מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותתזונה וגורמי סיכון אחרים קשורים להתפתחות עתידית של יתר לחץ דם בנשים

תזונה וגורמי סיכון אחרים קשורים להתפתחות עתידית של יתר לחץ דם בנשים


יתר לחץ דם נמצא כגורם סיכון משמעותי לתמותה ותחלואה לבבית בקרב נשים. מידת תרומתם היחסית של תזונה וגורמי סיכון נוספים שהנם ברי שינוי על התפתחות יתר לחץ דם באוכלוסיה זו אינו ידוע. 

מחקר זה בוצע בקרב 83,882 נשים בגילאי 27-44, החל בשנת 1991. עם תחילת המחקר, לא סבלו הנשים ממחלת לב, יתר לחץ דם, סוכרת או מחלה ממארת, עובדה שאפשרה לבחון בצורה מבודדת, עד כמה שניתן, את ההשפעה של גורמי הסיכון הסביבתיים על התפתחות יתר לחץ דם בעתיד. 

 

הגורמים ה"טובים" שנבדקו היו :

משקל הגוף (מדד BMI נמוך מ-25),

ביצוע פעילות גופנית לפחות 30 דקות מדי יום,

דיאטה עתירה בפירות וירקות ודלה במלח (דיאטת DASH),

צריכה מתונה של אלכוהול (פחות מ-10 גרם ליום),

שימוש בתכשירים נוגדי כאב פחות מפעם בשבוע

ותוספת של חומצה פולית.  

 

בבדיקת מעקב כעבור 14 שנה נמצא יתר לחץ דם בקרב 12,319 נבדקות.  כל אחד מגורמי הסיכון שצוינו מעלה היו כרוכים בעליה בשיעור התפתחות עתידית של יתר לחץ דם.  בקרב אלו בהן היו כל ששת הגורמים "טובים", הסיכוי היחסי לפתח יתר לחץ דם עתידי היה 0.22, כלומר סיכון של כחמישית לעומת אוכלוסיה ללא גורמים "מגנים".  

הגורם המשמעותי ביותר להתפתחות עתידית של יתר לחץ דם היה עודף משקל.  

מחקר זה מעלה שוב על נס את החשיבות של גורמי הסיכון הסביבתיים על התפתחות עתידית של יתר לחץ דם. ממצאיו מחזקים את האמונה הרווחת בקרב הקהילה המדעית שאמנם ישנה תרומה מכרעת למרכיב התורשתי, אך אין ספק שאימוץ אורח חיים בריא מפחית בצורה משמעותית הן את היארעות יתר לחץ דם והן את השלכותיו לטווח הארוך.    

 

JAMA. 2009, 302(4), 401-411