זכויות החולה
מנהלי קהילה


מיצוי זכויות כלכליות לחולים – כל המידע
קצבאות בביטוח הלאומי, קרנות פנסיה ובביטוח פרטי, פטור ממס הכנסה וגם תביעות רשלנות רפואית – מהן הזכויות הכלכליות שמומלץ לחולים להכיר? מדריך מקיף

מיצוי זכויות הפך בשנים אחרונות לאחד המרכיבים החשובים בשיפור איכות חייהם של חולים כרוניים. היכרות עם הזכויות שמוצעות למטופלים החולים במחלות מורכבות או כאלה שעברו תאונה מצד מוסדות המדינה, חברות ביטוח וקופות החולים, מאפשרת להקל על החולים, ומספקת תמיכה כלכלית בהתמודדות עם האתגרים המורכבים שמלווים את אבחון המחלה ומהלך הטיפולים, ההתאוששות וההחלמה.
לפי מחקרים, מיצוי זכויות הוא מדד פרקטי חשוב שתורם לשביעות הרצון של מטופלים משירותי בריאות. "מודעות לזכויות החולים עשויה גם להוביל לחיסכון במשאבים ותקציבים, לקצר ימי אשפוז ולשפר את איכות הטיפול הרפואי", מסביר עו"ד מני איבן ממשרד עו"ד דוד פייל, המתמחה בתביעות נזיקין, ביטוח ורשלנות רפואית ומנהל קהילת זכויות החולה באתר כמוני.
חושבים שמגיעות לכם זכויות מביטוח לאומי או כל גוף אחר? לחצו כאן
לידע על זכויות להם זכאים חולים יש תרומה משמעותית לתהליכי העצמה ומעורבות של מטופלים בטיפול הרפואי – מעורבות שהוכחה בשנים האחרונות ביכולתה לתרום להצלחתם של טיפולים. כמו כן, ידע על זכויות עשוי לתרום לשיפור איכות הטיפול – שכן הכרת הזכויות מאפשרת למטופלים לקדם טיפול הולם יותר במחלותיהם; ולשיפור בתקשורת בין מטפלים למטופלים – שכן היכרות עם הזכויות הרפואיות מקדמת תקשורת מועילה יותר תוך הפחתת הסיכויים לאי הבנות.
הכתבה הבאה מתייחסת להיבטים במיצוי זכויות כלכליות לחולים קשים או כאלה שעברו תאונות ומצבם מגדיר אותם כמי שזכאים לזכויות כלכליות שונות.
הזכויות ניתנות מגורמים שונים ובהם:
זכויות בביטוח לאומי
קצבת נכות כללית
הכרה באחוזי נכות לצורך קבלת קצבה חודשית נעשית באמצעות פנייה למוסד לביטוח לאומי, כאשר לנכות כללית שני מרכיבים בסיסיים:
- נכות רפואית
- דרגת אי כושר
שני המרכיבים נקבעים על ידי ועדה רפואית, ובעוד שמרכיב הנכות הרפואית לרוב נקבע בהסתמך על קריטריונים מובנים (כמפורט בהמשך), דרגת אי כושר נקבעת על פי שיקול דעת חברי הוועדה.
לצורך מיצוי הולם של הזכות לקצבה חודשית מומלץ להיעזר באיש מקצוע הבקיא בתחום.
קצבת נכות תינתן רק למטופלים שכירים או עצמאיים שמשכורתם עד שהפסיקו לעבוד הייתה עד 60% מהשכר הממוצע במשק, סכום הנמוך מ-7,990 ש"ח, נכון לשנת 2025.
- נכות רפואית
ספר הליקויים הנהוג בביטוח הלאומי כולל סעיפים המקנים אחוזי נכות רפואית לפי אבחנות שונות וביטוי התסמינים השונים של המחלות.
חלק מהמחלות מקנות אחוזי נכות רפואית לתקופה זמנית, וחלקן מקנות אחוזי נכות בהתאם לתסמינים. ברוב המקרים ניתנת הכרה באחוזי נכות בהתאם למקבץ של מחלות/ תסמינים.
גם לאחר קביעת נכות רפואית, ניתן בהמשך לבקש ועדה חוזרת כדי לקבוע אחוזי נכות נוספים, בהתאם להידרדרות המחלה וסיבוכיה, או אם התווספו בעיות רפואיות חדשות.
