מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמדיטציה יעילה מתרופות לשיכוך כאבים

מדיטציה יעילה מתרופות לשיכוך כאבים

חוקרים: מדיטציה מביאה להפחתה של 40% בעוצמת הכאב, בעוד שתרופות מפחיתות כאב ב- 25%


מדיטציה הביאה להפחתה של כ- 40% בעוצמת הכאב (צילום: panthermedia)
מדיטציה הביאה להפחתה של כ- 40% בעוצמת הכאב (צילום: panthermedia)

 

סובלים מכאבים? לפני שאתם שולחים יד לארון התרופות אולי כדאי שתנסו לעצום את העיניים ולהתרכז בנשימה. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Neuroscience מצא כי למדיטציה אפקט משכך כאב עוצמתי, אפילו יותר מתרופות לשיכוך כאבים.

 

חוקרים מהמרכז הרפואי הבפטיסטי Wake Forest מצאו כי תרגול מדיטציה יכול להפחית באופן דרמטי את חווית הכאב ואת הפעילות הקשורה לכאב במוח.

 

המחקר נערך בקרב 15 מתנדבים בריאים שלא התנסו במדיטציה לפני כן. הם השתתפו בארבעה שיעורים כדי ללמוד טכניקת מדיטציה בה מתרכזים בנשימה ומשחררים מחשבות ורגשות מסיחות דעת.

 

לפני ואחרי אימון המדיטציה, החוקרים בחנו את הפעילות במוחותיהם של המתנדבים באמצעות בדיקות הדמיה מיוחדות. במהלך הסריקות, לרגלם הימנית של המשתתפים היה מחובר מכשיר שגרם לחום מכאיב במשך 5 דקות.

 

החוקרים מצאו הפחתה של כ- 40% בעוצמת הכאב והפחתה של 57% בתחושת חוסר-הנעימות מהכאב. לדבריהם, מדיטציה מפיקה הפחתה גדולה יותר בכאב אפילו מאשר מורפיום ומשככי כאב אחרים, שבאופן טיפוסי מפחיתים את דירוג הכאב בכ- 25%.

 

לאחר אימוני המדיטציה דירוג הכאב של כל אחד מהמשתתפים ירד, כשהירידות נעו בין 11% ל- 93%. במקביל, הסריקות הראו כי מדיטציה הפחיתה באופן משמעותי את פעילות המוח באזור במוח המעורב ביצירת התחושה של מיקום הכאב ועוצמת הגירוי הגורם לכאב. הסריקות שנלקחו לפני אימוני המדיטציה הראו שהפעילות באזור הזה במוחם של המשתתפים הייתה גבוהה מאוד. אבל, כאשר המשתתפים עשו מדיטציה במהלך הסריקות, החוקרים לא הצליחו לאתר פעילות באזור הספציפי הזה במוח.

 

עוד מצאו החוקרים כי מדיטציה הגבירה פעילות באזורים במוח שמעצבים את האופן בו המוח בונה חוויה של כאב מאיתותים שמתקבלים מהעצבים בגוף. ככל שהאזורים האלה הופעלו בעקבות המדיטציה, כך הופחת הכאב.

 

החוקרים מציינים כי תרגול המדיטציה הפשוט יכול לפעמים להחליף תרופות לשיכוך כאבים. לא השתכנעתם? מחקרים רבים מצאו קשר בין מדיטציה להפחתת הכאב במנגנונים שונים. כך לדוגמא, מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Pain מצא כי אנשים שעושים מדיטציות זן חשים בכאב, אך הם לא חושבים עליו הרבה או מתעסקים בו בהשוואה לאנשים אחרים, ולכן סובלים ממנו פחות. מחקר נוסף שפורסם בשנה שעברה מצא כי לאנשים שעושים מדיטציה באופן קבוע קל יותר להתמודד עם כאב, בגלל שמוחם מצפה לו פחות.

 

 

לפרטים נוספים באתר המרכז הרפואי הבפטיסטי Wake Forest

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אם אתה חדש בתחום נסה, את הקשב שהעלינו כאן ותראה איך זה מדבר אליך, הוא קצר ופשוט. בכל מקרה כדאי לעשות מדיטציה עם עוד מישהוא שכן ביחד איכשהוא יותר קל להיות עם זה.

אני לא חושבת שהסוג כל כך משנה להצלחה כשלומדים איך ל"הרגיע" את ה - mind... ואחרי שתתאמן קצת כבר יהיה לך יותר ברור מה נכון בשבילך.

כאן-ועכשיו
25/01/13 0:00

הרבה מילים אך אין הכוונה איך מתרגלים, זה שמדיטציה טובה להפגת מתחים זה כולם יודעים, אבל לפי הכתבה היא סוג מסוים של מדיטציה.

איך מתרגלים אותה?