מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות3 מתכוני דגים בריאים וחגיגיים

3 מתכוני דגים בריאים וחגיגיים

סביצ'ה דג עם תפוחי עץ ואננס, דג מגולגל בפסטו עם עגבניות צלויות וסלמון חגיגי ברוטב סויה וסילאן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

החגים הבאים עלינו לטובה מהווים הזדמנות מצוינת להעשיר את התפריט בדגים. באופן מפתיע, למרות היותנו מדינה ים תיכונית, דווקא דגים הם מצרך נדיר על שולחננו. אולי משום מחירם, הם נחשבים למזון שמכינים בהזדמנויות מיוחדות. ובכן, חגי תשרי הם בדיוק הזדמנות כזו: שפע של ארוחות חגיגיות שצריך לגוון בהן, שלא לדבר על הסמליות של דגים בראש השנה. מה יותר טוב מארוחה שהיא גם טעימה וגם בריאה?

 

"דגים עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3, שמסייעת במניעת מחלות לב וכלי דם, בהתפתחות המוח, במניעת דיכאון ועוד" מסבירה רונית ציוני, דיאטנית בריאטרית, מנהלת בקהילת השמנה באתר כמוני ובקבוצת ניתוחים בריאטריים. "כאשר מחפשים מנה עיקרית חלבונית ועסיסית, מלאה בטעמים, אנשים נוטים להעדיף בשר בקר, שהינו עתיר בכולסטרול. דגים הינם פתרון מצוין למזון עשיר, טעים ומשביע, שהינו דל בכולסטרול, יחסית, ויכול להוות תחליף נהדר למי שרוצה לגוון ונמאס לו לאכול חזה עוף דל שומן. הדגים דלי שומן ומכילים חלבון איכותי, אשר ידוע כתורם לשובע ארוך טווח ויציב, על כן כדאי לשלב אותם בארוחה מאוזנת ובריאה אשר תכיל פחמימות וירקות טריים כתוספת. ארוחה כזו מסייעת בשמירה על המשקל ומספקת ערכים תזונתיים גבוהים ושובע אופטימלי".

 

ציוני מדגישה כי הדרך הפופולרית להכין דגים היא בטיגון, בגלל תוספת השמן שמעשירה את הטעמים, אך זו לא הדרך היחידה ליהנות מדגים. קיימות טכניקות בישול רבות אשר משבחות את טעמו של הדג בלי תוספת של שמן מטוגן על הנזקים שבו. לכבוד החגים אספנו עבורכם בעזרתה של בלוגרית הבישול הבריא אורלי כהן – חיים וטעים, שלושה מתכונים לדגים בריאים וטעימים שמתאימים לשולחן החג.

 

מתכון דג מגולגל בפסטו עם עגבניות צלויות

 

 (צילום: אורלי כהן – חיים וטעים)

 

מנה מרשימה וטעימה שאופים בתנור עם עשבי תיבול ושמן זית, בתוספת עגבניות צלויות.

 

המרכיבים הדרושים ל-4 מנות:

 

לדגים:

 

4 פילטים של דג לבן בגודל דומה (דניס, מוסר, אמנון או סול)

4 פטריות שמפיניון קטנות

 

לרוטב פסטו:

 

צרור בזיליקום
50 גרם צנוברים
1-2 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל
מיץ מחצי לימון

 

לעגבניות צלויות:

 

סלסלת עגבניות שרי באשכולות
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
1 ענף טימין
מלח ים גס
פלפל

 

להגשה:

 

צנוברים קלויים
עלי בזיליקום קצוצים
שמן זית

 

 (צילום: אורלי כהן – חיים וטעים)

 

אופן ההכנה:

 

מכינים את העגבניות (ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר): 


1. חותכים אשכולות קטנים של עגבניות (4-6 עגבניות באשכול), מניחים בתבנית צלייה, מזלפים את חומרי הרוטב על העגבניות, מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
2. מסירים את נייר האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות, כדי שהעגבניות יתקרמלו מעט.


מכינים את רוטב הפסטו (ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור בצנצנת אטומה במקרר): 


3. מכניסים לבלנדר או למעבד מזון את הבזיליקום, קוצצים את העלים ומוסיפים את הצנוברים, השום, מלח, פלפל ומעט שמן הזית. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את שאר השמן, עד שמתקבל מרקם משחתי אחיד. מוסיפים מעט לימון שישמור על הצבע של הרוטב.

