מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותאכלני שוקולד שוקלים פחות

אכלני שוקולד שוקלים פחות

אנשים שמפנקים את עצמם בשוקולד בתדירות גבוהה נוטים להיות רזים יותר מאלה שכמעט לא אוכלים שוקולד


השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (צילום: Shutterstock)
השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש מצא כי אנשים שאכלו שוקולד מספר פעמים בשבוע או יותר, שקלו פחות מאלה שאכלו שוקולד לעיתים נדירות בלבד.

 

החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה השתמשו בנתוני מחקר בנושא תרופות להפחתת כולסטרול, במסגרתו עקבו אחר 1,000 איש בני 20-85 שנה. במחקר נאספו גם נתונים על הרגלי אכילה, בהם כמה פעמים בשבוע הנחקרים צרכו שוקולד.

 

הממצאים שפורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine הראו כי אנשים שאכלו שוקולד בתדירות גבוהה יותר נטו לאכול יותר קלוריות סך הכל ויותר שומן רווי, מאשר אנשים שאכלו שוקולד רק לעיתים רחוקות. למרות זאת, אוהבי שוקולד נטו לשקול פחות. זה היה המצב גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, מין ופעילות גופנית.

 

כך למשל, החוקרים מצאו הפרש של 2.3-3.2 ק"ג בין אלה שאכלו שוקולד 5 פעמים בשבוע לאלה שלא אכלו שוקולד בכלל.

 

הקשר שנמצא במחקר בין אהבת שוקולד למשקל לא נוגע לכמות השוקולד שנאכלה סך הכל, אלא לתדירות אכילת הממתק.

 

ייתכן שהקשר בין שוקולד למשקל טמון בנוגדי החמצון שבפולי הקקאו. אבל, יש הרבה הסברים אפשריים אחרים לקשר בין שוקולד למשקל, מעבר להסבר שהשוקולד עצמו קשור בהרזיה. למשל, ייתכן שלעניים אין מספיק כסף להוציא על שוקולד וההשמנה נפוצה יותר באוכלוסיה זו. ייתכן גם שאנשים שרזו מפצים את עצמם בשוקולד.

 

מחקרים קודמים מצאו קשר בין צריכת שוקולד לירידה בלחץ דם והפחתת הסיכון למחלות לב ושבץ. יחד עם זאת, המחקרים לא מוכיחים כי תוספת של חטיף שוקולד לתזונה היומית תביא אתכם להיות רזים ובריאים יותר.

 

ראשית, חשוב לזכור כי לא כל השוקולדים זהים. השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (כהה), זה שמכיל את הכמויות הגדולות של נוגדי חמצון. שנית, יש להקפיד על מתינות. בשל הקלוריות, צריכת כמויות גדולות של שוקולד עשויה להעלות את הסיכון להשמנה ולמחלות הנלוות לה.

 

 

Arch Intern Med, 2012, 172(6), 519- 521

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

דינה היקרה,
גם המחקרים מזהירים מפני צריכת יתר של שוקולד מריר.
נרקומנים של פחמימות לעולם לא יסתפקו בקוביה אחת של שוקולד.


ד"ר שמואל גבעון

פורסם בראשונה: 15.06.2010
עדכון אחרון: 15.06.2010

הבשורה הטובה: אכילת שוקולד מריר מפחיתה את הסיכון להתקפי לב ולאירועים מוחיים. הבשורה הפחות מעודדת: לא מומלץ להסתער על הממתק המשמין וכדאי להסתפק בקוביה ליום

כמה שוקולד צריך לאכול כדי להיטיב עם הלב?
"הבשורה הטובה היא ששוקולד אינו מזיק כמו שנהגנו לחשוב, ועשוי אפילו להפחית את הסיכון לשבץ מוחי והתקף לב", אומר ד"ר בויז'ס. "הבשורה הרעה, לפחות לחלק מאתנו, היא שכמות הדרושה להשגת ההשפעה המיטיבה נמוכה למדי".
במילים אחרות, אין להבין מהממצאים שאפשר לזלול שוקולד בכמויות גדולות. שוקולד עשיר בקלוריות וכמו כל מזון עתיר קלוריות אחר שאוכלים בכמות רבה, הוא עלול לגרום לגידול של היקף הבטן ולהזיק לבריאות במקום להועיל.

הסיפא של המאמר הנדון ב"כמוני"

חשוב לזכור כי לא כל השוקולדים זהים. השוקולד שנקשר לבריאות הוא שוקולד מריר (כהה), זה שמכיל את הכמויות הגדולות של נוגדי חמצון. שנית, יש להקפיד על מתינות. בשל הקלוריות, צריכת כמויות גדולות של שוקולד עשויה להעלות את הסיכון להשמנה ולמחלות הנלוות לה.

