אם אין לחם - שיאכלו פיצה?
המגמה העולמית נעה יותר ויותר לעבר בדיקת המזונות אותם אנו צורכים, תוך לימוד ו"אתחול מחדש" של חשיבה-בחירה-צריכה של המזון שלנו; מה אנחנו צורכים? כמה? למה? איך? איך להכין? באילו כלים עדיף להשתמש? וכדומה. כפועל יוצא של החתירה לתזונה נבונה יותר, הקניית הרגלים נכונים וחתירה לאורח חיים בריא גם רשתות המזון לא נותרות אדישות ומסגלות עצמן לרוח העת החדשה, הבריאה והמודעת. איך ואיפה זה בא לידי ביטוי? גיששתי
19/05/14 19:14
2405 צפיות

טרנד הטבעונות,למשל, מכה גלים, אי אפשר כבר להתעלם מהמגמה ולכנות את הטבעונים "קומץ הזויים" (או כל כינוי גנאי אחר לבחירתכם). הטבעונות היא כאן ועכשיו, נוכחת, קיימת, בועטת ומצרפת עליה יותר ויותר מודעים. בין אם אתם אוהבים את זה או לא.
אפשר למצוא טבעונים על תורתם-אמונתם ב"בית האח הגדול", תפריט טבעוני הוכנס ברשתות קפה רבות, בהן: קפה לואיז (ארוחת בוקר טבעונית משובחת, צבעונית, מגוונת ומומלצת!), קפה לנדוור, קפה קפה. במקומות אחרים סומנו מחדש התפריטים כך שמנות צמחוניות וטבעוניות זוכות לסימון מיוחד. וכן מוצעות מנות מסוימות הניתנות לבחירה באמצעות שינוי מרכיב או שניים כטבעוניות (למשל המרת גבינה בטופו). (בתמונה חלק מא.בוקר טבעונית ברשת קפה לואיז)
לאחר שהגמה הבריאותית הגיעה אפילו למקדונלדס (יש לציין שהרשת, אשר אמצה במהירות את הקו, הכניסה כבר לפני שנים סלטים, מפרטת בפרוטרוט את הערכים התזונתיים והקלוריים של כל מנה ומנה וכן הלאה) גם רשתות מזון מהיר אחרות אינן עומדות מנגד.
באחרונה התבשרנו, בקמפיין פרסומי מקיף, כי פיצה דומינוס מציעה פיצה מחיטה מלאה. הכבירה הרשת ואף מציעה את המוצר החדש באחוזי הנחה ניכרים ביותר (40%!) כאקט של השקה והחדרת מוצר חדש. הידד! ללא ספק צעד נבון לאדם.
אצנו לנסות. הרי בכל זאת יש ימים כאלה של הורים מותשים, מונדיאל בפתח וכן הלאה. והנה - פחמימות מורכבות! שובע לאורך זמן רב יותר! , קצת נחמה למצפון ההורי שמשתדל באמת באמת לא להאכיל את ילדיו ב"ג'אנק". טוב נו לפחות לא כל יום.
הופתענו לגלות שטעם הפיצה נפלא! יותר מזה, אולי פסיכולוגי ואולי לא, משהו בדקות של הפיצה ובידיעה שהיא עשויה חיטה מלאה נותן תחושה של אכילה בריאה יותר. הפיצה החדשה של דומינוס חוסלה במהירות. היא דקה יותר מקודמתה וטעימה לא פחות ואולי אפילו יותר. הילדים לא חשו בכל שינוי מבחינת טעם והגדולים נהנו. בהחלט הצלחה! וכמובן שהפיצה ניתנת לעיטור בכל אותן תוספות מוכרות (זיתים, תירס, פסטרמה וכו).
ניסיון לברר אודות שאר מרכיבי הפיצה עלה בתוהו וחבל. שכן בעידן של שקיפות ונכונות ללכת לקראת הצרכן ולשקף לו מה הוא מכניס לגופו בבחינת You are what you eat - כאן יש כשל.
הדבר היחידי שהרשת מוכנה למסור הוא כי "הרכב הגבינה 100% מוצרלה".
אבל מי יודע בכמה אחוזי שומן מדובר? האם מוכנס שמן למוצר? איזה? כמה? ומה לגבי סוכר?
הרבה תהיות הנותרות עלומות כרגע.
אבל על טעם וריח לא נתווכח. הפיצה מחיטה מלאה של דומינוס טעימה.
ולאלו מביניכם האוכלים בסגנון "אכול ושתה כי מחר נמות"; דומינוס מציעים קינוח של מיני פנקייקס זעירים, ומתוקים (תרתי משמע). הילדים עטו על המנה כעל מוצאי שלל רב.
נסכם, איך לא, בדבר הדיאטנית;
שאלתי את הדיאטנית, רונית ציוני, מה דעתה על הפיצה החדשה. ציוני: כמו בכל ארוחה אנו שואפים לארוחה מאוזנת - ירק + פחמימה + חלבון. פיצה יכולה להוות סוג של ארוחה מאוזנת אם היא תהיה בתוספת ירק - הבצק-פחמימה, הגבינה-חלבון, תוספות-ירק. ואם מדובר בפחמימה מורכבת כמו בצק החיטה המלאה אז זה פלוס גדול. מאחר ובכל זאת מדובר בגבינה עתירת שומן לא נרצה לאכול מנה גדולה של פיצה, על כן רצוי לשלב יחד עם משולש הפיצה סלט מירקות טריים ובכך הרכבנו ארוחה בריאה יחסית לשאר "מזונות הג'אנק" אשר נרכשים בחוץ.
