מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותתרופות ל-ADHD לא מסכנות את הלב

תרופות ל-ADHD לא מסכנות את הלב

מחקר נוסף מצא כי תרופות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז לא מעלות את הסיכון לבעיות לב בילדים


אין עדויות לסיכון מוגבר ללב עם שימוש בתרופות להפרעות קשב (צילום: Shutterstock)
אין עדויות לסיכון מוגבר ללב עם שימוש בתרופות להפרעות קשב (צילום: Shutterstock)

 

סטימולנטים המשמשים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז לא מעלים את הסיכון להתקפי לב, שבץ או דום לב בילדים. כך עולה ממחקר חדש שעשוי להרגיע מיליוני הורים שילדיהם סובלים מ- ADHD.

 

חוקרים מאוניברסיטת Vanderbilt בחנו את התיקים הרפואיים של יותר מ- 1.2 מיליון ילדים וצעירים בגילאי שנתיים עד 24 שנים ולא מצאו סיכון מוגבר לבעיות לב וכלי דם בקרב אלו הנוטלים, או שנטלו בעבר, סטימולנטים כמו ריטליו לטיפול בהפרעות קשב וריכוז (ADHD).

 

המחקר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine הוא הראשון משלושה מחקרים שהוזמנו על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה- FDA) במטרה להבין את הסיכונים הפוטנציאליים ללב עם השימוש בתרופות. ה- FDA יזם את המחקרים לאחר שנתקבלו דיווחים על התקפי לב, שבץ ודום לב בילדים שנטלו את התרופות.

 

מוקדם יותר השנה פורסם מחקר נוסף שמצא כי לילדים ובני נוער שנוטלים רטלין, אדרל, סטרטרה או תרופות אחרות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, אין סיכון גבוה יותר לבעיות הקשורות ללב וכלי הדם מאשר ילדים אחרים. המחקר שפורסם בכתב העת Pediatrics נערך על כ- 241,000 ילדים ובני נוער בני 3 עד 17 שנוטלים תרופות ADHD שהושוו לכמיליון ילדים שלא נטלו את התרופות.

 

ה- FDA מבהיר כי ההמלצה שהייתה קיימת עד היום לגבי שימוש בתרופות ל-ADHD - לפיה אין להשתמש בתרופות במטופלים עם בעיות לב קשות - עדיין תקפה.

 

 

N Engl J Med 2011; DOI: 10.1056/NEJMoa1110212

 

על רפואה משלימה לאנשים עם בעיות קשב וריכוז (ADHD)