חג חירות שמח,
ברוך הלוי סגל
מנכ"ל השמן והרזה מדריך עוקף קלוריות בע"מ
www.fatgetslim.com

למה אתה מביא נתונים לא רלבנטיים לשוקולד? השוקולד שאותו מקדמים כבריא הוא שוקולד עתיר 85% והוא  נמצא בריא באינספור מחקרים...
ממש לא מעניין נתוני שוקולד פרה.

דוגמאות:
שוקולד פרה של עלית ל-100 גרם:
חלב : 519 קלוריות ו-64 גרם פחמימות.
מריר : 544 קלוריות ו-64 גרם פחמימות
מריר מובחר : 544 קלוריות ו-49 גרם פחמימות.

זו אחת הגירסאות. שוקולד בכל גירסה ממכר.
ההתנהלות שלי מול הצלחת היא לפי
פרופ' קארל גוגנהיים שלפי הגירסה שלו
100 גרם שוקולוד מריר מכילים 70 גרם פחמימות.

מועדים לשמחה,
 ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com

denur1
11/04/12 1:14

בכתבה מצויין במפורש שמדובד בשוקולד מריר כהה,
היינו אותן חפיסות שוקולד בהן יש 85% או יותר מוצקי קקאו, כמות הפחממות בשוקולדים האלו נמצאת סביב
20 גר' פחממות ל-100 גרם שוקולד, שזו בדרך כלל תחולת החפיסה. מרבית השוקולדים האלו מחולקים ל-10 קוביות, היינו עשרה גרם שוקולד המכיל כ-2 גרם פחממות.
אני לא עוסק בצד ההשמנה של השוקולד הזה שככל
שהוא יותר משובח יש בו יותר שומן ופחות פחממות,
יותר חמאת קקאו ביחס לעיסת קקאו.
לא ברור לי למה אתה מכליל את השוקולד הזה שעליו מדובר כמוצר עתיר פחממות.

נרקומנים של פחמימות

כמו אקסטזי, גם הפחמימה היא חומר אורגני המרומם את מצב הרוח של צרכניו
ובמינון גבוה הוא מזיק לבריאותם.
מידת נזקו של הסם תלויה בכמות הנצרכת.
בספר תזונה רב-מכר מצאתי כתוב כדלהלן:
"הסרוטונין הוא שיקוי המיוצר במעבדת המוח. אכילת פחמימות מורכבות מעלה את רמת הסרוטונין בצורה מתונה וממושכת, לפיכך מומלץ לאכול פחמימות כל שלוש-ארבע שעות על מנת להנות מתחושת שובע ורוגע".

בספר תזונה אחר מצאתי כתוב, שסרוטונין שהוא כימיקל השולט בלמידה, בשינה ובמצב-הרוח עלול לגרום לדיכאון או לאי-שפיות כשהוא נצרך בעודף, וזה כבר בהחלט דומה לאקסטזי.

אין ולא היו מעולם המלצות בינלאומיות למינון פחמימות,
ולכן הרשו לעצמן מדינות המערב, ובראשון ארה"ב,
להמליץ על צריכת 60% פחמימות במנת המזון היומית, קרי 350-400 גרם ליום.

טוב לכלכלת המדינה, טוב ליצרני המזון, לא טוב לאוכלוסיה.

60% פחמימות מייצרים 60% שמנים והמיתאם שקוף וברור.

לא בכדי הוציא ד"ר אילן קיציס את השוקולד מתפריטם
של מטופליו והם יצאו נשכרים www.gdolot.com
נעמי
10/04/12 15:58

מבליטים יתרון קטן, ומתעלמים מנזקים שעלולים להיגרם  מצריכת שוקולד, כולל שוקולד מריר.

אורה-לב-רון
10/04/12 15:38

בילדותי אמא שלי אילצה אותי לשתות שתי כוסות חלב ביום, למרות מחאותי. כדי להמתיק את הגלולה הלבנה, היא נתנה לי קוביית שוקולד מריר להחזיק בפה עם כל כוס.
לימים הבנתי שעכשיו כבר אין מי שיכריח אותי להכנע לחלב, ולכן הוא מחוץ לתחום. אבל למה לא ללמוד מהפרשה לקח מתוק-מריר? שוקולד?!
כילדה מחונכת המשכתי במסורת השוקולד היומי. זה מזניק את האופטימיות (לא לזמן רב, כדי לתדלק אותה צריך... עוד שוקולד)