מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותלאיזה טיפולים משלימים פונים אנשים עם טרשת נפוצה?

לאיזה טיפולים משלימים פונים אנשים עם טרשת נפוצה?

מחקר מציג את השימוש ברפואה משלימה ואלטרנטיבית בקרב אנשים עם טרשת נפוצה


יותר ממחצית מהאנשים עם טרשת נפוצה פונים לרפואה משלימה (צילום: Shutterstock)
יותר ממחצית מהאנשים עם טרשת נפוצה פונים לרפואה משלימה (צילום: Shutterstock)

יותר ממחצית מהאנשים עם טרשת נפוצה פונים לרפואה משלימה. כ-80% מאלה שפונים לרפואה משלימה משתמשים בתוספי מזון של ויטמינים ומינרלים, כמעט 20% מקפידים על תזונה מיוחדת וכ-10% פונים למדיטציה. השימוש בטיפולים משלימים נפוץ בעיקר בקרב נשים משכילות ממעמד סוציו-אקונומי גבוה. כך עולה ממחקר חדש שסקר 3,800 אנשים עם טרשת נפוצה בדנמרק, שבדיה, נורבגיה, פינלנד ואיסלנד.

 

חוקרים מאוניברסיטת קופנהגן ביקשו למפות בפעם הראשונה את השימוש ומאפייני האנשים עם טרשת נפוצה הפונים לרפואה המשלימה. הם מצאו כי אנשים עם טרשת נפוצה פונים פעמים רבות לרפואה משלימה ואלטרנטיבית כמו תזונה מיוחדת, דיקור ושימוש בצמחי מרפא, בכדי לשפר את חייהם לצד המחלה הכרונית.

 

במחקר קודם שסקר את כלל האוכלוסייה הדנית עלה כי אחד מתוך ארבעה אנשים ניסה טיפול אלטרנטיבי אחד או יותר במהלך השנה החולפת. במחקר החדש עלה כי יותר ממחצית מהאנשים עם טרשת נפוצה (51.8%) משלבים טיפול משלים עם הטיפול הקונבנציונאלי או משתמשים רק באלטרנטיבי.

 

מרבית האנשים שהשתתפו בסקר לא דיווחו על שימוש בטיפולים אלטרנטיביים למטרה או סימפטום ספציפי, אלא "בכדי לחזק את הגוף", "לצמצם את תדירות ההתקפים" ו"לשפר את איכות החיים באופן כללי".

 

מהסקר עולה כי הטיפולים האלטרנטיביים והמשלימים בהם נוטים להשתמש אנשים עם טרשת נפוצה הם:

 

78.8% - משתמשים בתוספים של ויטמינים ומינרלים

43.7% - משתמשים בתוספים של שמנים

18.7% - מקפידים על תזונה מיוחדת

15.6% - נעזרים בדיקור סיני

11.6% - משתמשים בצמחי מרפא

11.1% - נעזרים ברפלקסולוגיה

10.9% - מתרגלים יוגה

9.4% - מתרגלים מדיטציה

5.1% - פונים למסאז'

4.6% - פונים לטיפול קרניו-סקראל

 

בתחתית הרשימה נמצאו תוספי מזון אחרים (פרוביוטיקה, נוגדי חמצון וכדומה), טיפולים הומיאופאתיים, הילינג, CCSVI, טאי צ'י, היפנוזה, שיטת פלדנקרייז, קאנביס ועוד.

 

החוקרים אומרים כי לא ניתן להתעלם מכך שרבים מהאנשים עם מחלות כרוניות משתמשים ברפואה אלטרנטיבית וכי רבים מהם מדווחים על הקלה בעקבות טיפולים אלו. "אל לנו החוקרים לשפוט את הרפואה האלטרנטיבית או להגיד שאין היא יעילה. עלינו לנסות ולהבין את השימוש בה לטובת המטופלים" הם כותבים.

 

כשבוחנים את מאפייני האנשים המשתמשים ברפואה אלטרנטיבית מוצאים כי יש אחוז גבוה של אנשים עם השכלה גבוהה. בנוסף, אנשים בעלי משכורת גבוהה ונשים צעירות (גילאי 18-40) נוטים יותר להשתמש ברפואה אלטרנטיבית.

 

החוקרים מקווים שמחקרם יוביל להכרה בטיפולים האלטרנטיביים ולדיאלוג פתוח בין הרופא למטופל גם בנושא זה. רבים משלבים בין הטיפול הקונבנציונאלי לזה האלטרנטיבי ויש לעזור להם לשלב זאת נכונה.

 

צוות המחקר מתכוון להמשיך ולחקור נושא זה בכדי להבין כיצד המטופלים תופסים את הסיכונים ברפואה האלטרנטיבית ומה מוביל אנשים לזנוח את הרפואה הקונבנציונאלית. בינתיים העלה הסקר כי הרפואה האלטרנטיבית מספקת למשתמשים בה פחות תופעות לוואי מהטיפולים הקונוונציונאליים, אך גם פחות אפקט חיובי מן הטיפול.

 

 

האם תזונה ותוספי מזון ישפיעו על הטרשת הנפוצה? 

 

Scandinavian Journal of Public Health 

mkarta
29/04/13 14:46

יפה!