מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותסרטן השד: שמירה על הפטמה לא תגדיל סיכון להישנות

סרטן השד: שמירה על הפטמה לא תגדיל סיכון להישנות

מחקר: שימור הפטמה בניתוח כריתה מלאה לסרטן שד לא כרוך בסיכון מוגבר לחזרת המחלה ולתמותה בהשוואה לניתוח הסטנדרטי


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בקרב חולות סרטן שד שעברו ניתוח כריתה מלאה הכולל שימור של הפטמה, שיעורי ההישרדות ללא מחלה בחמש השנים שלאחר הניתוח נמוכים ודומים לאלה המדווחים לאחר ניתוחי כריתה מלאה סטנדרטיים. כך לפי מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Surgeons.

 

ניתוח כריתה (מסטקטומיה) משמר פטמה - הקרוי בעגה המקצועית NippleSparing Mastectomy ובקיצור NSM - כולל כריתה מלאה של השד עצמו לצד שימור של מעטפת העור, הפטמה והעטרה. הניתוח מאפשר תוצאות קוסמטיות טובות יותר מאשר שחזור פטמה ועשוי בחלק מהמקרים אף לשמר את התחושה באזור, לפחות באופן חלקי.

 

במחקר חדש ביקשו חוקרים מבית החולים הכללי מסצ'וסטס בבוסטון לבחון את התוצאות האונקולוגיות של ניתוחים משמרי פטמה. המחקר מבוסס על נתוני 297 נשים שעברו ניתוח כריתה מלאה משמר פטמה ((NSM. 77% מהניתוחים במדגם בוצעו בנשים עם סרטן חודרני ו-23% היו לטיפול בגידול לא חודרני (DCIS).

 

נמצא כי בכלל המדגם, שיעור הישנות המחלה במהלך תקופת מעקב של 51 חודשים בממוצע היה 5.5% ובאף אחד מהמקרים בהם המחלה חזרה לא הייתה מעורבות של אזור הפטמה. החוקרים חישבו כי שיעורי ההישרדות ללא מחלה היו 95.7% לאחר שלוש שנים ו-92.3% לאחר חמש שנים. שיעורי ההישנות במחקר דומים לדיווחים על שיעורי הישנות המחלה לאחר ניתוחי מסטקטומיה סטנדרטיים (כריתה מלאה רדיקאלית של השד).

 

ממצאי המחקר מחזקים תוצאות של מטה אנליזה משנת 2015, בה הסיקו החוקרות – צוות מאוניברסיטאות מיאמי, סטאנפורד וושינגטון - כי מסטקטומיה משמרת פטמה מהווה ניתוח בטוח שאינו כולל סיבוכים מיוחדים בעבור האישה ומוביל לשיעורי הישרדות דומים, ללא עלייה בסיכון לחזרה של הגידול, בהשוואה לניתוחים רדיקאליים יותר. העבודה כללה 19 מחקרים בהשתתפות 5,393 נבדקות עם סרטן השד, מתוכן 2,013 עברו ניתוח כריתה מלאה משמר פטמה. ניתוח זה הושווה בתוצאותיו לכריתה מלאה רדיקאלית של השד וכן לניתוח חדשני יותר שמאפשר כריתה מלאה של השד אך משמר את רוב העור העוטף את השד, תוך הסרת הפטמה והעטרה והוצאת רקמת השד הפנימית דרך החתך הזעיר שנוצר - SSM - קיצור של SkinSparing Mastectomy. בחישוב ההישרדות הכוללת נמצא יתרון של 2.5% להישרדות בקבוצת החולות שעברו ניתוחים עם שימור הפטמה (NSM) ומעקב בהמשך זיהה שיעורים דומים לחזרה של הגידול הסרטני עם הניתוחים השונים: כעבור שלוש שנים אותרו 0.6% מקרים של חזרה של סרטן השד ואילו במעקב כעבור מעל לחמש שנים זוהו 2.1% מקרים של חזרת הגידול בשד.

 

 

J Am Coll Surg. Published online July 17, 2017