מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק

חבר חדש ..

07/01/13 16:44
5 תגובות


הי

תאמת שלא תכננתי לקחת חלק מפרומים שקשורים בנושא רק בשביל כמה שפחות להתעסק בנושא ..



הובחנתי בחשד לטרשת סביבות 2003 בזמן השירות בצבא.. אחרי התקף ראיה כפולה (לאחר שנת צהריים )



מאז ועד היום היו לי אולי 3 התקפים שהצריכו טיפול בסטרואידים.



לא קל לשמוע ולראות דברים שראיתי ושמעתי בגיל 20שאתה כל כך צעיר ולא נמצא במקומות האלה של בתי חולים וכאלה.



עקב הטרשת שיחררו אותי מהצבא ,טיילתי המון גרתי תקופה באלפים עבדתי בקלאב מד המשכתי לטייל לפרקים



כשאתה לא מרגיש שום דבר אז כמעט הכל בסדר , זה הרי תמיד יישב שם ותמיד זה יצוף לי בראש המשבות שאתה נבדל .



הבעיה היא שהיום בגיל 29 (עוד כמה ימים ) אין לי מושג איך יראו השנים שלי קדימה ..



שלא נדבר על זוגיות , את אף אחת לא ישכנע שאני נראה טוב , עושה המון ספורט על כל צורותיו סנוובורד ,איגרוף תאילנדי, מכון כושר



שאני בעל עסק מרוויח אבבבבלללל יש לי טרשת נפוצה במילים אחרות אני חולה ,לא יודע איך אומרים דבר כזה בכלל ומי תרצה בגיל כל כך צעיר לספח לה תעניין הזה .



דווקא בגלל זה נורא קשה לי לצייר את ציור המשפחה שלי .. אין לי מושג איך או אם בכלל זה יקרה ..



אני כותב את כל זה עכשיו כי ב 4 ימים האחרונים יש לי כאבי ראש מוזרים אחרי התקררות שפשוט מסרבים לעבור ..



זהו בגדול .



תגובות

פזית
מוביל קהילה
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
07/01/13 17:07

שלום לך חבר חדש..

ברוך הבא למקום הזה.. הגם שנסיבות ההיכרות פה אינן מזהירות בכל זאת טוב שהוא קיים ויש לאן לפנות בכל צורה שבוחרים בכדי להפנות שאלה קלה ככבדה...

אתה כותב שאינך יכול לצייר את המשפחה שלך (העתידית) ואני דווקא מציירת אותך בעיני רוחי, בדיוק כפי שתארת. לי זה בכלל לא קשה, לראות אותך בדיוק כפי שאתה מתאר, בעל יכולות ספורטיביות ומלא חיים, כזה שהמחלה לא נגלית ונראית מיד או אפילו לא לעיתים קרובות. אך בכל זאת למי שנושא וחש אותה היא לגמרי קיימת ומטרידה. אני מבינה. אני כבר למודת ניסיון במחלה וגם בהתמודדות, בכל מני מצבים.

גם עלי "לא תמיד רואים" ולמרות שאני מבוגרת ממך, נושא הזוגיות ומה לומר למי שתרצה לקשור את חייך, או אפילו ברמת ההיכרות הקצרה, הוא נושא בהחלט אישי ולכל אחד מתאים משהו אחר.

מניסיוני, נתקלתי בכל מני תגובות. בוודאי שממש תגובה הודפת ומסתייגת פנים אל פנים לא קיבלתי, אך היו כאלו שעם הזמן , "התאיידו" ... 

אני התגרשתי לפני פרוץ המחלה ומאז שחליתי לא יצרתי זוגיות ארוכת שנים ולא היה זה בגלל המחלה גרידא.

אני סבורה שיש מחלות שהן קשות יותר ואף מסכנות חיים יותר. ואני מכירה גם אנשים החולים בטרשת נפוצה שיצרו זוגיות וחיי משפחה יפים אחרי שחלו.. כך שהכל אינדיבידואלי ונתון למה תשדר לצד השני.

