מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותראיתם ילד בהתקף אסתמה- מה אתם הייתם עושים?

ראיתם ילד בהתקף אסתמה- מה אתם הייתם עושים?

סקר: רוב האנשים לא יעזרו לילד שסובל מהתקף אסתמה בגלל שהם לא בטוחים מה לעשות


אם יש חשש שמישהו סובל מהתקף יש לעודדו לקחת את המשאף מיד (צילום: אתר סטוק פוטוז)
אם יש חשש שמישהו סובל מהתקף יש לעודדו לקחת את המשאף מיד (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מרבית האנשים לא היו מרגישים בנוח לעזור לילד הסובל מהתקף אסתמה. כך עולה מסקר בריטי חדש.

 

על פי הסקר שנערך על יותר מ- 2,200 אנשים עבור יום האסתמה הבינלאומי, כ- 88 אחוז לא ירגישו בטוחים לגבי מה שעליהם לעשות אם הם נתקלים בילד שסובל מהתקף אסתמה.


אחת הסיבות לעריכת הסקר היא אירוע שהתרחש לאחרונה באחד מבתי הספר בבריטניה. בן 11 החל לסבול מהתקף אסתמה והוא נותר במסדרון בית הספר במשך מספר שעות, נאבק על כל נשימה. מאוחר יותר הוא נפטר. חקירה שנערכה במרץ השנה קבעה כי רשלנות בית הספר תרמה באופן משמעותי למותו. חמישה מחברי הצוות בבית הספר הושעו לאחר שבחקירה התגלה כי אף אחד מאנשי הצוות לא התקשר להזעיק עזרה רפואית.

 

סקר אחר שנערך בפברואר 2009 בקרב 1,600 מורים בבריטניה מצא כי שלושת- רבעי מהם לא הרגישו בטוחים לגבי מה עליהם לעשות במצב כזה. נתון מדאיג במיוחד לאור העובדה שילדים רבים סובלים מהמחלה.

 

למרות שרבים חושבים שאסתמה היא מחלה קלה ולא מסוכנת, כל שנה בבריטניה, האסתמה גורמת למוות בקרב מספר ילדים שיכול היה למלא כיתת לימוד.

 

לדברי העמותה שפרסמה את הסקרים כל אדם בציבור צריך להכיר את הסימנים של אסתמה שמחמירה ולדעת מה צריך לעשות כשאדם סובל מהתקף. אם לא פועלים מהר מספיק, התוצאה יכולה להיות מוות מיותר.

 

אם יש חשד שמישהו סובל מהתקף אסתמה, צריך לגרום להם להשתמש באופן מיידי במשאף שלהם (בדרך כלל משאף כחול שהם אמורים לשאת אתם לכל מקום). אם אין שיפור מיידי, יש לקחת שאיפה אחת מהמשאף כל דקה, למשך חמש דקות או עד שהתסמינים משתפרים. אם התסמינים לא משתפרים בזמן הזה, יש להתקשר לרופא או להזעיק את מד"א. במקביל, עד שהעזרה מגיעה, יש לדאוג שהחולה ישאף מהמשאף כל דקה.

 

בשנים האחרונות קיימת עלייה במספר חולי האסתמה. אחת התיאוריות שמסבירה זאת טוענת כי הסיבה קשורה לשיפור בסגנון החיים, בעיקר שמירה על היגיינה בגיל צעיר.

 

14 אחוז מהילדים בישראל סבלו מאסתמה מתישהו בילדותם, ובכל זמן נתון 7 אחוז מהילדים בישראל סובלים מהמחלה. אך לרוב המחלה לא מלווה אותם כל החיים. הנתונים מראים כי פחות מחמישה אחוז מהמבוגרים סובלים מהמחלה. יחד עם זאת, אסתמה עלולה להופיע גם בגיל המבוגר למרות שהחולים לא סבלו מהמחלה בגיל הילדות.

 


http://www.asthma.org.uk/news_media/news/public_ignorance_put.html

רונן
05/05/10 2:19

דווקא בישראל אני בטוח שלילד היו עוזרים. אני לא בטוח לגבי מבוגרים (ראה תוכניתו ש חיים הכט מה אתם הייתם עושים...) אבל בהחלט לילד במצוקה היו עוזרים....

רונן
05/05/10 2:18