מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מושתלים

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביתר נשר
מנהל מחלקת השתלות, בית חולים "בילינסון", מרכז רפואי "רבין" תחומי מומחיות: מומחה בכירורגיה כללית כירורגיה אונקולוגית של הכבד השתלות כבד, לבלב, כליה ומעי לימודים: לימודי רפואה בטכניון מקום התמחות: התמחות בכירורגיה כללית בבית החולים איכילוב התמחות על בהשתלות איברים בבית חולים ג'קסון ממוריאל מיאמי פלורידה השתלמויות: השתלמויות בהשתלות כבד מהחי בקנדה, תורכיה וקוריאה חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית להשתלות שטחי התעניינות מיוחדים: השתלות כבד, השתלות מעי, ניסיון קליני קודם: כירורג בכיר בכירורגיה כללית עיסוק במחקר: פיתוח מכשור רפואי כירורגי לניתוחים בכירורגיה כללית
ד
ד"ר רותי רחמימוב
מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה . עוסקת שנים רבות בתחום הנפרולוגיה של השתלות , הכולל את ההכנה להשתלה של מועמדים להשתלה ותורמי כליה וכן את המעקב אחר מושתלי כליה מנהלת היחידה להשתלות כליה במערך לנפרולוגיה בבית החולים בילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/nephrology-and-hypertension/Pages/dr_r_rahamimov.aspx
ד
ד"ר אסנת שטרייכמן
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובמחלות ריאה. רופאה בכירה, המערך למחלות ריאה ולאלרגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר רוני ברוך
מומחה לרפואה פנימית נפרולוגיה והשתלות כליה . נפרולוג מערך השתלות אברים של בח איכילוב . אחראי על הכנת החולים לפני ההשתלה והמעקב לאחר השתלת כליה .או כליה לבלב .(גם השתלות מתורם קדוורי וגם השתלות מתורם חי ) ..במרפאת ההשתלות נמצאים במעקב כאלף חולים שעברו השתלת אברים. ונצבר נסיון רב בתחום הרפואי המורכב והיחודי למושתלי אברים.
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
יעל חריף
יעל חריף
מתאמת מרפאת מושתלי כבד בבית החולים בילנסון

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימושתליםחדשותחיסון לקורונה במושתלי איברים: מה שצריך לדעת

חיסון לקורונה במושתלי איברים: מה שצריך לדעת

האם למושתלי איברים מומלץ להתחסן נגד קורונה? האם החיסון עלול להיות מסוכן למושתלים? ומה באשר לבני משפחה של מושתלים?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשבוע הבא יחל בישראל מבצע החיסונים הגדול "לתת כתף" נגד נגיף הקורונה שהגיע בסערה ושינה את חיינו. מדובר בחדשות טובות לכולם, ובמיוחד למושתלי איברים שמהווים קבוצת סיכון להדבקות בנגיף, לתחלואה קשה ואף למוות.

 

במחלקת ההשתלות של בית החולים בלינסון מסבירים כי בישראל נפטרו עד כה כ-70% ממושתלי הריאות שלקו במחלה, 15% ממושתלי הכליה ו-10% ממושתלי הלב שלקו במחלה. מעבר לכך, הווירוס עלול לגרום להשפעות ארוכות טווח שכבר נצפו גם באנשים בריאים שלקו במחלה קלה, לרבות עייפות, הפרעות בחושי הטעם והריח, ירידה קוגנטיבית וקוצר נשימה. בנוסף, במחלקת ההשתלות מדווחים כי מטופלים לא מעטים שנדבקו בקורונה נזקקו לשינוי בתמהיל האימונוסופרסנטים, מה שהוביל אצל חלקם לתהליכי דחייה מואצים של האיבר המושתל.

 

חיסוני קורונה מבוססי RNA שליח – כמו החיסונים של חברת פייזר עמם יחל מבצע החיסונים ובהמשך החיסונים של חברת מודרנה – נבדקו עד כה במחקרים עם למעלה מ-70,000 איש, ונמצאו בעלי יעילות גבוהה ובטיחות גבוהה לטווח קצר (כחודשיים מעקב). תופעות הלוואי כוללות כאב במקום ההזרקה, חום, כאבי שרירים, כאבי ראש ותגובה אלרגית – רובן המכריע בחומרה קלה עד בינונית.

 

במחלקת ההשתלות של בלינסון מסבירים כי מושתלי איברים אומנם לא נבדקו עד כה ולכן לא ידוע מה תהיה מידת ההתחסנות שלהם כנגד הווירוס (מידת היעילות של החיסון). עם זאת, החיסון לא מכיל וירוס חי ולכן מותר לתת אותו למושתלים ולא צפויות תופעות לוואי חריגות מעבר לאלה שנצפו באנשים שאינם מושתלים. מעבר לכך, ההנחה של מומחים היא בנושא היא שהחיסון אינו צפוי לגרום לעלייה בסיכון להפעלה חריגה של מערכת החיסון ולאירועי דחייה של השתל.

 

לאור המחלה הקשה יותר במושתלים, והסבירות הנמוכה לתגובה חריגה משמעותית, סביר להניח כי החיסון יביא ליותר תועלת מנזק, ולכן במחלקת ההשתלות של בלינסון ממליצים למושתלי איברים סולידיים (כליה, כבד, ריאות ולב) לקבל כעת את החיסון לקורונה, החל מחודש לאחר ההשתלה. עוד הם ממליצים למועמדים להשתלה להתחסן עד שבועיים לפני ההשתלה או קבלת טיפול בתרופות הנוגדות יצירת נוגדנים כגון ריטוקסימב. כמו כן מומלץ מאוד כי בני משפחה של מושתלים יתחסנו אף הם כדי להגן על המושתלים.

 

מבצע החיסונים יפתח ביום ראשון, כאשר בשלב הראשון יחוסנו צוותי הרפואה בקופות החולים ובבתי החולים. בהמשך השבוע המבצע יורחב לאנשים בגיל 60 ומעלה ואוכלוסיות בסיכון, ובהן מושתלי איברים - בראשם מושתלי ריאה. במשרד הבריאות מפרסמים הערב (ד') כי הנחו את קופות החולים לנהוג בגמישות ולחסן מטפלים ו/או בני משפחה של אוכלוסיות בסיכון מיוחד כמו מושתלי ריאות.

 

מומחי המרכז להשתלות בבלינסון מדגישים כי אין לתת את החיסון למי שהייתה לו תגובה אלרגית חמורה (אנפילקסיס) לחיסון כלשהו, תרופה או מאכל.

 

עוד הם מדגישים שגם לאחר החיסון יש להמשיך לשמור על כללי הזהירות למניעת הדבקות, כולל עטיית מסכות, שמירת מרחק וחיטוי ידיים.