- דרגת אי כושר
דרגת אי כושר נקבעת על פי התרשמות חברי הוועדה הרפואית בביטוח הלאומי מהירידה בכושר התפקוד של מגיש התביעה בעקבות המחלה.
לצורך קבלת קצבת נכות יש צורך בהכרה בנכות רפואית בשיעור של לפחות 60%, או נכות רפואית של 40% – כשאחד הליקויים הוא מעל ל-25%.
כמו כן, הוועדה הרפואית צריכה לקבוע שהמטופל איבד מכושר תפקודו בשיעור של 60% לפחות (הדרגות המזכות לקצבה של אי כושר הן 60%, 65% ו-74% - המוכרות לקצבה חלקית, ו-75% או 100% המוכרות לקצבה מלאה) או 50% לפחות לעקרת בית.
גובה הקצבה נקבע בהתאם לאחוזי הנכות לאובדן כושר שנקבעו על ידי הוועדה: נכון לשנת 2025, דרגת אי כושר נעה בין 2,629 ש"ח בחודש, ועד לקצבה של 4,556 ש"ח לחודש בדרגת אי כושר מלאה. תוספות ניתנות בהתאם לדרגת אי כושר ולמבנה התא המשפחתי.
הקצבה ניתנת רק בחלוף 90 יום מהיום שבו הפסיק המטופל לעבוד כתוצאה מהמחלה. במהלך 90 יום אלו רשאים המטופלים לנצל את ימי המחלה העומדים לרשותם במקום העבודה, ובהמשך להגיש תביעה להבטחת הכנסה.
הזכאות לקצבה מתאפשרת באופן רטרואקטיבי עד 12 חודשים לפני המועד בו הוגשה התביעה להכרה בנכות.
קצבת נכות מעבודה
קצבת נכות כללית מוגבלת רק למי שמשתכר בעבודתו עד 60% מהשכר הממוצע במשק וניתנת בסכומים הנגזרים מדרגת אי כושר, וניתנת רק עד לגיל הפרישה (גיל 67 לגברים וגיל 62 לנשים). אין הדבר נכון בקצבת נכות מעבודה.
קצבת נכות מעבודה נחלקת לשני סוגים מחלת מקצוע ותאונת עבודה:
- תאונת עבודה היא מצב בו אדם עבר אירוע תאונתי הקשור למקום עבודתו או שהתרחש בדרך לעבודה או בחזרה ממנה. חשוב לציין כי במקרה זה חובה שיהיה אירוע תאונתי חד פעמי מוחלט וברור (אדם שלקה בליבו תוך כדי עבודה זו אינו מוגדר עם תאונת עבודה, אלא אם יוכיח אירוע תאונתי).
- מחלת מקצוע לעומת זאת היא מצב תחלואתי שבו לקה אדם כתוצאה מתנאי עבודתו או מקצועו (למשל עובדי שיש החולים במחלות ריאות). קבלת הכרה במחלה כמחלת מקצוע נחשבת למאתגרת, ודורשת במקרים רבים סיוע משפטי ופנייה לבית משפט וראיות תומכות להוכחת קשר בין תנאים שונים במקום העבודה לבין התפתחות המחלה. בתי דין לעבודה בישראל הכירו לאורך השנים במצבים שונים כמחלות מקצוע באופן שזיכה את התובעים שהוכרו בקצבת נכות מעבודה.
קצבאות נוספות
לצד קצבת נכות יש קצבאות נוספות של הביטוח הלאומי שמומלץ לבחון את הזכאות לקבלתן:
- קצבת שר"ם – שירותים מיוחדים
הזכאים לקצבת נכות, גם אם אינם מקבלים קצבה זו כי הם משתכרים בעבודתם מעל ל-60% מהשכר הממוצע במשק, וגם אם הם מקבלים סכום של 75% מהמשכורת דרך ביטוח אובדן כושר עבודה – רשאים לבקש קצבת שר"ם.
המדובר ב'קצבת שירותים מיוחדים' – קצבה כספית למטרות עזרה סיעודית בטיפול בבית, לצורך מטפל/ת שיסייע בפעולות יומיומיות, לרבות אכילה, רחצה, לבוש, ניידות בבית ושליטה על הפרשות. הקצבה ניתנת רק למי שאינם מקבלים במקביל קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה דרך הביטוח הלאומי והכנסתם החודשית אינה עולה על 5 פעמים השכר הממוצע במשק.
