מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.

נפלאות התה

בריא יותר ממים: מחקרים מראים כי תה מספק נוזלים לגוף ומפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ


תה: בריא יותר ממים (צילום: panthermedia)
תה: בריא יותר ממים (צילום: panthermedia)

 

החורף בפתח. בקרוב נוכל להתכרבל בשמיכה מול התנור עם כוס תה ביד, וזו מסתבר, דרך טובה להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. סקירת מחקרים חדשה מראה כי שתיית שלוש כוסות תה ירוק או שחור ביום יכולה להגן מפני התקפי לב ושבץ. במידה וחששתם שהתה לא מספק לנו מספיק נוזלים לגוף- מחקרים מראים כי התה מספק נוזלים לגוף בדיוק כמו מים.

 

על-פי סקירת המחקרים שבוצעה על ידי חוקרים מאוניברסיטת אוסטרליה המערבית, שתיית שלוש כוסות תה ביום מפחיתה את הסיכון למחלות לב ב- 11 אחוז.

 

היתרונות שבתה נובעים בעיקר מתכולת הפלבנואידים שבו, נוגדי חמצון שמסייעים למנוע מחלות לב וכלי דם. כוס תה אחת מכילה 150-200 מ"ג של פלבנואידים. מבחינת נוגדי חמצון, שתי כוסות תה שוות לחמש מנות של ירקות.

 

סקירת המחקרים שפורסמה החודש בכתב העת המדעי Molecular Aspects of Medicine הראתה גם כי תכולת הפלבנואידים בתה שחור שווה לזו שבתה הירוק.

 

על פי הסקירה, התה גם מפחית את הצטברות השומן והכולסטרול בעורקים. סמנים לטרשת עורקים היו פחות נפוצים בקרב גברים ונשים ששתו תה.

 

החוקרים אומרים בעקבות הסקירה, כי כעת יש עדויות עקביות לכך שתה והפלבנואידים שבתה מגבירים את הניטרטים בגוף ומשפרים את התפקוד האנדותלי, מה שמביא לחלק מהיתרונות של התה מבחינת בריאות מערכת הלב וכלי הדם.

 

בריא יותר ממים-

 

למרות שרבים מאמינים כי שתיית תה גורמת לאיבוד נוזלים ולכן חוששים שהוא לא מספק את הנוזלים הדרושים לגוף, מחקרים הראו שתה בריא יותר ממים.

 

מאמר שפורסם בשנת 2006 בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מפריך את האמונה הנפוצה כי התה מייבש ובמקביל, מראה כי שתייה של שלוש כוסות תה או יותר ביום, טובה בשביל גופכם כמו שתייה מרובה של מים, ואף יכולה להיות בעלת יתרונות בריאותיים נוספים.

 

במסגרת המחקר, החוקרים הבריטים בחנו מחקרים קודמים שפורסמו על ההשפעות של צריכת תה על הבריאות ומצאו כי התה לא רק מספק לנו נוזלים בדיוק כפי שעושים המים, הוא יכול גם לעזור להגן מפני מחלות לב וחלק מסוגי הסרטן. הם מצאו הוכחות ברורות לכך ששתיית שלוש עד ארבע כוסות תה ביום יכולה להפחית את הסיכון להתקף לב ומחלות לב כליליות אחרות. חלק מהמחקרים הראו כי צריכת תה הגנה מפני סרטן, אם כי האפקט על תחלואה מסוג זה היה פחות ברור וחד משמעי.

 

אם עוד יש לכם ספק לגבי יתרונות התה- כוס תה מכילה גם פלואוריד, שמיטיב עם השיניים ובמחקרים שנסקרו נמצאו עדויות לכך שהתה מסייע בהגנה על רובד השיניים. הסקירה מצאה גם עדויות לכך ששתיית תה מסייעת לחיזוק עצמות. במסגרת סקירת המחקרים, לא נמצאו עדויות לכך שצריכת תה מזיקה לבריאות באיזשהו אופן.

 

החוקרים הסבירו כי שתיית תה עדיפה משתיית מים. לדבריהם, המים בעיקר מחליפים נוזלים בגוף. התה עושה זאת גם, אך בנוסף, הוא מכיל גם נוגדי חמצון.

 

לגבי האמונה כי תה מייבש, החוקרים אומרים כי מדובר באגדה אורבאנית. לדבריהם, מחקרים על קפאין מצאו כי רמות מאוד גבוהות של החומר גורמות להתייבשות ולכן רבים מניחים שמשקאות המכילים קפאין מייבשים. אבל, גם אם שתיתם כוס תה חזק מאוד, כזו שדי קשה להכין ולשתות, עדיין בנטו תזכו למנה יפה של נוזל. על פי המחקרים, צריכה מקסימאלית של 8 כוסות תה ביום, תצמצם כל סיכון הקשור לצריכה עודפת של קפאין.

 

מחקר נוסף שהוצג השנה בכנס תזונה בבריטניה, חיזק ממצאים אלה. חוקרים מאוניברסיטת King’s College בלונדון ביקשו מ- 21 גברים לשתות כוסות תה או מים חמים במשך 12 שעות. ביום אחר, הנחקרים ששתו תה קיבלו מים ואלה ששתו מים קיבלו תה. החוקרים מצאו שנפח השתן היה כמעט זהה לאחר שתיית תה ומים. גם ההבדל ברמות המלחים היה נמוך.

 

אבל אוהבי התה- שימו לב. תה עלול להשפיע על ספיגה של ברזל ממזון. שתיית תה עלולה גם להפריע בספיגת מינראלים נוספים וסידן. לכן, לא רצוי לשתות תה רגיל ביחד עם הארוחה או בסמוך אליה, במיוחד כזו שמבוססת על מאכלים כמו בשר, טחינה, אגוזים ושקדים.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה