מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותתוך 5 שנים: נגישות לכולם

תוך 5 שנים: נגישות לכולם

הכנסת אישרה: אדם עם מוגבלות לא ימתין בתור במקומות ציבוריים. פאבים, צימרים ומקוואות יונגשו לנכים


נגישות בכל מקום: מבתי המשפט ועד תאי מדידה לבגדים (צילום: Shutterstock)
נגישות בכל מקום: מבתי המשפט ועד תאי מדידה לבגדים (צילום: Shutterstock)

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה השבוע תקנות נגישות במקומות ציבוריים כגון: בתי משפט, בתי קולנוע, מוזיאונים וגלריות, ספריות, צימרים ומלונות, מסעדות, חדרי כושר, בריכות, תאי מדידת בגדים בחנויות ועוד.

 

התקנות קובעות כיצד להנגיש מקומות אלה לבעלי מוגבלויות שונות. בין היתר קובעות התקנות כי אדם עם מוגבלות לא יידרש להמתין בתור במקום בו ניתן שירות ציבורי - כמו בנקים, ביטוח לאומי ואפילו קופות בסופרמרקט - אם יציג תעודת נכה תקפה, המציינת זכאותו לפטור מעמידה בתור.

 

עוד נקבע כי לא ייגבו דמי כניסה ממלווה של אדם עם מוגבלות במקומות ציבוריים. בחלק ממקוואות הטהרה ייבנו מתקני הרמה המאפשרים כניסה ויציאה של אדם עם מוגבלות. יונגשו עמדות שירות, כולל דרך נגישה לשולחן. לא יונחו עצמים כגון כבלי חשמל, צינורות, עציצים וכסאות במעברים נגישים. פאבים יספקו שולחנות ו/או מושבים מותאמים לבעלי מוגבלויות.

 

הביצוע בפועל יחול בהדרגה בין השנים 2014 ל-2018. עם זאת, נקבע בתקנות סעיף פטור ולפיו רשאי אדם לפנות לנציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, ולבקש הקלות או פטור בביצוע התקנות מסיבות כלכליות.

 

"עשינו היסטוריה, ביצענו עבודה בלתי רגילה כדי לאפשר לאדם להגיע למחוז חפצו בכבוד ובעצמאות" אמר יו"ר ועדת המשנה לתקנות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ח"כ אילן גילאון (מרצ) "נשאר רק להנחיל את הדברים, כי שפת החוק כשלעצמה איננה מספיקה. אולי עד שנת 2018 נהיה אמריקה בכל הקשור לזכויות בעלי מוגבלות".

 

 

לפרטים נוספים באתר הכנסת