מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כמוני - מדריכים, מאמרים ופרשנויות

בשר הודו הוא בריא, אבל בין חלקיו השונים הבדלים משמעותיים בערכים התזונתיים

7354 צפיות
אוכלים נכון: הודו
ההודו יכול להיות נהדר בשביל הבריאות שלנו, והישראלים כנראה הפנימו זאת מזמן. צריכת ההודו בישראל היא הגבוהה ביותר בעולם. זאת למרות מגמת ירידה בצריכת בשר הודו הנובעת בין השאר מתחרות גוברת בין בשר ההודו לבשר העוף. על פי נתוני משרד החקלאות והמועצה לענף הלול, בשנת 2009 צרך ישראלי ממוצע 9 ק"ג בשר הודו לשנה, לעומת 12 ק"ג בשנת 2003. עדיין מדובר בצריכה גבוהה לעומת ממוצע של כ- 8.5 ק"ג בשר הודו אצל האמריקאיים וכ- 5 ק"ג אצל האירופאים. בשר הודו הוא בריא, אבל חשוב לדעת שלא כל חלקיו זהים מבחינת הערכים התזונתיים שבהם. לפני שאתם בוחרים את חלקי ההודו לארוחת הערב, כדאי שתדעו מה הם מכילים. חזה צלוי (בשר בלבד)- חזה צלוי מכיל את הכמות הנמוכה ביותר של קלוריות ושומן למאה גרם: רק 157 קלוריות ו- 3.2 גרם שומן. החזה מכיל גם 30 גרם חלבון- כמות החלבון הרבה ביותר למאה גרם בין חלקי ההודו. יתרון נוסף הוא שהחזה מכיל מעט כולסטרול יחסית לחלקים האחרים (69 מ"ג). ירך / כרע צלוי/ שוק מבושל- לעור יש השפעה על הערכים התזונתיים שבמנה. עם עור 100 גרם יכילו 206 קלוריות ובלעדיו- 185 קלוריות, עם עור 10 גרם שומן ובלעדיו 7 גרם. כמות כזו תכיל כ- 28 גרם חלבון. כבד מבושל- הכבד מכיל 169 קלוריות, 6 גרם שומן ו- 24 גרם החלבון. היתרון של הכבד זה שהוא מכיל 7.8 מ"ג ברזל, הרבה יותר מחלקי הודו אחרים, רובם מכילים כ- 2 מ"ג, וגם 47.5 מיקרוגרם ויטמין B12 , הרבה בהשוואה לחלקים אחרים, רובם מכילים  0.4-7 מיקרוגרם . אבל, הכבד גם מכיל המון כולסטרול- 626 מ"ג. כנף (צלויה, עם עור)- 227 קלוריות ו- 12 גרם שומן (יותר מרוב החלקים האחרים). 27 גרם חלבון. לבבות מבושלים- 177 קלוריות, 6.1 גרם שומן ו- 27 גרם חלבון. במאה גרם יש 6.9 מ"ג ברזל- כמות יפה מאוד יחסית לרוב החלקים האחרים, אבל גם 226 מ"ג כולסטרול- יותר מרוב חלקי ההודו. קורקבנים מבושלים- 163 קלוריות, 3.9 גרם שומן ו- 29 גרם חלבון. גם כאן כמות הברזל יחסית גבוהה- 5.4 מ"ג, אך יש 232 מ"ג כולסטרול. • על פי נתוני משרד החקלאות והמועצה לענף הלול , הנתונים מתייחסים ל- 100 גרם. מאת: אלה הר-נוי עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

תגובות