מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול . יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : yaronarbel.com

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותחידושים בטיפול בעזרת קוצב לב דו חדרי באי ספיקת לב

חידושים בטיפול בעזרת קוצב לב דו חדרי באי ספיקת לב

קוצב דו חדרי הינו טיפול יעיל למטופלים עם אי ספיקת לב מתקדמת


מחקר חדשני רב מרכזי בדק את יעילות טיפול בקוצב לב דו-חדרי במטופלים עם אי ספיקת לב קלה  וממצאיו התקבלו בעיניין רב בקהילה הקרדיולוגית בעולם.

בכתב העת היוקרתי NEJM פורסם מחקר גדול רב מרכזי בו לקחו חלק 1820 מטופלים עם ירידה בתפקוד חדר שמאל ושינויים מסוימים באק"ג. קבוצת המחקר כולה עבר השתלת קוצב דפיברילטור וקבוצת הניסוי בלבד עברה הכנסה של דפיברילטור שהוא גם קוצב דו חדרי ( קוצב המקצב את שני חדרי הלב ומשפר את התאום בין פעולותם) .

לאחר מעקב של כשנתיים וחצי נמצא כי בקבוצת ההתערבות (הקבוצה אשר עברה השתלת קוצב דו חדרי ) התמותה ומספר האירועים של החמרה באי ספיקת לב היו נמוכים בכ-33 אחוז !

לצייו כי מחקר זה משלים ותומך מחקר קודם REVERSE וחשיבותו בזיהוי קבוצה נוספת, נרחבת, של מטופלים עם אי ספיקת אשר תסמיניהם ( קוצר נשימה, עייפות, חולשה ועוד ) טרם החמירו.

כמו כן לאחר שנה של טיפול נמצא שיפור בתפקוד הלב בקבוצת הקיצוב הדו חדרי.

 

NEJM, September 1, 2009   

 

לסרטון קצר על אי ספיקת לב וקוצבים שונים -

camoni.co.il/index.php