מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבאז בעבודה יודעים שאתם חולים או לא? :-/

אז בעבודה יודעים שאתם חולים או לא? :-/

תיקי
02/12/13 9:28
15 תגובות

מתלבטת אם לספר או לא
מצד אחד לא רוצה רחמים
מצד שני כן רוצה הבנה למצבי


תגובות

BENO1952
02/12/13 10:45

כמובן שלספר,,

יש דברים שלא מסתירים,,לא בענייני בריאות.כל עוד את מבינה שהבעיה שלך לא תגרום /יכולה לגרום לבעיות בעבודה עצמה,אז יש לשים את "הבושה" בצד,!!

אם גם הדבר נוגע ישירות לסוג העשיה במקום אז על אחת כמה וכמה,,!! 

הבנה למצבך?,,חחחחח,,סביר להניח שלא תקבלי הרבה עזרה בנושא,,smileyהמעביד הישראלי לא ידוע "בנדיבותו ההבנתית",,smiley

 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4455037,00.html

כל טוב,,

אפרת_זיו
02/12/13 12:41

אבל זהו בדיוק

אם המעביד לא ידוע בנדיבותו ההבנתית

למה לספר מלכתחילה?

BENO1952
02/12/13 13:06

כי אם תתעורר בעיה כל שהיא ולו הקטנה ביותר,,לא תהיה הבנה כללsmiley בנוסף יתכן/ו מצבים שעלול להיווצר נזק,,ואז פיטורין תביעה אולי ,,בקיצור יכולים להיווצר מצבים שבעיקרון נופלים עלייך בגלל שלא "ספרת"--זה בדומה למקרים רבים של אנשים שעשו ביטוח חיים או אחר "ושכחו" אם בתום לב או לא על משהו ,ואם נוצר מצב לתביעה,,אזזזזזזזזזזזז

זה שתסתירי ואולי בגלל זה יקבלו אותך לעבודה,,לא מבטיח דבר לגבי העתיד,,smiley

גם כשאשה הולכת ללדת,,ה"מעביד לא מבין",,smiley

עידית-רונן
מומחה כמוני
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
02/12/13 19:10

לתיקי ,

אכן ניתן להבין את השאיפה שלך להבנה במקום העבודה. זה מאוד חשוב.

לאמון בין המנהל והעובד משמעות רבה וגם לדרך שבה העובד מציג את הבעיה. חשוב להדגיש את היכולות  בעבודה למרות הכאב.  כאשר מנהלים מתרשמים שהעובד מסור, בעל מוטיבציה בעבודה יש גם הבנה. מאחלת שגם  את תזכי להבנה והתייחסות  הולמת.

חג שמח, עידית. 

BENO1952
03/12/13 5:32

צאו מהסרט: מקום העבודה הוא לא משפחה,,

 

"אשליית הארגון כמשפחה

בואו נאמר את זה באופן הברור ביותר: ארגון או מקום עבודה אינו משפחה! אמנם אתם נמצאים בו שעות רבות, אמנם אתם מפתחים יחסי קרבה ואף ידידות אמיצה עם קולגות, מנהלים וכפופים, אך היבטים טבעיים אלה רק מחזקים את האשליה. "--smiley

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4460399,00.html

 

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
03/12/13 12:08

תיקי שלום, 

 

השאלה שאת שואלת עמוקה ביותר. 

 

אם מחלתך משפיעה על תפקודך בעבודה - כלומר יש דברים שאינך יכולה לעשות, את צפויה להעדרויות רבות, וכיוב', רק הוגן שהמעסיק ייודע על כך - שכן עליו להערך בהתאם. יתרה על כך אם הוא אינו יכול להערך רק הוגן שידע על כך מראש. כך הוא יוכל למצוא לך מחליף בזמן סביר ואת תוכלי לחפש מקום אחר בזמן סביר ותפרדו כידידים והוא ימליץ עלייך. במידה ולא תעשי כן והמחלה משפיעה על תפקודך ותערי העדרויות רבות - הוא במילא יעלה על זה, ירגיש מרומה ולא רק שלא ימליץ עלייך לאחר הפיטורין אלא שכל מעסיק פוטנציאלי אחר שישאל עלייך - יקבל ממנו המלצות גרועות בהן גם יצויין שלא רק שהינך חולה אנושה וחסרת תוחלת אלא גם לא אמינה. בתנאים כאילה לא תוכלי למצוא עבודה שוב. 