 

מכינים את הדגים:

 

4. חותכים את נתחי הפילה לרצועות ארוכות ברוחב של 2-3 ס"מ. מכניסים את הרצועות לקערה ויוצקים עליהן מרוטב הפסטו. מערבבים בעדינות.
5. אופים את הדגים המצופים בפסטו בטבעות אפייה (רינגים). למי שאין "רינגים" ניתן להכין טבעות אפייה מנייר אלומיניום (ראו רינג אמצעי בתמונה למעלה). מניחים את הרינגים על נייר אפייה בתבנית, ומרססים במעט שמן. מכניסים את רצועות הדג בצורת ספירלה. מניחים פטרייה בעיגול הפנימי של הספירלה. מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור במשך 12-13 דקות בחום של 200 מעלות.
6. לאחר האפייה מוציאים את הדגים מהרינגים ומגישים בתוספת העגבניות הצלויות. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים צנוברים וקרעי בזיליקום.

 

דבר התזונאית: בעגבניות שעברו בישול או צלייה זמינות הליקופן, שנחשב לנוגד חמצון משמעותי, הינה גבוהה יותר, וספיגתו גבוהה יותר בנוכחות שמן הזית. אפיית הדגים שומרת על הערכים התזונתיים.

 

מתכון סלמון ברוטב סויה וסילאן

 

 (צילום: אורלי כהן – חיים וטעים)

 

מנה פשוטה להכנה שניתן להכין מדג קפוא או טרי.

 

המרכיבים הדרושים:

 

לדג:

 

1 ק"ג פילה סלמון חתוך לקוביות של 4X4 ס״מ, עם העור

 

למשרה:

 

3 כפות רוטב סויה (עדיף מופחת נתרן)
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף רוטב צ׳ילי חריף
1 כף סילאן
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מים

 

להגשה:

 

מעט שומשום מלא

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את מרכיבי המשרה ויוצקים על קוביות הדג. משרים במשך 1-3 שעות ומערבבים מדי פעם.
2. מפזרים את הקוביות שספגו את המשרה על נייר אפייה בתבנית שטוחה, כשהעור כלפי מעלה. מברישים את הקוביות במשרה שנותרה בקערה.
3. אופים כ-10 דקות, בחום של 200 מעלות. מורחים את המשרה פעם נוספת, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 2-3 דקות נוספות. כדאי להיזהר מאפיית יתר, כדי שהדג לא יתייבש. התוצאה הרצויה היא דג שזוף מבחוץ אך ורוד ועסיסי מבפנים.

4. מפזרים מעט שומשום למעלה. 

 

דבר התזונאית: ציוני מדגישה כי לדג הסלמון ערכים תזונתיים מעולים: תכולה גבוהה של חלבון, ביחד עם תכולה גבוהה של אומגה 3. אפיית הדג שומרת על ערכיו המעולים.

 

מתכון סביצ'ה דג

 

סביצ'ה היא מנה מהמטבח הפרואני: קוביות של דג נא בכבישה עדינה. מנה ראשונה שנראית מושקעת וחגיגית, אבל למעשה נדרשות רק חמש דקות להכינה. את המנה חייבים להכין מדג טרי ולא קפוא.

 

המרכיבים הדרושים:

 

2 יחידות פילה דג (מוסר, דניס או אנטיאס) ללא עור, קצוץ לקוביות קטנות של 1X1 ס”מ בערך
מיץ מלימון אחד
קוביות קטנטנות מחצי לימון
קוביות אננס (טרי או מסונן מקופסת שימורים) אחד
קוביות תפוח עץ מתוק אחד
2 כפות עירית קצוצה או בצל סגול
מלח ים אטלנטי
שמן זית
שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את קוביות הדג עם כל המרכיבים, למעט השמן וחלק מהעירית.
2. ממתינים כמה דקות עד שהדג משנה את צבעו לבהיר יותר.
3. מוסיפים מעט שמן הזית, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
4. מזלפים על המנה מעט שמן שומשום ומפזרים עירית קצוצה.

 

דבר התזונאית: ציוני מסבירה כי מדובר במנה עשירה בוויטמין C המסייע בספיגת הברזל שבדג. "זו הדרך הטבעית והבריאה ביותר לאכול את הדג".

 

 

* גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה בספטמבר 2015

 

למידע נוסף על דגים ובריאות>>