מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותבננות מפחיתות את לחץ הדם

בננות מפחיתות את לחץ הדם

מחקר ענק: מזונות עשירים באשלגן – כמו בננות – מפחיתים את לחץ הדם ואת הסיכון לשבץ


לאנשים שצורכים הרבה אשלגן סיכון נמוך ב-24% לשבץ (צילום: Shutterstock)
לאנשים שצורכים הרבה אשלגן סיכון נמוך ב-24% לשבץ (צילום: Shutterstock)

צריכת מזונות עשירים באשלגן תפחית את הסיכון לשבץ. כך עולה ממחקר גדול שפורסם בכתב העת British Medical Journal.

 

החוקרים ניתחו מידע על 128,000 אנשים מ-33 מחקרים ומצאו כי העלאת צריכה של אשלגן הפחיתה מעט את לחץ הדם בקרב אנשים עם לחץ דם גבוה. בנוסף, בקרב אנשים שצרכו כמויות גדולות של אשלגן הסיכון לשבץ היה נמוך ב-24%.

 

נתונים ממחקרים קודמים הראו כי באנשים מבוגרים כמויות גדולות של אשלגן עלולות להזיק לכליות, אבל במחקר הנוכחי לא נמצא כי אשלגן משפיע לרעה על תפקוד הכליות באנשים בריאים.

 

מחקר זה מצטרף למחקר שפורסם לפני שנתיים, שמצא כי צריכת 1,600 מ"ג אשלגן ביום - כמות שנמצאת בשלוש בננות גדולות - יכולה להפחית את הסיכון לשבץ ב- 21%.

 

בננה היא אחד המזונות העיקריים המכילים כמויות גדולות של אשלגן. כל בננה מכילה כ420-500 מ"ג אשלגן. אשלגן ניתן למצוא בין היתר גם בתרד, אבוקדו, תפוח אדמה, חלב, קטניות, ופירות יבשים.

 

חשוב לדעת כי יש אנשים - במיוחד אנשים עם מחלות כליה או אלה שכבר נוטלים תרופות מסוימות להורדת לחץ דם - להם כמויות גדולות של אשלגן עלולות להזיק. בנוסף, לא מומלץ להיעזר בתוספי מזון של אשלגן ללא התייעצות עם רופא.

 

 

BMJ 2013;346:f1378

א.ו.
21/04/22 14:39

אם אני מקבל דופלקס 10/160 (Amlodipine 10 mg and Valsartan 160 mg). מאלו מזונות רצוי להמנע?