הבקשה לקצבת שר"ם עשויה להיות מוגשת יחד עם בקשה לקצבת נכות כללית או בהמשך, ותינתן רק החל מ-90 יום לאחר שנקבעה קצבת נכות.
קצבת שר"ם ניתנת בהתאם לאחוזים קבועים: נכון לשנת 2025 אלו שנקבעו כזכאים ל-50% קצבה מקבלים 1,880 ש"ח בחודש, 112% קצבה מזכים ב-4,352 ש"ח בחודש, ואילו זכאות של 188% קצבה מזכה למעשה בקצבה מקסימאלית של 6,947 ש"ח בחודש. ניתן לקבל קצבת שר"ם רטרואקטיבית עד שישה חודשים לפני יום הגשת התביעה לקצבה.
לאחר גיל הפרישה מוחלפת קצבת שר"ם בגמלת סיעוד.
- קצבת תלויים
בתקופות הזכאות לקצבת נכות, גם אם מדובר בקצבה זמנית, עשויה להתאפשר גם זכאות במקביל לקצבת תלויים (או "תוספת תלויים") העומדת נכון לשנת 2025 על עד ל-1,175 ש"ח לכל ילד, עד שני ילדים, כשניתן במקום אחד הילדים לקבל גם עבור בן הזוג (עד 1,468 ש"ח) – עד שני תלויים. קצבה זו ניתנת בהתאם למבחן הכנסה.
כמו כן ניתנת קצבת תלויים עבור בן/ בת זוג של חולה, אך רק במידה ורק במידה ובן/ בת הזוג משתכר/ת מעבודה עד סכום תקרה, העומד נכון לשנת 2025 על 7,590 ש"ח.
עקרת בית זכאית לקצבת תלויים רק עבור שני ילדים, ואינה יכולה להחליף את הקצבה לאחד הילדים בקצבה לבן הזוג.
- קצבת ניידות
המוגבלים בניידות עקב מחלתם זכאים לקצבת ניידות מהביטוח הלאומי, לכיסוי הוצאות הנסיעה למקום העבודה. סכום קצבה זו עומד על 2,364 ש"ח לחודש לחסרי רכב, נכון לשנת 2025, ואילו הסכום לבעלי רכב משתנה בהתאם לסוג האביזרים הנדרשים למוגבלים בניידות וסוג הרכב.
לקבלת הזכאות על המטופלת להוכיח פגיעה בניידות, למשל לאחר נכות שנגרמה על רקע ניתוח מורכב.
חשוב לציין כי קצבת ניידות ניתנת ברוב המוחלט של המקרים בגין פגיעות בגפיים התחתונות. סחרחורת או בעיות גב המקשות על ההליכה אינן מקנות לרוב קצבת ניידות.
- גמלת סיעוד
לאחר גיל הפרישה, כשאין עוד זכאות לקצבת שר"ם, מי שהוכר עם נכות רפואית שהגיע לגיל הפרישה ושוהה בביתו וזקוק לעזרה בביצוע פעולות יומיומיות – זכאי להגיש בקשה לגמלת סיעוד.
הזכאות לגמלה זו נבחנת בהתאם לתלות של המטופל בעזרת הזולת, ועל פי מבחן הכנסה של שני בני הזוג. הזכאות נקבעת על פי רמות – מרמה 1 ועד רמה 6. הגמלה כוללת שירותים לרבות טיפול בבית, ביקור במרכז יום, וכן אספקת משדר מצוקה, מוצרי ספיגה ושירותי כביסה. זכאות זו ניתנת בהתאם למבחנים שונים של הביטוח הלאומי, אם כי בשנים האחרונות כבר ניתנת במצבים מסוימים באופן אוטומטי. כך, למשל, בהתאם להחלטת ממשלה מנובמבר 2016, אזרחים ותיקים המתגוררים לבדם מגיל 86 ומעלה זכאים לגמלת סיעוד מיוחדת גם מבלי שעברו מבחנים.
גמלת סיעוד ניתנת גם לעזרה במימון עובד זר או עובד ישראלי לטיפול במבוגר, ומשנת 2018 עודכנו התקנות כך שניתן כיום לקבל את הגמלה גם בכסף, בהתאם לנקודות שירות שנקבעות עבור כל מטופל על פי רמת התלות בזולת ולפי מבחן הכנסה בביטוח הלאומי.
נכון לשנת 2025, סכום גמלת הסיעוד למעסיק עובד זר ישירות נע בין 1,659 ל-6,275 ש"ח לחודש.