לדעתי, אתה תבחר איך ומתי לספר כי זה תלוי גם בבת הזוג שתעמוד מולך. לעיתים מוטב להכיר קצת ואז היא תבין שאתה דמות ששווה להכיר ולהיות איתו למרות ההגדרה "חולה בטרשת נפוצה". כי מלבד היות אדם חולה באיזו מחלה הוא קודם כל אדם בעל תכונות כאלו ואחרות ואת זה כדאי לשים על המאזניים קודם ...

ובעניין כאבי הראש- גש לרופא שלך, שיבדוק ויראה מה צריך לעשות ולטפל במידת הצורך.

ואם יש עוד שאלות וסתם לדבר- אני פה..

פזית

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
08/01/13 4:35

ערן שלום

חשוב להבין כי חלק גדול מחולי הטרשת לא יעברו למהלך מתקדם וינהלו חיים נורמליים לחלוטין לרבות קריירה וזוגיות . לגבי כאבי הראש,  לא ברור לי מהו הבסיס להם ולכן  כדאי לפנות לרופא המטפל.

עינת-מילר
מוביל קהילה
08/01/13 8:48

הי ערן , נחמד להכיר

מצטרפת לדברי פזית ומוסיפה שלכל אחד יש את ה"תיק" שלו בין אם הוא בריאותי ובין אם הוא התנהגותי או משפחתי. לפעמים, כמו במצבך, ה"תיק" כבר ידוע וניתן להניחו על השולחן.

את בעלי הכרתי לפני 19 שנה וכשנה לאחר ההכרות שלנו הגיעה הטרשת. ישבנו לשיחה בה עלה נושא העתיד המאוד לא ברור ועצם היותי אישה שאמורה בשלב מסויים ללדת את ילדי המשפחה מה שלא ממש הומלץ באותה תקופה לחולות טרשת (היום כבר הסיפור שונה) בהחלט היה בעל משמעות בשיחה שלנו.

בעלי אמר: "אני אוהב אותך ויודע שיש מחלה שמהלכה העתידי לא ברור ולא צפוי אם אקום ואלך עכשיו אולי אתגבר על הפרדה ואפגוש מישהי אחרת בריאה אבל גם איתה אף אחד לא ייתן לי הבטחה שלא יגיע משהוא בריאותי בעתיד. גם אני לא יודע אם לנצח אשאר בריא, אולי את תהיה זאת שתצטרך לטפל בי בעתיד"

בקיצור ערן זוגיות לא קלה לאף אחד, להכיר מישהי חדשה זה תמיד לא פשוט וכפי שפזית ציינה, קח את הזמן, אתה לא חייב לספר בפגישה הראשונה, אני בטוחה שגם לצד השני יהיו דברים שלא יחשפו בהתחלה וזה מאוד נורמלי כי הרי שני אנשים שלא מכירים לעומק לא ישר פורסים הכל על השולחן.

תמיד יש את הסיכוי שמשהו לא יראה לאחד הצדדים זו יכולה להיות הטרשת שלך או אולי האימא המתערבת שלה משנהם לא ניתן להיפתר ואם לא מתאים אז עוזבים.

כל הכבוד שאתה לא מניח לטרשת לנהל אותך וממשיך לעסוק בספורט, לטייל ולעבוד אני אגב כבר 18 שנה אם הטרשת ורק בשנים האחרונות קצת רואים עלי בהליכה וגם זה רק מי שמכיר את ההליכה שלי מקודם. אני עדיין נשואה לאותו אחד (למרות שלפעמים הוא ממש מעצבן) יש לי שני ילדים ובזמני החופשי אני הרבה מתאמנת בקרב מגע ומתופפת בתופים שני תחביבים שלא ממש נתפשים אצל אדם עם בעיות הרגליים.

בהצלחה

עינת

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
08/01/13 10:02

היי ערן

אני מצטרף ומחזק את דברי פזית ועינת, הרי "אין חכם כבעל ניסיון".יכול להגיד שמניסיוני, בליוי אנשים עם טרשת נפוצה, ראיתי רבים שמצאו זוגיות, התחתנו והביאו ילדים. למען האמת, זו התמונה השכיחה בטרשת נפוצה. נושא הזוגיות הוא נושא שעולה פעמים רבות בגלל שהטרשת הנפוצה פוגעת (בד"כ) בגילאים 20-40, במקביל לשלב בחיים בו עסוקים בפיתוח הקריירה והזוגיות. לכן גם כתבנו כאן ב"כמוני" פוסט בנושא: אהבה בצל המחלה.

