיל הנעורים, מייצגת מצב כרוני המאובחן לראשונה בגיל הנעורים המוקדם ונפוץ בקרב בנות יותר מבנים. מצב זה מאופיין לרוב בסימפטומים רבים היכולים לבוא לידי ביטוי בכאב ממקור שריר שלד, ריבוי נקודות רגישות  לכאב, הפרעות שינה, עייפות כרונית וסימנים נוספים היכולים להשפיע על התפקוד הפיזי, הנפשי והחברתי של בני הנוער. פעילות גופנית נחשבת כתורמת משמעותית לאיכות החיים ורמת התפקוד בקרב בני נוער הסובלים מפיברומיאלגיה.

מטרת המחקר בדיקת הקשר שבין רמות שונות של פעילות גופנית  לבין עוצמת הכאב ומרכיבים תפקודיים ונפשיים בקרב בני נוער הסובלים מפיברומיאלגיה .


מדגם: 104 בני נוער בגילאי 11-18, מהם 89% נערות והוריהם. הנבדקים אובחנו בהתאם לקריטריונים מקובלים כסובלים מפיברומיאלגיה ראשונית של גיל הנעורים, ולפחות שלושה חודשים סבלו מכאב שמקורו שריר שלד (מוסקולסקלטל). לכל הנבדקים נמצאו בבדיקה לפחות 5 מתוך 8 נקודות רגישות כואבות -Tender Points, ובנוסף סבלו משלוש תופעות נוספות כמו: הפרעה באיכות השינה, עייפות כרונית, חרדה מתמשכת, מעי רגיז או כאב ראש כרוני.


הליך המחקר: במהלך שבוע, לנבדקים הוצמד מכשיר אקטיגרף באמצעות חגורת מותן מתחת לבגד.
האקטיגרף, מתרגם את כמות ועוצמת הפעילות הגופנית, באמצעות מד תאוצה רב כווני. המידע מתקבל באמצעות סנסור והנתונים הופכים לנתונים אנלוגיים הניתנים לפענוח.

רמת פעילות הגופנית של הנבדקים סווגה לארבע רמות: פעילות מנוחה: כמו שינה, מנוחה, ישיבה וצפייה בטלביזיה. פעילות קלה כמו משחק וידיאו, כתיבה או הקלדה במחשב. פעילות מתונה כמו זו הקשורה למטלות יום יומיות כשאיבה בשואב אבק, משחק בהולה-הופ ומשחקי חצר - "תופסת". פעילות נמרצת כמו ספורט, ריצה, קפיצת חבל ועוד.

המטפלים המליצו לנבדקים לבצע  פעילות גופנית ברמה מתונה עד נמרצת מהלך 30  מידי יום.

הנבדקים דירגו את עוצמת הכאב היומית בסוף כל יוםבאמצעות יומן כאב. במקביל ההורים התבקשו לדרג גם את עוצמת הכאב השבועית של הילד
הנבדקים וההורים נשאלו אודות  רמת הקושי בביצוע פעילויות יום יומיות כמו עליה במדרגות, הליכה ועוד ובנוסף אודות קיומם של  סימפטומים דיכאוניים 
 

תוצאות: רוב הנבדקים אופיינו  בפעילות גופנית נמוכה. ככל שהגיל  היה צעיר, כך רמת הפעילות הגופנית הייתה גבוהה, בקרב בנים יותר מבנות.

רק 23% מהנבדקים,  ביצעו פעילות גופנית ברמה גבוהה עד מתונה במהלך 30 דקות מידי יום. מטופל אחד בלבד ביצע פעילות גופנית במהלך 60 דקות מידי יום.


ככלל, לא נמצא קשר מובהק בין עוצמת כאב גבוהה לבין רמת פעילות גופנית נמוכה.יתכן והדבר נובע ממשתנים מתערבים נוספים האופייניים לאוכלוסייה זו, כמו עייפות והפרעות שינה, התורמים לחוסר ההתעניינות בפעילות גופנית.

בקרב הקבוצה המאופיינת ברמת פעילות גופנית גבוהה, לא ניתן לקבוע בבירור, האם הפחתת הפעילות הגופנית גורמת לעליה בעוצמת הכאב, או העלייה בעוצמת הכאב גורמת להפחתת הפעילות הגופנית.


הורי בני נוער שילדיהם לא נכללו בקבוצת הילדים שקיימו פעילות גופנית ברמה מתונה עד נמרצת, דיווחו על רמות גבוהות של סימני דיכאון וקשיי תפקוד. בקרב קבוצת בני הנוער שקיימו פעילות גופנית נמרצת , עוצמות הכאב המדווחות היו נמוכות באופן משמעותי מהאחרים, והוריהם דיווחו על סימני דיכאון ברמה נמוכה .
 

 מחקר זה הינו ראשון מסוגו המודד באמצעות אקטיגרף את הפעילות הגופנית בקרב בני נוער הסובלים מפיברומיאלגיה– במחשבה לקבלת נתונים אובייקטיביים תוך ניטרול הטיות הנובעות מהיעדר מהימנות של הדיווח העצמי בהקשר.
 

 

 www.jpain.org/article/S1526-5900(09)00911-0/abstract