מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטר פרטי מומחה, מנהל רפואי MindMe המרכז לטיפול פסיכיאטרי מתקדם, בקניון רמת אביב, מגדל הקניון קומה 4, תל אביב. https://mindme.co.il/
אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
כמונידיכאון וחרדהצריך עזרה בדחיפות

צריך עזרה בדחיפות

13/06/16 12:11
14 תגובות

שלום לכולם
אני בן 30. אב לתינוק מדהים ונשוי לאישה מקסימה אבל לא מצליח לראות את הטוב בזה
אני מתמודד מאז שאני ילד קטן עם הפרעות חרדה. אף פעם לא ידעתי לתת לזה שם כי הייתי ילד וכי ההורים שלי לא ידעו מה לעזאזל עושים עם ילד שלא אוהב ללכת לבית ספר ולא רוצה לאכול.
עד לגיל 19 הרגשתי שהחיים שלי כאן זמניים וחסרי כל ערך ו/או משמעות.
כשהגעתי לצבא הכיר לי פסיכולוג נחמד שבאמת היה מוכן לעזור את התרופפה פאקסט
בלי סיסמאות - חיי השתנו. היום יום נעשה בטוח יותר, משופר יותר, שמח יותר.
מעולם לא ידעתי שיש לי חוש הומור כל כך מפותח
אז לקחתי מספר שנים פאקסט 20מ"ג ולאחר כשנה או שנתיים חזרו לי ההתקפים (יש לתציין שלא עברתי טיפול פסיכותרפי במקביל)
ומאז, כל כמה שנים אני באותו ריקוד - חוטף כאפה של דיכאון וחרדות , מעלה מינון , דוחף קלונקס ואחרי אינסוף סבל נוראי וירידה במשקל ואחרי אינסוף עייפות אני איכשהו עובר את זה
השאלה שלי היא כזו : נניח והיום מגדילים לי את המינון למקסימום של פאקסט (60 מ"ג) - הרי זה יקרה שוב עוד מעט לא?
המטפל שלי אומר שזה יכול להיות קשור לעובדה שכשהבן שלי חולה אני נכנס לדיכאון. אם זה נכון - אבוי לי כי ילדים חולים בערך בכל שני וחמישי.
האם מישהו במצב שלי - אני מדגיש במצב שלי - לא קל יורת אלא שווה ואף חמור יותר התנסה ב cbt או בהיפנוזה ויכול להגיד שזה שינה לו את החיים או לפחות הגדיל את הטווח בין ההתקפים ? (אני קורא התקף לכל תקופה של דיכאון וחרדה שהיא לא רגעית)

אשמח גם לשמוע על חוויות שלכם לדעת שאני לא לבד במצב הבלתי נסבל הזה שזה חוזר ובא
לפסיכיאטרים שבפורום - תרופות לא אמורות לתת לי לחיות את שארית חיי בשקט יחסי ? להעלים את הזוועה ?

אשמח לתשובות מאנשי צוות ומאנשים כמוני.
תודה
בני


תגובות

בני-תמיר
13/06/16 13:17

חשבתי שאקבל תגובה קצת יותר מהירה :(

כרמל-4
13/06/16 15:29

שלום בני, אני מבינה את הסבל שעובר עליך וממליצה לך על פסיותרפיסט מצויין שעזר לי לצאת מחרדות קשות ביותר, שמו זיו סופר ,מבאר שבע, אני נסעתי אליו מאילת לבאר שבע כל שבוע, וזה היה שווה ביותר, היום אני ארבע שנים נקייה מחרדות וללא תרופה נוגדת חרדה,(אני שותה רק כדור ליום נגד דיכאון), זיו סופר הוא מלאך מושיע המטפל בשיטת E.M.D.R-
ניתן לקרא על השיטה באינטרניט. אם תרצה פלפון שלו אתן לך, אתה תראה כיצד תפסיק לסבול.

אמיר-חיים
18/06/16 9:43

יש המון סוגי חרדות, וחוזקים שונים, אין מישהו שאפשר לומר עליו "שהוא מושיע מחרדות" אולי לחרדה שלך הוא ממש עזר כי הוא ממש טוב בזה,
אבל אין דרך לדעת אם זה יעזור לאנשים אחרים, עם רקע שונה, עם חרדות שונות, אם הייתה שיטת קסם היא הייתה מתפרסמת בכל העולם,
לדעתי צריך לודא שמדובר במטפל מומחה, ושהוא מומחה בסוג הבעיה של המטופל ולפנות אליו, חשוב מאוד ללכת רק למומחה ורק למומחה שמתאים, לא לקפוץ על המטפל הכי זול.
זו דעתי בכל אופן, ושיהיה בהצלחה :)

בן-23
12/02/18 11:58

אם תוכלי לתאר לי איזה סוג חרדה חווית כי נשמע לי הזוי לגמרי שמישהו יצא מזה

'המטפל שלי אומר'- בני, אתה נמצא כעת בטיפול? אם כן, מאיזה סוג?

בני-תמיר
17/06/16 9:12

הי מיכה. אני מטופל בטיפול שיחתי דינמי

סתם3
16/06/16 23:33

איזה מוזר זה שאתה (ועוד אנשים) יכול להגיד "עכשיו אני בדיכאון ואני רוצה לצאת מזה". אתה לא מתייחס לסיבה שבגללה אתה בדיכאון. גם אני בדיכאון חלק נכבד מחיי, אבל לי יש סיבות מוצדקות למצב הזה. אתה לא חושב שהדיכאון נגרם בגלל סיבה ושאפשר לצאת ממנו אם תפתור את הבעיה?

