כמונילחץ דםחדשותבננות מפחיתות את לחץ הדם

בננות מפחיתות את לחץ הדם

מחקר ענק: מזונות עשירים באשלגן – כמו בננות – מפחיתים את לחץ הדם ואת הסיכון לשבץ

מאת אלה הר-נוי
10/04/13
תגובות 0

לאנשים שצורכים הרבה אשלגן סיכון נמוך ב-24% לשבץ (צילום: Shutterstock)
לאנשים שצורכים הרבה אשלגן סיכון נמוך ב-24% לשבץ (צילום: Shutterstock)

צריכת מזונות עשירים באשלגן תפחית את הסיכון לשבץ. כך עולה ממחקר גדול שפורסם בכתב העת British Medical Journal.

 

החוקרים ניתחו מידע על 128,000 אנשים מ-33 מחקרים ומצאו כי העלאת צריכה של אשלגן הפחיתה מעט את לחץ הדם בקרב אנשים עם לחץ דם גבוה. בנוסף, בקרב אנשים שצרכו כמויות גדולות של אשלגן הסיכון לשבץ היה נמוך ב-24%.

 

נתונים ממחקרים קודמים הראו כי באנשים מבוגרים כמויות גדולות של אשלגן עלולות להזיק לכליות, אבל במחקר הנוכחי לא נמצא כי אשלגן משפיע לרעה על תפקוד הכליות באנשים בריאים.

 

מחקר זה מצטרף למחקר שפורסם לפני שנתיים, שמצא כי צריכת 1,600 מ"ג אשלגן ביום - כמות שנמצאת בשלוש בננות גדולות - יכולה להפחית את הסיכון לשבץ ב- 21%.

 

בננה היא אחד המזונות העיקריים המכילים כמויות גדולות של אשלגן. כל בננה מכילה כ420-500 מ"ג אשלגן. אשלגן ניתן למצוא בין היתר גם בתרד, אבוקדו, תפוח אדמה, חלב, קטניות, ופירות יבשים.

 

חשוב לדעת כי יש אנשים - במיוחד אנשים עם מחלות כליה או אלה שכבר נוטלים תרופות מסוימות להורדת לחץ דם - להם כמויות גדולות של אשלגן עלולות להזיק. בנוסף, לא מומלץ להיעזר בתוספי מזון של אשלגן ללא התייעצות עם רופא.

 

 

BMJ 2013;346:f1378

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: