מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותפעילות גופנית תשפר את הדימוי העצמי

פעילות גופנית תשפר את הדימוי העצמי

חוקרים: כדי שבנות ירגישו טוב יותר לגבי גופן, יש לשנות את הפוקוס ממראה לתפקוד הגוף באמצעות התעמלות


בנות שביצעו כל סוג של פעילות גופנית הרגישו טוב יותר לגבי המראה שלהן (צילום: Shutterstock)
בנות שביצעו כל סוג של פעילות גופנית הרגישו טוב יותר לגבי המראה שלהן (צילום: Shutterstock)

בנות שמבצעות פעילות גופנית מרגישות טוב יותר לגבי המראה שלהן. חוקרים טוענים כי הסיבה לכך היא שהפעילות הגופנית מספקת כלי אחר להעריך את הגוף.

 

החברה תמיד מעבירה לנו את המסר שבנות דואגות יותר למראה שלהן והבנים דואגים יותר לגבי האופן בו הגוף שלהם מתפקד. אבל ממצאים מפרויקט של חוקרים מאוניברסיטת Murdoch שנערך במשך ארבע שנים העלו כי זה לא המצב בפועל.

 

הם גילו כי למעשה, נשים צעירות מעריכות את תפקוד הגוף שלהן כחשוב יותר מאשר המראה שלהן, הן משקיעות יותר זמן בתפקוד הגוף והכי חשוב – הן באופן עקבי מרוצות יותר מהאספקט הזה של הגוף מאשר מהמראה שלהן.

 

לדברי החוקרים, ככל שבני נוער מעבירים את הפוקוס מתפקוד למראה, כך הם הופכים לפחות מאושרים. זה אולי נשמע הגיוני, אבל רבים מתעלמים מהגיון זה ומנסים לשפר את דימוי הגוף של נערות מתבגרות באמצעות התמקדות כמעט בלעדית בלומר להן לאהוב את מה שיש להן - לדוגמא באמצעות התמקדות באזורים יפים בגופן - במקום להסיט את הפוקוס לדברים אחרים שהגוף יכול להציע.

 

במסגרת העבודה של החוקרים בנושא, אחד המחקרים בחן ביטחון עצמי לגבי הגוף בהקשר של פעילות גופנית. המחקר כלל כמעט 2,000 בנות הלומדות בתיכון. המשתתפות חולקו לשלוש קטגוריות: ללא פעילות גופנית, פעילות גופנית מובנית (ענפי ספורט מסוימים כמו התעמלות מכשירים) ופעילות גופנית לא מובנית (הליכה, ריצה, חדר כושר וכדומה).

 

הם מצאו כי בנות שביצעו כל סוג של פעילות גופנית – בין אם מובנית או לא מובנית – הרגישו טוב יותר לגבי המראה שלהן מאשר בנות שלא היו פעילות.

 

החוקרים מסבירים כי בנות לא פעילות היו מרוכזות יותר במראה שלהן, ועם זאת היו פחות מרוצות גם מהאופן בו הגוף שלהן נראה וגם מהתפקוד שלו.

 

הם הסיקו כי פעילות גופנית סיפקה את הקשר לתפקוד הגוף ונתנה לבנות כלי אחר להעריך את הגוף שלהן, כלי שהוא הרבה יותר מוחשי ממראה – שהוא סובייקטיבי ותלוי בסביבה ובטרנדים הפופולאריים בתרבות.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Murdoch