 

אם חלילה יש סיכון ממצבך בעת העבודה (למשל סחרחורות באדם שעושה דברים מסוכנים) - את חייבת לשתף כדי להוריד את הסיכון. 

 

אם אין כל השפעה של מחלתך על העבודה - לא בטווח המיידי ולא הרחוק וכל מה שאת מעוניינת בו הוא אמפטיה בלבד - זו החלטה שלך.
זכרי כי לאנשים בריאים יש מעט מאד אמפטיה לחולים, ויש גם כאילה שנתרתעים מכך וקחי את זה בחשבון כשאת בוחרת למי לספר.

קחי בחשבון שזה עלול גם להיות מופץ (רכילות נוטה להשתנות במעבר בין אדם לאדם - יכול להיות שתספרי שיש לך בעיה חיסונית ותגלי אחרי שבועיים שכולם חושבים שיש לך איידס).  

 

לאור זאת בהיבט המקצועי - אם יש השפעה כלשהיא על העבודה כדאי ולעיתים חובה לשתף.

אם אין השפעה כלשהיא ולא צפויה להיות - את יכולה לשמור על פרטיותך וקבלי החלטה בהתאם לאנשים שעובדים איתך. 

 

בכל מקרה זכרי שאחרי שיתוף כזה תהיה תקופת מבחן בה תיבחני לאור מחלתך ותצטרכי להוכיח את עצמך בתנאים החדשים - קחי את זה בחשבון, ואל תעלבי כייון שלאנשים אין ידע רפואי והם עלולים לחשוש מפגיעה בעבודה. הסבירי את ההשלכות הצפויות והוכיחי את עצמך ואני כולי תקווה שהכל יהיה בסדר ושחברייך ומנהלייך יתחשבו. 

 

ד"ר גור. 

BENO1952
04/12/13 3:39

מאין אתה / אתם יודעים ממה "סובלת "תיקי"? אם בכללsmiley,,,היא לא ציינה מה המחלה.smiley

היא שואלת,,,

אז בעבודה יודעים שאתם חולים או לא?

 

אולי יש לה חתול סיאמי נדיר חולה? או כלב  נדיר חולה?smiley

אנחנו השבנו בהנחה שהיא כתבה משהו בפורום כאב,,, והבעיה לכאורה קשורה בכאב,,smiley

הרבה ניכתב על מאומה,,smiley "מהומה רבה על לא דבר",,laugh

אילו הגברת היתה מפרטת,,smiley

 

אפרת_זיו
04/12/13 9:32

טוב לא צריך להתנפל!

ברור שאני חולה ולא חתול!

 

חולת סיוגרן ודלקת מפרקים שגרונית RA.

וכן זה מפריע לי בעבודה לפעמים

אפרת_זיו
04/12/13 15:33

השאלה היא, לדעתי, גם מה את רוצה להשיג בדיוק.

zvi61
06/12/13 20:04

היה לי גידול בכליה. וסיפרתי בעבודה.אחרי זה עובדים אחרים ניפתחו וסיפרו על הבעיות שלהם .זה לא בושה לספר שהיה לי סרטן.

עינת-מילר
07/12/13 17:19

בדיוק כתבתי על הנושא הזה את הפוסט האחרון שלי בקהילת טרשת נפוצה מוזמנים להציץ

 

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=168&v=172054&p=profilBlogDetail&idb=22871

 

שבוע טוב

עינת

oriyaor
07/12/13 21:21

תיקי שלום רב.

מתוך נסיון של החלפת עבודות אי אלו פעמים-בין הניתוחים-תמיד דאגתי לספר מראש שכך וכך הוא מצבי ויש סיכויים גדולים לאשפוז (והאשפוזים שלי הגיעו לעיתים גם לחודשיים-שלושה כי נאלצתי לקבל הזנה דרך וריד ראשי ו'או טיפול מאסיבי בנוגדי כאב/ניתוחים גדולים ומעולם לא קרה שלא קיבלו אותי.