הפנייה לביטוח לאומי לצורך גמלת סיעוד ועזרה סיעודית של עובד זר – צריכה להיעשות בהקדם האפשרי, מאחר והטיפול בבקשות אלה אורך לרוב זמן רב – כשלושה חודשים בממוצע.
המוסד לביטוח לאומי. קצבת נכות כללית מוגבלת רק למי שמשתכר בעבודתו עד 60% מהשכר הממוצע במשק ורק עד לגיל הפרישה. קצבת נכות מעבודה ניתנת לכל החיים (צילום: פלאש 90)
זכויות בביטוחים פרטיים
לצד הקצבאות מהמוסד לביטוח לאומי, חולים זכאים במקרים רבים גם לסכומים שונים בהתאם לפוליסות הביטוח הפרטיות שהם מחזיקים, לרבות ביטוח רפואי, קרנות פנסיה, ביטוח סיעודי, ביטוח מנהלים וביטוחי חיים לאחר המוות.
ביטוח רפואי פרטי
למי שמחזיקים פוליסת ביטוח בריאות פרטית ואובחנו כחולים כרוניים/ במחלות קשות מומלץ לבחון היטב את הזכאויות השונות שמקנה הפוליסה שברשותם. בין השאר מומלץ לבדוק:
- כיסוי לחוות דעת רפואית שנייה ולבדיקות הדמיה אבחנתיות.
- מימון תרופות שאינן בסל: חלק מהפוליסות של ביטוחי הבריאות הפרטיים מאפשרות מימון לתרופות שאינן בסל הבריאות. במידה ויש צורך בתרופה שאינה בסל – ניתן להפנות לחברת הביטוח בקשה למימונה באמצעות סעיף זה.
- פיצוי מחלות קשות: חלק מפוליסות הביטוח הרפואי הפרטיות מציעות פיצוי כספי עבור אבחון מחלות קשות, כמו סרטן מסוגים שונים, התקף לב, שבץ מוחי, מחלת כבד סופנית, מחלת ריאות כרונית, אי ספיקת כליות חמורה ומחלות עצביות מסוימות כמו טרשת נפוצה וכיוב'.
לעתים נדרשת עזרה של אנשי מקצוע לבחינה מקיפה של המצב הרפואי כדי להצטייד בחוות דעת על עמידה בקריטריונים המוגדרים בפוליסת הביטוח הרפואי, למשל המצאות גלי Q בתרשים אק"ג המעידים על אירוע לב וממצאי מעבדה שמעידים על גידול סרטני, וכל אלה במטרה לסייע במיצוי הזכאויות מול חברת הביטוח.
קרן פנסיה וביטוח מנהלים
דרך קרנות הפנסיה ו/או ביטוח המנהלים חשוב לבדוק את הזכאות לקבלת פיצוי עבור אובדן כושר עבודה באופן זמני או קבוע,
ככלל, בכל קרן פנסיה או ביטוח מנהלים מופרש מתוך הסכום החודשי המועבר מהעובד והמעביד לביטוח הפנסיוני סכום מסוים לצורך ביטוח החוסך למקרה של אובדן כושר העבודה, כאשר גובה הסכום משתנה בהתאם למסלול שבוחר כל עובד ובהתאם לשכרו. בקרן פנסיה מקיפה כולל רכיב ביטוח זה גם מקרים שבהם נגרם אובדן כושר עבודה כתוצאה ממחלה שהייתה קיימת וידועה גם לפני שהחוסך הצטרף לקרן הפנסיה, אך כיסוי זה נכנס לתוקף לאחר 60 חודשים (5 שנים) מיום ההצטרפות לקרן הפנסיה.
קרנות פנסיה מעניקות פיצויים לא רק לאובדן מוחלט של כושר עבודה – אלא גם במצבים שבהם העובד אינו יכול לעבוד באופן חלקי ונניח עבר לחצי משרה. חשוב לדעת קרן הפנסיה לא נותנת כיסוי במצב של בו אדם איבד את כושר העבודה לעסוק במקצוע בו עסק, אלא בודקת את היכולת הרפואית לעבוד במקצוע אחר. לעומת זאת, ביטוחי מנהלים מאפשרים בחלק מהפוליסות גם פיצוי למקרה של אובדן כושר לעבוד במקצוע ספציפי בלבד.