גילה-פז
18/06/16 0:21

שלום בני. 
המצוקה שלך קשה אך מוכרת וניתנת לפיתרון. לצערי, רוב האנשים חושבים שטיפול תרופתי פועל כמטה קסמים ואין כך הדבר. אני ממליצה על טיפול CBT, הנחשב כיעיל ביותר להתקפי חרדה. 
בקצרה אסביר, החרדה יכולה לגרום לחרדה מהחרדה ולפעמים  החרדה נובעת מחוסר הכרות עם המנגנון המפעיל את החרדה והבהלה ממנה.  חרדה נובעת מפרשנות שגויה של אירועים מסוימים ותפיסת מסוגלות נמוכה להתמודדות עם המצבים. עקב כך המצב נתפס כ"מסוכן" ומפעיל את מנגנון החירום של הגוף (הערכות שגויות לאורך זמן, יוצרות סימפטומים גופניים ).
חשוב להעלות מודעות למחשבות הגורמות לחרדה, להתנהגויות הנובעות ממחשבות אלו ובאותה עת, למשאבים שלך ככאלה היכולים לסייע לך להתמודד ולתרגל הרפיות.  טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) נותן התייחסות ל-3 המרכיבים – מחשבתי, התנהגותי וגופני.  
איך זה נשמע לך ?

בני שלום, אני חושב שתלוי כמה זמן אתה בטיפול הדינמי, ולא הצלחתי להבין את זה ממה שכתבת- במידה וכבר הרבה זמן (יותר משנה אפילו), אני גם סבור שכדאי לך, כפי שגילה הציעה, לשקול שינוי בטיפול. CBT אכן ראוי לבדיקה.
במידה ואתה בחדשים הראשונים בטיפול הדינמי, עשה זאת הנושא במשותף לך ולמטפל(ת), מדוע נמשכת המצוקה הזו ואף מתעצמת- אל תרפה. טיפול אמור לעזור! וביחס למינון התרופתי, לעתים הגדלת מינון (כמובן בליווי רפואי מותאם) יכולה להועיל לאורך זמן.

בני-תמיר
18/06/16 11:08

גילה ומיכה תודה על התשובות. העניין הוא שאת הטיפול הדינמי אני עובר כבר יותר משנתיים אבל תמיד בהפסקות. תמיד כשיש גל כזה של דיכאון אני נשבע לעצמי להמשיך בטיפול כל שבוע וכשאני מרגיש טוב יותר אני מתחיל לחפף. המטפל שלי טוען כי דווקא בפגישות האחרונות התחלתי להוציא יותר מעצמי וחבל לו שזה יפסיק אבל שהוא כמובן לא כופה את עצמו. המטפלת cbt שהלכתי אליה פעמיים לפגישות הערכה אומרת כי אולי שווה שאת התקופה הקרובה אני אעביר עם מישהו מוכר כמו המטפל הנוכחי ואז כשארגיש יותר טוב אעבור אליה ול cbt. מה אתם אומרים על ההצעה הזו?
הפסיכיאטר שלי (שהוא אחד המוכרים והנחשבים בישראל) אומר לי כי אם לא אתחיל cbt כמה שיותר מהר אז ההתקף הבא הוא רק עניין של זמן. אני רק חושב על כל הסיפורים שסיפרתי למטפל שלי שאצטרך לספר שוב למטפלת החדשה ומתעייף מזה

בני-תמיר
18/06/16 11:10

ואיך אני משלב כת כל זה עם תינוק בבית ואישה שלא בהכרח תמיד מבינה

בני יקר. אני מבינה את המצוקה שלך , יחד עם זאת לפי מה שאתה כותב במשך 9 שנים הרגשת מצוין. לאור זאת אני חושבת שחשוב שתחזיק את התקווה שדברים עשויים להיראות עבורך לגמרי אחרת אם באמצעות טיפול תרופתי ואם באמצעות טיפול נפשי. חשוב להבין על רקע מה החלו ההתקפים החדשים?, האם אתה עובד היום?, האם אתה מרגיש שהטיפול הדינמי מסייע לך?, מה אתה מרגיש כלפי המטפל הנוכחי?

גילה-פז
18/06/16 13:28

בני, אני אומה להגיב על שאלתך.  אני ממליצה לשקול להישאר בטיפול הנוכחי, בעיקר בשל הקשר שלך עם המטפל , אך במרווחים גדולים יותר ולהעזר בטיפול Cbt עבור התקפי החרדה. מאחר ואתה אצל מטפל כבר די זמן, אני אף ממליצה להתייעץ איתו ולבחון מה השילוב הטוב עבורך. כאשת טיפול, ללא ספק,  ה Cbt מאוד מאוד יעיל להתקפי חרדה ונראה שזה מה שאתה צריך כרגע. 
שבת שלום

ביצועית
22/06/16 8:14

היי בני. לכן אני מפחדת לקחת תרופות באופן קבוע. אני לוקחת קלונקס מדי פעם כשהמצב ממש קשה. יש לי הרגשה שההשפעה של התרופות טובה, אבל ממכרת וכדי שהיא תשפיע אז צריך לקחת יותר ויותר. מצד שני אני מתה לפתרון קבוע שפשוט יהפוך אותי לאדם נורמלי. כן, אז באסה. אני מסתכלת על עצמי לפעמים פשוט כאדם חולה, שיש לו שתי אופציות: לקחת תרופות כל חייו או לנסות להתמודד לבד עם תרופות לסירוגין. אני בנתיים בוחרת באופציה של לנסות להשתנות. זה לא ממש עובד ואני חווה סבל, אבל מצד שני גם עם תרופות באופן קבוע אני אחווה סבל, עד שיעלה המינון לא? אולי אנחנו כבני אדם לא נועדנו לחוות רק רוגע ואושר? אולי צריך לקבל את הסבל כחלק מהאופי שלך. אני בסרטים מזה בעצמי. עצוב.