מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותקמטים עשויים לנבא שברים בעצמות

קמטים עשויים לנבא שברים בעצמות

עור ועצמות: מחקר מצא כי קמטים עשויים לנבא את הסיכון של נשים לשברים בעצמות


ככל שהקמטים רבים ועמוקים יותר, כך צפיפות העצם נמוכה יותר (צילום: panthermedia)
ככל שהקמטים רבים ועמוקים יותר, כך צפיפות העצם נמוכה יותר (צילום: panthermedia)

 

כמות הקמטים בעור והעומק שלהם, יחד עם איכות העור, אולי מספרים את הסיפור של צפיפות העצם בנשים בגיל המעבר. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת ייל.

 

עור ועצמות חולקים את אותם חלבונים נפוצים המשמשים כאבני בניין. עם השנים, נוצרים שינויים בעור והתדרדרות בצפיפות העצמות. החוקרים שיערו שבקרב נשים בגיל המעבר, איכות העור של אישה מסוימת – רמת הקמטים והקשיחות (או הדלדול) של העור – ישקפו את מצב העצמות.

 

החוקרים בחנו את התיאוריה על 114 נשים בתחילת המנופאוזה, שהמחזור שלהן הפסיק להופיע בשלוש השנים שקדמו למחקר. הם העריכו את קמטי העור שלהן ב- 11 מיקומים שונים בפנים ובצוואר וגם את מידת הקשיחות של העור במצח ובצוואר. בנוסף, מסת השלד של הנשים נבדקה באמצעות סריקות מיוחדות.

 

החוקרים מצאו כי המספר והעומק של קמטי העור קשורים לצפיפות העצם. ככל שמצב הקמטים היה גרוע יותר, כך ירדה צפיפות העצם, ללא קשר לגיל או לגורמים אחרים שידועים כמשפיעים על מסת העצם. בנוסף, ככל שהעור היה נוקשה יותר ופחות מדולדל, כך צפיפות העצם הייתה טובה יותר.

 

ממצאי המחקר מעלים את האפשרות שמראה חיצוני ומאפיינים פיזיים של העור עשויים לשקף את צפיפות העצם. צפיפות עצם נמוכה עלולה לגרום לשברים בעצמות. לכן, אם תוצאות המחקר יאוששו במחקרים נוספים, ניתן יהיה לזהות נשים הנמצאות בסיכון גבוה יותר לשברים, במהירות וללא בדיקות יקרות.

 

זהו לא המחקר היחיד שמצא קשר בין מאפייני עור לבריאות העצמות. בשנה שעברה פורסם מחקר שמצא כי לאנשים שאת גופם מעטרות נקודות חן רבות סיכון מופחת לאוסטיאופורוזיס.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת ייל

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה