מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

איך נהנים מפחמימות מלאות ולא מרגישים בעונש? למה חשוב לחשוף גם את הילדים לפחמימות מלאות - זה לא עונש זאת מתנה.

08/08/09 9:47
5130 צפיות
איך נהנים מפחמימות מלאות ולא מרגישים בעונש? למה חשוב לחשוף גם את הילדים לפחמימות מלאות - זה לא עונש זאת מתנה. ישנן שלושה סוגי פחמימות:  פחמימות פשוטות (סוכרים פשוטים), פחמימות מורכבות ופחמימות מלאות. פחמימות הפשוטות: טעמן של  הוא מתוק (פרוקן מתחיל כבר בפה) - אינדקס גליקמי גבוה פחמימות מורכבות: קמח לבן, אורז לבן - אינדקס גליקמי בינוני פחמימות מלאות: מעובדות פחות ולכן הכנתן דורשת יותר זמן. - אינדקס גליקמי נמוך חשוב לא צריך להרגיש בעונש כאשר אוכלים פחמימות מלאות. חשוב לבחור דברים שאוהבים ולא להרגיש מיוסרים. לחץ נפשי מבטל את ההשג. כבר פירסמתי מיספר מתכונים להכנת מאכלים טעימים ם פחמימות מלאות:אורז מלא , קוסקוס מלא, פילפלים ממולאים ובטוחה שבקרוב אוסיף עוד. טוב לחשוף את כל בני המשפחה לאוכל בריא. אל תרגישו שהם לא בעונש. יש להם יתרון שהם נחשפים לאוכל בריא וטוב ודואגים לבריאותם. מילדי למדתי שלא תמיד איכפת להם והם לא תמיד מרגישים בהבדל. בני אמר לי פעם: "מה איכפת לי אם זו פסטה רגילה או פסטה מלאה. מימילא יש לזה את הטעם של הרוטב." צריך רק ללמוד לבשל את זה יותר כדי שזה יהיה מספיק רך. נכון שכשמבשלים את זה יותר מעלים את האינדקס הגליקמי אך זה עדין עדיף על פסטה רגילה מקמח לבן. אם אתם לא אוהבים סוג מסוים, אל תתיאשו. נסו סוג אחר. אני משתמשת בספגטי של הרדוף וזה טעים לכולם. בתי אוהבת את הפתיתים של השדה. גילינו שאפילו שניצלים עם פירורי לחם מקמח מלא יותר טעים.

תגובות

יש אינספור מחקרים על גדולתן של הפחמימות המלאות, למשל לחם עם ערך גליצמי נמוך ועשיר בסיבים משפר את תגובת האינסולין.

עוד מאמרים על לחם מלא  שקיבצתי בבלוג  ראי להלן:
http://www.notes.co.il/dina/33665.asp

לדעתי את הלחם הלבן כדאי להוציא מחוץ לחוק...כמו שעשו לסיגריות...
שבת שלום, דינה

איריס פלג
איריס פלג
מאמנת סוכרת, מאמנת אישית לבריאותrnאתר: <a href=\"http://www.IrisPeleg.comrn\" target=\"_blank\"&g...