אתה מוזמן לעדכן ולהתייעץ, ומקווה גם שכאב הראש הזה יחלוף במהרה (תעדכן אותנו מה הרופא אמר בנושא זה).

snow17
24/01/13 19:31

היי חבר חדש  :)

אתה ואני באותה סירה, אומנם אני מן הצד השני, בחורה בת 24. חליתי בצבא ושוחררתי כצפוי. מאז הספקתי להיפרד מן החבר הראשון שליווה אותי בשנה הראשונה למחלה, לסיים קשר מדהים שבו גיליתי כמה טוב יכול להיות ולפתוח בתקופה חדשה של ניסויי וטעייה.

בקיץ האחרון ערכתי ניסויים, בהם יצאתי לדייטים עם בחורים שונים ולכל אחד "סיפרתי" בשלב אחר של הקשר, כאשר הרגשתי שלא לספר זה להסתיר ולהסתיר אומר שאני לא אני ולכן אין טעם. אז סיפרתי לראשון, לשני, לשלישי..התגובות היו החל מ"אוקי, מה זה אומר.." והתעניינות אך עם רתיעה ברורה ועד "נו, אז מה? זה כל מה שיש לך לספר לי?" בפליאה ותמיהה.

ההשערה ההתחלתית שלי שרק בן זוג שחווה סוג של קושי או אובדן כזה או אחר, יהיה מסוגל לקבל את המחלה שלי כפי שאני מקבלת אותה. כי רק בחור כזה "למד" כבר את ה"כלים" להתמודדות ויוכל לעמוד לצידי כפי שאני לצידו.

התוצאות: נסיונות לעזור לבן הזוג שנרתע מעט להבין, לשאול, לקבל את זה שיש שלב של "קבלה" בתהליך, וזהו תהליך טבעי - כשלו.

בן הזוג שהגיב "נו, אז מה? זה כל מה שרצית לספר לי?" והמשיך להתעניין מתוך רצון אמיתי להבין ולשמוע את כל האמת בשיא הכנות מתוך כוונה להישאר, הוא נשאר וחגגנו החודש 4 חודשים :)

הוא תומך במלוא מובן המילה, באופן הדדי לחלוטין ולשמחתי הרבה.

המסקנה: קודם כל, אין טעם להפסיק לנסות, הסיכון הכי גדול שאפשר לקחת בחיים הוא לא לקחת אף סיכון בכלל אף פעם - כי אז בטוח מפסידים את מה שיכולנו להרוויח. 

ובהקשר של ה"ממצאים" המסקנה המתבקשת היא שאין קשר בין היות בן הזוג אחד אשר כבר "חווה ארוע" מכונן בחיו אשר בו רכש כלים ופרופורציות בחיים, לבין היות האדם מוכשר ומסוגל להכיל את השונה ובעל ראש פתוח.

העובדה שאדם לא עבר ארוע משמעותי שאילץ אותו להתמודד עם שבריריות החיים - אינה מעידה על המסוגלות שלו להיות בעל ראש פתוח. להיפך הכל פתוח והכל אפשרי. אם תרצו אין זו אגדה.

הבעיה היחידה שאינה נפתרה היא שגם כאשר מוצאים בן זוג שמקבל ומכיל אותנו כפי שאנחנו, גם אנחנו עשויים לגלות כי קשה לנו לקבל את החלקים השונים בינינו, כמו בכל זוגיות בבני אדם.

אני שולחת לך חיבוק ענקי, ממליצה לך בחום לצאת לחוויה הזו מתוך תחושה של "אני עורך ניסויים, לכן אין מה להיפגע, זה למען המטרה של הלמידה" ובוודאי משהו טוב יצמח מזה.

אם תרצה, תכתוב לי בפרטי ונדבר בכיף...