לעתים נדרשת חוות דעת של איש מקצוע כדי לבחון בפוליסות השונות שמחזיק המטופל את הזכאות לקבלת פיצויים בגין אובדן כושר עבודה בכל מקרה לגופו, במטרה לקבל את תגמולי הביטוח המרביים.
ביטוח סיעודי
לרבים מתושבי המדינה יש פוליסת ביטוח סיעודי דרך קופת החולים, ואחרים מחזיקים בביטוחים פרטיים. מדובר בביטוח אשר מקנה פיצוי חודשי קבוע לתקופה מוגבלת (לרוב ל-5 שנים), בהיקף של כמה אלפי שקלים לחודש. מדובר בפוליסות מורכבות מאוד ובמקרה ביטוח מורכב שאינו חד ערכי, לכן מומלצת עזרת איש מקצוע במטרה לאפשר מיצוי זכאות לתשלום עבור עזרה סיעודית.
ביטוחי חיים
לאחר פטירתו של אדם – חשוב לבדוק האם היה מבוטח בפוליסת ביטוח חיים ומהו גובה הפיצוי החד פעמי שהפוליסה מאפשרת לשארים. יש אנשים שברשותם מספר פוליסות ביטוח חיים – בין השאר דרך מקום העבודה, בפוליסת ביטוח חיים פרטית ודרך ביטוח משכנתא.
פטורים והנחות ממסים
חולים כרוניים זכאים במצבים שונים לפטורים והנחות ממיסים, כשהזכאות המשמעותית ביותר היא לפטור ממס הכנסה הניתן למי שהוכרו עם אחוזי נכות של לפחות 90%.
פטור ממס הכנסה
חולים שלמרות בעיותיהם הרפואיות עובדים ומשתכרים למחייתם זכאים לפטור ממס הכנסה במידה ובעיותיהם הרפואיות מזכות אותם ב-90% נכות רפואית או יותר – זכאות שנחשבת לבעלת שווי כספי משמעותי. אם נקבעו 90% נכות כתוצאה מחישוב משוקלל של מספר ליקויים – לקבלת הפטור נדרשת הכרה בנכות באחד הליקויים בשיעור של 40% ומעלה.
את הבקשה לפטור זה יש להגיש למס הכנסה, והניירת מועברת לביטוח הלאומי לוועדה הקובעת את הזכאות לפטור
הפטור המלא ממס ניתן החל מ-185 יום לאחר ההכרה בנכות, ועד תקרת הכנסה שמתעדכנת מדי שנה. את הפטור ממס הכנסה ניתן לבקש רטרואקטיבית עד שש שנים אחורנית מיום הגשת הבקשה. היקף הפטור ממס הכנסה הוא עד תקרת השתכרות בסכום של עד 445,200 ש"ח בשנה מיגיעה אישית (ממשכורת או עסק) – נכון לשנות המס 2024 עד 2027. כשקיימות הכנסות שלא מגיעה אישית (למשל משכר דירה) – הפטור הוא בהיקף של עד 81,960 ש"ח בשנה, גם במצבים בהם ההכנסה מעורבת – הן מיגיעה אישית והן שלא מידיעה אישית. התקרה גבוהה יותר – עד 337,200 ש"ח בשנה,
הזכאות מאפשרת גם פטור ממס הכנסה לפנסיונרים עם פנסיה גבוהה, ולעתים גם פטור ממס הכנסה על כספים של חולה שנפטר והגיעו ליורשיו כשהיו חייבים במס.
בנוסף, נקודת זיכוי במס הכנסה ניתנת לבן זוג של חולה שהוכר כנכה בתקופה שבה קיבל 90% נכות לפחות. נקודת זיכוי זו ניתנת רק לבני זוג נשואים ולא לידועים בציבור.
מומלץ להסתייע באנשי מקצוע כדי לברר באופן פרטני בכל מקרה האם ניתן למצות זכות זו לפטור ממס הכנסה ששוויה עשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה.
90% נכות רפואית לפחות מזכים בפטור ממס הכנסה (צילום: פלאש 90)
הנחות נוספות ממיסים
לצד הפטור ממס הכנסה, הכרה בנכות רפואית בביטוח לאומי עשויה לאפשר זכאות להנחות נוספות בהתאם לקריטריונים שונים, ובין השאר תו נכה ואגרת רישוי מופחתת, הנחות בתשלומי ארנונה, חשמל ומים, הנחות על נסיעה בתחבורה ציבורית, הנחות בתשתיות בשירותי חברת בזק, הנחות בדואר, אגרות חינוך ומעונות, הנחות מעמלות בבנקים, סיוע בתחום הדיור והנחות נוספות.
