מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותצניחה ששינתה חיים

צניחה ששינתה חיים

כתבה שפורסמה ב"ישראל היום" על ניר לנדוי, בן 29 שצנח מאות צניחות חופשיות והפך לאחד הצנחנים הבולטים בארץ. עד שלפני כשנה וחצי כאשר הוא נפצע אנושות במחנה אימונים בארה"ב ונותר משותק מהצוואר מטה.


צניחה חופשית
צניחה חופשית

ניר לנדוי, תושב מודיעין בן 29, היה מכור בחייו לריגוש, סיכונים ולאתגרים. הוא בילה בעיקר בשמיים, צנח מאות פעמים צניחה חופשית והפך לאחד הצעירים המוכשרים והמבטיחים בישראל בענף הזה. עד לאותה צניחה גורלית של בקושי דקה אחת באוויר - ורגע לפני הנחיתה לקרקע  ששינתה לעד את חייו של ניר.

 

לפני כשנה וחצי, שבועיים בלבד אחרי שהתחתן, יצא לנדוי עם חבריו למחנה האימון. "הגענו לשם, פגשנו את אלוף העולם והיו כמה ימים מדהימים. מדובר באחד משני מועדוני הצניחה הכי גדולים בעולם, היו לנו הדרכות על הקרקע, צניחות נהדרות, כיף ענק", מספר ניר.

 


ביום הרביעי לצניחות, מיד אחרי שיחת טלפון עם אורנה(אישתו) ואחרי מאות צניחות מוצלחות, ניר עלה לשמיים, קפץ מהמטוס, צנח והתרסק. "אני אפילו לא זוכר את העלייה למטוס, רק את הבוקר שלפני", משחזר ניר, "צנחתי וכנראה עשיתי לופ לא טוב, במהירות גבוהה מדי, ונחתי לא טוב. התרסקתי. סיפרו לי שהייתי בהכרה. שאמרתי שהרגליים כואבות לי. חיל האוויר האמריקני שהתאמן שם פינה אותי מיד בהיטס לבית חולים מקומי".

 

ניר נפגע בחוליה החמישית של עמוד השדרה, שלמעשה התרסקה כליל. מערכות גופו החלו לקרוס, והוא הוכנס לניתוח ארוך. הרופאים אמרו למשפחה ולחברים שהוא נפצע אנושות, ושיש סיכוי גדול שלא ישרוד את הניתוח. ניר נאבק על חייו, הצליח לשרוד את הימים הראשונים הקריטיים ועבר ניתוח נוסף.

 

את תהליך השיקום שלו בארץ ניר עבר ועדיין עובר בבית החולים תל השומר, בין השאר טיפולי פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק וטיפול פסיכולוגי. "לא ויתרתי לרגע. קרעתי שם את עצמי", מספר ניר ל"ישראל  היום", "יכולתי לשכב ולהתבאס, להיות קורבן, אבל החלטתי שאת כל ה’רעל’ שלי על הצניחה אני מעביר עכשיו לטיפולים, לשיקום. לא הסכמתי להידרדר למקומות חשוכים".

 


כעבור כמה חודשים עזב ניר את בית החולים, והגיע עם אורנה לביתם החדש במודיעין, ששופץ והותאם לצרכיו החדשים. "עצם זה שאני מצליח להתנייע עם כיסא הגלגלים, לעבוד על המחשב ועכשיו התחלתי גם לנהוג בעצמי - זה דבר ענק בשבילי", הוא מספר על הישגיו, "זה לא פשוט פתאום להיות תלוי באחרים, כרוך אחרי אורנה. חיי הזוגיות משתנים, ועכשיו העצמאות שלי חוזרת אלי לאט לאט. אפילו התחלתי לחפש עבודה".

 

על אף הפציעה הקשה, שהותירה אותו נכה ומשותק בכל גופו ומונעת ממנו לבצע את הפעולות הפשוטות ביותר, הוא אומר שכוח הרצון שלו לחיות ולא להיות קורבן הוא מעל הכל ושאין לו שום כוונה להפסיק להתקדם בשיקום המפרך שהוא עדיין עובר בכל יום.
 

כתבה מלא ב"ישראל היום"

 

ערכה: אנה רייזמן