מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותגלולות מפחיתות כאבי מחזור

גלולות מפחיתות כאבי מחזור

מחקר מצא כי גלולות למניעת היריון עשויות להקל על כאבי מחזור בחלק מהנשים


גלולות קשורות להפחתת כאבי מחזור. גם עלייה בגיל ולידה מביאים להקלה בכאב (צילום: Shutterstock)
גלולות קשורות להפחתת כאבי מחזור. גם עלייה בגיל ולידה מביאים להקלה בכאב (צילום: Shutterstock)

 

נשים רבות כבר חוו את זה בעצמן, אבל עכשיו זה מדעי: מחקר סקנדינבי מצא כי נשים שנוטלות גלולות למניעת היריון מדווחות על כאבי וסת פחות חמורים.

 

במחקר החדש שפורסם בכתב העת Human Reproduction החוקרים מאוניברסיטת Gothenburg עקבו אחר נשים שגויסו למחקר כשהיו בנות 19, חלקן גויסו בשנת 1981, אחרות ב- 1991 והיתר ב- 2001. בכל אחת מהפעמים גויסו כמה מאות נשים. 5 שנים לאחר שהנשים ענו על שאלון בריאות, כשהן הגיעו לגיל 24, הן נתבקשו לענות שוב על אותו שאלון.

 

חומרת כאבי המחזור של הנשים הוערכה באמצעות סולם דירוג מ"לא כואב" עד כאב בלתי נסבל" והדיווח שלהן על השפעת הכאב על היכולת שלהן לבצע פעולות יומיות ועל שימוש במשככי כאבים. 

 

לאחר שהחוקרים נטרלו משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו עישון, הם מצאו כי היה הבדל משמעותי בחומרת כאבי הווסת בנשים שנטלו גלולות משולבות (משלבות שני הורמונים - אסטרוגן ופרוגסטרון). קשה לכמת את ההבדל המדויק ברמות הכאב שחוו הנשים, אך ניתן לומר כי בממוצע מדובר בשינוי לרמה אחת מתחת בסולם הכאב - למשל מ"חמור" ל"מתון" - בכל אישה שלישית בקרב הנשים שנטלו גלולות.

 

עוד נמצא כי העלייה בגיל קשורה גם היא להפחתת כאבי המחזור, אם כי לא באותה מידה כגלולות. כך גם לידת ילדים.

 

החוקרים מסבירים כי אין לזלזל בהשפעה שיש לכאבי מחזור קשים על האישה. הם עלולים לגרום להיעדרויות קבועות מבית הספר או העבודה והפרעה לפעילויות יומיות, במשך מספר ימים בכל חודש. לדבריהם, כאבי מחזור קשים מתרחשים בתדירות גבוהה, בעיקר בנשים צעירות, בקרבן 50% עד 75% סובלות מהתופעה.

 

יחד עם זאת, יש לציין כי המחקר לא מוכיח חד משמעית כי הגלולה היא שגורמת להפחתת כאבי המחזור. ייתכן שגורמים אחרים הביאו לחווית הכאב השונה בנשים. מחקרים קודמים, וגם עדויות מהשטח, העלו את האפשרות שגלולות עשויות לסייע לנשים הסובלות מכאבי מחזור, אך סקירת מחקרים גדולה שפורסמה ב- 2009 מצאה כי קיימות עדויות מוגבלות מכדי להגיע לכזו מסקנה.

 

 

Human Reproduction, Published online January 17 2012

מירי7
26/01/12 12:44

היו לי כאבי מחזור נוראיים, לא הייתי מסוגלת לצאת מהמיטה ואפילו כדורים לא עזרו או הקלו.. רק אחרי שהלכתי לגניקולוג וקיבלתי גלולות פליים התחיל השיפור המשמעותי וכבר בקושי כואב לי.