מקבלי קצבת נכות שאין להם הכנסה אחרת פטורים מתשלום דמי ביטוח לאומי, כל עוד הם מקבלים קצבה.
מטופלים שנקבעה להם דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לשנה ומעלה זכאים לפטור מתשלום ביטוח לאומי, גם אם יש להם הכנסה נוספת, אולם אם הם עובדים – הם חייבת בתשלום לביטוח הלאומי
רשלנות רפואית
למי שאובחנו עם מחלה כרונית או מחלה קשה – מומלץ לבחון עם איש מקצוע את הזכאות לתבוע בגין רשלנות רפואית. תביעה מוצדקת בעילת רשלנות רפואית אמנם לרוב אורכת זמן, אך עשויה להקנות פיצויים בסכומים גבוהים – של מאות אלפי ואף לעיתים מיליוני שקלים.
בתביעות רשלנות רפואית יש צורך להוכיח שנגרם נזק כתוצאה מטיפול רשלני, כאשר ההגדרה של נזק רחבה ועשויה לכלול נזקי גוף, נזקים נפשיים, אובדן כושר עבודה, הפסדים כספיים וחלילה אובדן חיים. כמו כן, יש להוכיח כי הנזק נגרם על רקע הפרה של חובת הזהירות על ידי הנתבע. חובת זהירות היא למעשה חובה המוטמעת בכל מטפל/ רופא כשמתקיימים יחסים של מטפל-מטופל, והיא מיוחסת בעיקר לרופאים, אך מתקיימת גם ביחסים בין צוותי אחיות למטופלים ואנשי מקצועות בריאות נוספים כמו רוקחים, פיזיותרפיסטים, צוותי רפואת חירום וכיוב'.
בתביעת רשלנות רפואית נדרש גם להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לבין התנהגות הנתבע – כלומר שהפגיעה לא הייתה נגרמת בכל מצב. ישנם מספר כלים משפטיים שמאפשרים להוכיח קשר סיבתי, כאשר נטל הוכחת הקשר מוטל על המטופל התובע.
תביעת רשלנות רפואית צריכה להיות מגובה בחוות דעת של רופא בעל תואר מומחה בתחום רפואי מסוים. יש לצרף לתביעה את חוות הדעת, כשהיא מבססת את טענת הרשלנות הרפואית ומציינת את היקף הנזק שנגרם למטופל כתוצאה ממנה. במקרים מסוימים בית המשפט פוטר את התובע מלצרף חוות דעת רפואית לכתב התביעה וממנה מומחה מטעם בית המשפט.
בבחינת האפשרות להגיש תביעת רשלנות רפואית – ניתן לשקול גם הגשת תלונה לגוף במערכת הבריאות שבמסגרתו יש חשד לאירוע רשלני, למשל הגשת תלונה לנציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים במשרד הבריאות או לקופת חולים, ולעתים הליך זה יכול לתמוך בהמשך בתביעת רשלנות רפואית.
ניתן להגיש תביעות רשלנות רפואית עד 7 שנים ממועד הפגיעה בו נוצרה עילת התביעה או ממועד גילוי הנזק, ובמקרה שחל עיכוב מגילוי הפגיעה ועד הגשת התביעה – יש להסבירו בכתב התביעה.
סכום הפיצויים בתביעת רשלנות כולל מספר רב של מרכיבים, כשהמטרה הכוללת היא להחזיר ככל שניתן את המצב לקדמותו ולפצות על כלל הנזקים שנגרמו לפי ראשי נזק שונים, ובהם אובדן נכס, נוחות, רווחה גופנית, שם טוב, חיים וכן הספדים והוצאות כספיות (ממוניות).
תביעת רשלנות רפואית – דורשת גיבוי באמצעות חוות דעת של רופא בעל תואר מומחה (צילום: Shutterstock)
עו"ד מני איבן ממשרד עו"ד דוד פייל מתמחה בתביעות נזיקין, ביטוח ורשלנות רפואית ומנהל קהילת זכויות החולה באתר כמוני
עדכון אחרון: אפריל 2025
חושבים שמגיעות לכם זכויות מביטוח לאומי או כל גוף אחר? לחצו כאן