להיפך-המראיינים-מנהלים וראשי כוח אדם,תמיד אמרו לי שבשל הישירות והכנות שלי, הם ידעו שגם לא אסתיר חלילה דברים אחרים בעבודה ודבר נוסף שכולם אמרו לי,שאם הייתי מתאשפזת/לא מגיעה לעבודה בשל בעיות בריאותיות ואז הם היו "עולים" על בעיותי הרפואיות-היו מפטרים אותי במיידית בשל חוסר כנות ואמינות.

איני יודעת ממה את סובלת-אבל לדעתי חשוב שידעו מזה בעבודה,תוך כדי זה שאת כמובן דורשת שלא יתייחסו אליך שונה,אבל עצם זה שהם יראו שאת לא מסתירה מהם מידע כה חשוב,דווקא עשוי לקדם את קבלתך לעבודה.

אני אחות אקדמאית במקצועי ועבדתי שנים רבות בחדר מיון ומעולם לא ביקשתי שיעבירו אותי למחלקה קלה יותר וכ"ד,כי ידעתי שלא אהנה שם ולא אתן את כל כולי ותמיד קיבלו את זה בהבנה ואני חושבת שגם עליך לעשות כן,במיוחד אם עבודתך אינה דורשת מאמץ פיזי קשה.

את גם יכולה לבקש מהמנהל/ת הישירה שלך,לארגן אסיפה של הצוות שעובד איתך ובאופן כללי תספרי שיש לך בעיה כלשהיא ושאת מבקשת שלא יתייחסו אליך שונה (אלא אם כן מדובר בסכרת/אפילפסיה וכ"ד ואז חשוב שחברייך ידעו מהם הסימנים המקדימים ואיך לטפל בך במהירות האפשרית,כדי למנוע הדרדרות או למי להתקשר במצב כזה אם הוא קורה חלילה,כדי שייתן הוראות או יזמין אמבולנס).

שוב - בכל מקרה לדעתי הכנות תמיד עדיפה על ההסתרה ואם תבקשי בצורה מכובדת מכל הנוגעים בדבר שלא יחליפו את מקום עבודתך או ישנו משהו מהרגלי עבודתך וידעו מה לעשות אם חלילה קורה משהו-זה יקל מאוד על חייך בעבודה ולא תצטרכי לחשוש כל הזמן שמא זה יתגלה בצורה כלשהיא ואז הכעס על חוסר גילוי נאות,עלול חלילה להביא לפיטוריך.

בהצלחה גדולה מכל הלב והרבה בריאות

אוריה

אפרת_זיו
08/12/13 8:36

שבוע טוב ותודה לכל המגיבים.

אני חושבת שלסרטן יש היום הרבה יותר פריבילגיה כמובן, ושחולים כאלה פחות מסתתרים במקום העבודה כי יש יותר מודעות והבנה למצבם וגם יותר רחמים.

 

אבל דווקא במחלות לא סופניות, כרוניות, יומיומיות, שחלקן פחות מוכרות, זה יותר בעייתי. לא?

כי למשל אם אנ מספרת הבוס שלי יכול לפחד שאני אצטרך הרבה ימי חופש, אעדר הרבה, משהו יקרה או יחמיר לי במהלך העבודה ואתבע את המקום, אצא להרבה בדיקות וכדומה.בקיצור אחסיר עבודה.

 

BENO1952
08/12/13 9:10

smileyבוקר טוב תיקי,,

את יודעת,אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלימה.smiley

אם תעדרי הרבה מהעבודה אז הסיכוי שיפטרו אותך רב.

כמה השפעה יש לבעיה/ות שלך על חיי היום יום?את "מושבתת"? את מוכרת כנכה ע"י הביטוח הלאומי?

את מקבלת טיפול לבעיות אלו? אני מניח שכן ולבטח את יכולה לתפקד.

השאלה גם איזו עבודה זו.אם מקום העבודה לא יחמיר את הבעיות שלך אזי הסיכוי שתעבדי כמו רבים מן העובדים בישראל יהיה זהה.smiley

תחסירי ימי עבודה כמו רבים מן העובדים.smiley

במקרה וכך העניין אז את לא חייבת לספר,,תתחילי לעבוד ותראי איך "העניינים" מתפתחים.

כל טוב ושבוע טוב,,smiley

רונינק
08/01/14 18:02