מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותצמח מרפא סיני עשוי להועיל לסובלים מדלקת פרקים

צמח מרפא סיני עשוי להועיל לסובלים מדלקת פרקים

מחקר: צמח מרפא סיני עשוי לטפל בדלקת פרקים שגרונית באותה יעילות כמו התרופה הסטנדרטית מטוטרקסט


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

צמח המרפא Triptergium wilfordii Hook F, המכונה גם "Thunder God Vine" ו-"léi gōng téng", שמקורו ברפואה הסינית המסורתית, הוזכר כבר בכתבים עתיקים בני אלפי שנים כבעל תכונות ריפוי נוגדות דלקת. מספר מחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות, אוששו את יעילות תמצית שורש הצמח להתוויות הסיניות המסורתיות בהן דלקתיות ודלקת פרקים.

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. מצא כי הצמח מהווה טיפול יעיל לדלקת פרקים שגרונית באותה מידה כמו תרופה סטנדרטית המשמשת לטיפול במחלה.

 

דלקת פרקים שגרונית היא מחלה כרונית אוטואימונית, בה מערכת החיסון תוקפת את המפרקים וגורמת לדלקתיות ולכך שהמפרקים נהיים נוקשים, כואבים ונפוחים.

 

המחקר החדש נערך בסין וכלל 207 מטופלים עם דלקת פרקים שגרונית פעילה. במשך 24 שבועות, שליש מהנחקרים קיבלו רק את תמצית שורש הצמח Thunder God Vine (במינון של 20 מ"ג 3 פעמים ביום), שליש קיבלו את הטיפול התרופתי הסטנדרטי מטוטרקסט (12.5 מ"ג אחת לשבוע) ושליש קיבלו גם את צמח המרפא וגם את התרופה.

 

נמצא כי 55% מאלה שנטלו רק את צמח המרפא חוו שיפור של 50% או יותר בתסמינים וכך גם 46% מהמטופלים שנטלו את התרופה הסטנדרטית. השיפור הגדול ביותר נצפה באלה שנטלו גם את צמח המרפא הסיני וגם את הטיפול התרופתי הסטנדרטי – 77% מהם חוו שיפור של לפחות 50% בתסמינים.

 

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו הפרעות במערכת העיכול – אלה דווחו על ידי 43.5% מהמטופלים בתרופה, 29% מהמטופלים בצמח המרפא ו-35% מאלה שקיבלו את השילוב של השניים. 7 נשים שטופלו בצמח המרפא לבדו, 5 נשים שקיבלו את השילוב של הטיפולים ו-3 נשים שקיבלו את התרופה לבדה, חוו אי סדירות של המחזור החודשי במהלך תקופת המחקר.

 

יש לציין כי אומנם מדובר במחקר קליני מבוקר, אך יש לו מגבלות. ראשית, המטופלים ידעו מי מקבל איזה טיפול ולכן ייתכן שהייתה השפעה של אפקט הפלצבו על יעילות הטיפול ועל דיווחי הנחקרים. שנית, המעקב אחר הנחקרים נמשך זמן קצר יחסית ולכן לא ניתן להסיק ממנו על היעילות והבטיחות של הצמח בטווח הארוך. בנוסף, מינון התרופה במחקר היה נמוך מזה שנהוג לתת במדינות מערביות ומינון תמצית שורש הצמח היה גבוה מאוד, ולכן ייתכן שהצמח הסיני לא באמת יעיל כמו התרופה.

 

הטיפול באמצעות צמח המרפא הסיני בדלקת פרקים עדיין נחשב ניסויי. חשוב גם להבין כי הצמח עשוי להיות רעיל והשימוש בו עלול לגרום לתופעות לוואי בהן פגיעה בפוריות, ולכן במדינות מסוימות המליצו לא להשתמש בו.

 

 

Ann Rheum Dis doi:10.1136/annrheumdis-2013-204807