מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםהאם אנשים הסובלים ממיגרנה נוטים יותר להתקפי לב?

האם אנשים הסובלים ממיגרנה נוטים יותר להתקפי לב?

האם ניתן לייחס למיגרנה קשר עם אירועים לבביים? הצגת שתי עבודות בנושא ודיון המתמקד בקיום אורח חיים בריא.

21/06/10 19:37
1561 צפיות
האם אנשים הסובלים ממיגרנה נוטים יותר להתקפי לב?
ממצאי סקר שהתבצע מטעם הקולג' לרפואה על שם אלברט אינשטיין בניו יורק, מצביעים על כך, שאנשים הסובלים ממיגרנה נוטים לסבול יותר מאירועים לבביים , מאנשים שאינם סובלים מתופעה זו. המחקר השווה בין שתי קבוצות: 6102 אנשים הסובלים ממיגרנה לעומת קבוצת ביקורת של 5243 איש ( שאינם סובלים ממיגרנה). כלל המשתתפים בסקר, נשאלו אודות ניסיונם עם כאב ראש, טיפול תרופתי שמקבלים, אירועים לבביים שעברו ומצב בריאותם הכללי. כאמור, קבוצת הסובלים ממיגרנה דיווחו שסבלו מאירועים לבביים פי – 2 מאלה שבקבוצת הביקורת. ממצאים אלה היו גבוהים במיוחד בקרב אלה שדיווחו על התקפי מיגרנה המלווים בתחושה מקדימה ( אוארה), ובהפרעות ראייה כמו הבזקי אור ועיוורון זמני.
ביקורות על ממצאי סקר זה טוענות שלא ניתן להצביע על קשר ישיר בין תופעת המיגרנה לאירועים לבביים, מאחר ואנשים הסובלים ממיגרנה נוטים לסבול גם מגורמים משמעותיים אחרים שלהם קשר עם אירועים לבביים כמו סוכרת, לחץ דם גבוה ורמת כולסטרול גבוהה.
עבודה דומה פורסמה ב- JAMA 2006. הסקר בוצע בקרב 27,840 נשים בארה"ב, בנות 45 שנים ומעלה. נשים שדיווחו על מגרנה עם סימנים מקדימים סבלו יותר מאירועים לבביים. כאשר המיגרנה לא הייתה מלווה בסימנים מקדימים לא נמצא קשר משמעותי.
אל לאנשים הסובלים ממגרנה להיות ב" פניקה" מרגיע ארגון הלב הבריטי. חטיבת הסיעוד הקרדיולוגי יצאה עם המלצות פרקטיות לאנשים הסובלים ממיגרנה ולאחרים לשמור על הלב בקיום אורח חיים בריא: פעילות פיסית, הימנעות מעישון ולאכול בריא .
מאחר ומיגרנה לרוב מהווה תופעה אחת ממכלול תופעות מהן סובלים אנשים מבוגרים, קשה להצביע על קשר ישיר בינה לבין תופעות כמו אירוע לבבי.
קיום אורח חיים בריא מהווה מפתח לבריאות הגוף, הנפש ואיכות החיים – ואולי אף להפחתת תדירות / עוצמת המיגרנה- כמו תזונה מתאימה.
עד כמה אנחנו נותנים את הדעת ומיישמים זאת ביום יום שלנו?
מוזמנים לתגובות בנושא
Bigal ME et al. Migraine and cardiovascular disease: a population-based study Neurology. 2010 Feb 23;74(8):622-3.
Kurth T, et al. Migraine and risk of cardiovascular disease in women. JAMA. 2006 Aug 9;296(6):654.



תגובות

somebody
22/06/10 10:25

שלום עדית,

בתור אחת שהתחילו אצלה התקפי מיגרנה לפני שנה(בת 29) מלווים באאורה,לא מוקלים תרופתית,ועם שלל הפרעות במערכת העיכול.האם יש סימן מנבה שיכול להוות נורת אזהרה באנשים עם מיגרנה שעוד לא חוו בעיות לבביות וכן שומרים על אורח חיים בריא,עד כמה שניתן??

אשמח לשמוע.

עידית-רונן
22/06/10 23:41

שלום לך,
סימנים לבעיות לבביות אינם ספציפיים לסובלים ממגרנה. תופעות ומיחושים שאינם אופייניים למצב הבריאות דורשים בירור רפואי. אורח חיים בריא  ותזונה נכונה עשויים למנוע תופעות המהוות גורמי סיכון, נזק לכלי הדם ובהמשך לבעיות לבביות ( לדוגמא, רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים ). לפי תאורך,התקפי המגרנה אינם מאוזנים. מומלץ להבדק אצל רופא נוירולוג מומחה, לבירור ואולי לשינוי בגישת הטיפול. מאחלת לך בריאות שלמה - עידית.

נילי-זהבי
28/08/10 22:52

עזרתי להרבה מאוד אנשים שחיו שנים עם מגרנות באמצעות אורח חיים בריא בבית בריא
סביבה בריאה שכוללת - אוויר נקי, מים חיים, שינה איכותית, תזונה מאוזנת, פעילות גופנית והאנרגיה של השמש ובאדמה
אשמח להיפגש עם המעוניינים ולהפגיש אותם עם האפשרות לשמור על הבריאות ולשפר את מה שכבר יצא מאיזון
ו - יפה שעה אחת קודם
בברכת שנה טובה ובריאה
נילי shakaz1@walla.com

עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיא...