מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותשלפוחית שתן תותבת לנפגעי חוט שדרה

שלפוחית שתן תותבת לנפגעי חוט שדרה

חוקרים פיתחו שתל אלקטרוני שיכול לשלוט על שלפוחית השתן ויום אחד לשנות את חייהם של נפגעי חוט שדרה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מדענים מאוניברסיטת קיימברידג' מאמינים שהם פיתחו התקן שיום אחד יוכל להשיב את תפקוד שלפוחית השתן, לאנשים עם פגיעות בחוט השדרה.

 

נזק עצבי עלול להוביל לכך שלאדם לא תהיה תחושה מתי שלפוחית השתן שלו מלאה ולא תהיה לו יכולת לשלוט על שחרור השתן.

 

מטופלים פעמים רבות אומרים כי לאובדן תפקוד שלפוחית השתן, תפקוד המעי והתפקוד המיני בעקבות פגיעה בחוט השדרה, יש את ההשפעה הגדולה ביותר על איכות החיים.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Science Translational Medicine, בחן את ההתקן החדש בחיות מעבדה ומצא כי הוא מצליח לקרוא את האותות הנשלחים מהעצבים הנותרים ולשלוט על האיבר. 

 

ההתקן עושה בעצם כל מה ששלפוחית שתן רגילה עושה, אך משתמש באלקטרודות במקומם של העצבים הפגועים.

 

האלקטרודות כרוכות סביב צרורות של עצבים. הן מקבלות את האותות שמסמנים כי שלפוחית השתן מלאה ומיד שולחות אותות המונעים משרירי השלפוחית להתכווץ. כך נמנע שחרור לא רצוני של שתן.

 

כאשר המשתמש רוצה להטיל את מימיו, הוא פשוט לוחץ על כפתור שנמצא בשלט קטן, וההתקן שולח אותות אחרים שמביאים להתכווצות והתרוקנות השלפוחית.

 

היתרון הגדול של הפיתוח החדש הוא שבעת התקנת המכשיר, אין צורך לחתוך עצבים מרכזיים, כפי שנדרש עם התקנים אחרים שפותחו. לחיתוך העצבים תופעות לוואי קשות: גברים לא יכולים להגיע לזקפה, אצל נשים נוצר יובש בנרתיק.

 

החוקרים עוד צריכים לעבוד הרבה כדי לפתח את ההתקן באופן שיתאים לבני אדם, אך ייתכן שבעתיד המכשיר יחזיר את השליטה בשלפוחית השתן לאנשים שאיבדו אותה בשל פגיעות בחוט השדרה.

 

זהו רק כיוון פוטנציאלי אחד למציאת פתרונות שיאפשרו לנפגעי חוט שדרה שליטה על השלפוחית. לאחרונה פורסם כי חוקרים מאוניברסיטת קליבלנד הצליחו לשפר תפקוד שלפוחית השתן באמצעות השתלת עצבים אצל עכברים עם פגיעה בחוט השדרה.

 

 

Sci. Transl. Med. 5,210ra155 .2013

 

שלמה2
17/11/13 21:06

אני כבר עובד על אפלקציה !

רק צריך להיזהר שאחרים לא ישתלטו על הפלאפון kissזה לא יהיה נעים .