מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותתרופה לאקנה לטיפול בפגיעות חוט שדרה

תרופה לאקנה לטיפול בפגיעות חוט שדרה

תרופה ישנה לאקנה מראה הבטחה כטיפול בפגיעות חוט שדרה


האם פריצת הדרך בפגיעות חוט שדרה תגיע מתרופה לאקנה? (צילום:Shutterstock)
האם פריצת הדרך בפגיעות חוט שדרה תגיע מתרופה לאקנה? (צילום:Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת קלגרי מצאו כי מינוציקלין (minocycline), תרופה המשמשת במקור לטיפול באקנה, עוזרת לשחזר תנועה במטופלים הסובלים מפגיעה בחוט השדרה. 

 

"בדקנו את התרופה במודל של עכברים והתוצאות היו מרתקות" אומר ד"ר ג'ון הורלברט, אחד החוקרים. "לא רק שיכולתם ללכת השתפרה, חוט השדרה שלהם נראה טוב יותר תחת המיקרוסקופ". הורלברט הוסיף ואמר כי ביצועיו של מינוציקלין טובים אף יותר מהטיפול הסטנדרטי לפגיעות חוט שדרה - תרופה בשם מתילפרדניזולון (methylprednisolone), במחקרים בעכברים.

 

התוצאות של המחקר בעכברים פורסמו כבר בשנת 2003 בכתב העת המדעי Brain והן פתחו את הדלת עבור ניסויים קליניים בני האדם. כיוון שמינוציקלין היה בשימוש על בני האדם במשך עשרות שנים, היה קל לקבל אישור לניסויים בבני אדם. אולם המכשול העיקרי היה מימון המחקר. הפטנט עבור מינוציקלין פג, ומשמעות הדבר שזה לא רווחי עבור חברת תרופות לממן את המחקר.

 

התפנית הגיעה כאשר ריק האנסן - דמות ידועה בתמיכה ומימון מחקרים שנועדו למצוא ריפוי לפגיעות חוט השדרה ולשיפור איכות החיים בנפגעים - הציע לממן את המחקר.

 

השלב הבא של המחקר כלל 6 מוסדות רפואיים בקנדה והתבסס על מאות חולים עם פגיעה בחוט השדרה. "תוצאות המחקרים הראשונים על בני אדם נמצאים כרגע בבדיקה" מעדכן ד"ר הורלברט.

 

 

לפרטים נוספים באתר חדשות קלגרי