מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהטיפול פסיכיאטרי או לא

טיפול פסיכיאטרי או לא

מוקי
08/09/14 0:40
3 תגובות

שלום לכולם...

הייתי לפני כמה שנים בטיפול פיסיכאטרי. ניסיתי כמה כדורים שונים. זה לא עזר.

היום חשבתי לנסות שוב, אבל מפחד שזה ייפגע ביכולות הקוגנטיביות שלי.
או שחלילה תופעות הלוואי של התרופות יקשו עליי מאוד במקום העבודה, שבו אני נדרש לעבודת חשיבה.

בפעם הקודמת שלקחתי תרופות, אחת התופעות לוואי, לדוגמא, הייתה חוסר היכולת לשבת ברוגע. הרגשתי "קוצים בתחת", הייתי חייב לקום ולזוז. ומדובר בהרגשה שהופיעה כמה זמן אחרי הפסקת הכדורים, שבעבר היא אף פעם לא הייתה לי, לפחות לא בעוצמות שכאלו.

אני לא יודע מה לעשות ודי חושש מתופעות הלוואי.

אך מצד שני, כבר מת שהמועקות הפיזיות והנפשיות שעוברות עליי מידי יום ביומו - יגיעו לקיצם.


תגובות

רונן-חן
08/09/14 8:33

דבר עם הפסיכיאטר. תמיד אפשר להפסיק. יכול להיות שהסיכיאטר ירצה לרשום כדור אחר מזה שקיבלת פעם קודמת

שושנה11
10/09/14 9:25

בוקר טוב מוקי

איך שאתה מרגיש כך אתה צריך לדעת "לתרופות יש השפעה" אך אפשר לדעת תופעות לוואי מהפסיכאטר שלך

פגיעה קוגנטיבית לא נראה לי גם מה שאמרת חוסר יכול לשבת תלוי איזה טיפוס אתה וזה בטח לא קשור לקוגנטיבי אלא למתח וחוסר שקט,מאחלת בריאות.

מוקי יקר. אכן, למי שחווה תופעות לוואי קשה לעיתים לנסות שוב. אחת הטכניקות להפחית מצבים כגון אלו שחווית בפעם הקודמת היא להתחיל בהדרגתיות קיצונית....שמינית כדור שבוע...רבע כדור עוד שבוע...חצי....וכד' אמנם, ההגעה לאיזון היא איטית אך גם אין הפתעות גדולות, ההשפעה נצברת באיטיות מירבית וברגע שאתה רואה שתופעת הלוואי פוגעת בתפקוד שלך הפסיכיאטר יוכל להורות על הוספה של תרופה, החלפה ו/או לשחק עם המנון. האם טכניקה כזו יכולה להרגיע לך את החששות?