*לידיעת הפונים בשאלת הפיצה הטבעונית; רשת דומינוס מציעה מזה חודשיים גרסת פיצה טבעונית שנעשתה בשיתוף ויגן פרנדלי.
תגובות

לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה ...
עוד פוסטים בבלוג: לא מאבדת תמלילים
מה עושים בחג?
מזג האוויר מצוין והחופשה כבר כאן. איך מבלים ומה עושים?
צררנו כמה רעיונות לבילויים וטיולים נגישים בכל רחבי הארץ. אולי הא...
קראו עוד
מתנות לפסח? עברנו את פרעה - נעבור גם את זה
<span style="font-size:16px"><strong>שעון קיץ – יש. אביב – יש. פריחה &ndas...
קראו עוד
המלצה לסרט: המסע לכוכב המינימיקים
<p>סרט האנימציה הממוחשבת הישראלי הראשון באורך מלא וממתק בפני עצמו. "המסע לכוכב המינימיקים" מזמן ...
קראו עוד
מתנות חג עם פלוס לבריאות
<p>והפעם רעיונות לפתיחת שנה עם מתנות חג שערך בריאותי לצידן. יש לכם רעיונות נוספים? אשמח לשמוע!</p>
קראו עוד
הבחירה היא שלך
<p>יעל שמעוני שילה, בת 38, נשואה לרועי, אמא ליואבי (5) והילי בת (2.5). מאובחנת משנת 2007 עם מיאסטניה גרביס, חולשת ...
קראו עוד
ד"ר דינה ראלט PhD
תעמולה חזקה נגד פחמימות קלות או זמינות ("ריקות"), לא רק סוכר אלא גם לחם, פיצה, תפוחי אדמה, פסטה
ראו את הפירוט לקראת סוף המאמר החדש שהועלה השבוע בניו-יורק-טיימס -
http://www.nytimes.com/2014/05/18/opinion/sunday/always-hungry-heres-why.html
יותר מזה, יש המדברים על לשים על קופסאות המזון המעובד, אזהרות כמו שיש על קופסאות סיגריות שכן היום נזקי הפחמימות "הריקות" גדולים יותר מנזקי הטבק שבסיגריות, וגם מזכירים לנו שבהתחלה הכחישו יצרני הסיגריות שהטבק יכול לגרום נזקי בריאות.
אפרת_זיו
מעניין מאד דינה!
אם כך לו הייתי שואלת מי המזיק ביותר: סוכר, עישון או פחמימות ריקות במי היית בוחרת?
ד"ר דינה ראלט PhD
למה צריך לבחור? וההערכה מתייחסת לכלל האוכלוסיה לא אישית שכן היא תלויה בהמון משתנים.
אני אישית בוחנת כל דבר על עצמי ומנסה שבוע "בלי" בכלל, ורואה מה האפקט. כך גיליתי כמה חלב ומוצריו מזיקים לי למרות שלא העלתי על דעתי שזה יכול בכלל להיות
יעקב8
בס"ד
לאפרת שלום!
אני מתאר מכתבתך שאינך מיצרת את הפיצה, לידיעתך ואת ודאי יודעת שלא מעט מכל התיאורים של הרכב המוצר אינם נכונים כך בזמנו התברר נגד כל יצרני הגבינות למינהם שכל הדווח היה "שגוי" לגבי כמות השומן. חשוב להסביר לחולה סכרת שזה מצבו ועליו לחיות עם זה ולא לעקוף אותו. הוא חייב לשמור על סוכר מאוזן לחלוטין כדי שלא ימצא את עצמו קטוע רגל, או דיאליזה או חלילה עיוורון. אין כלל אחיד לכולם זה לא שכולנו בתוך מבחנה ואת מטפטפת חומר לכולם, כל אחד מגיב אחרת לכל מוצר, כל אחד תגובות הסוכר שלו שונות אך חשוב לאחר כל מאכל ולא משנה מהו לראות את תוצאת הסוכר והיא הקובעת וכמובן לעשות בדיקות תלת חדשיות לראות את תגובת הגוף יש מוצרים המעלים את האשלגן בגוף למשל שקדים למרות שהם מעולים כל אחד לפי מצבו האישי ולא נכון לדעתי להכתיב לאנשים אוכל אחיד. גם לגבי הקמח המלא מבחינתי אין שום הבדל בינו לבין קמח מ"פחמימות ריקות" גם קמח מלא לעיתים זה רק צבע כהה כמו סוכר מלא שהוא גם כהה, והשאלה שלך לד"ר רינה אינה שאלה מאחר ואנשים שעשנו חיו גם מעל 100 שנה ואנשים האוכלים רק טבעי גם מתים בגיל צעיר אז היכן האמת וזו שאלה ללא תשובה ויכול להיות שהוא שומר על כל כללי האכילה והוא נהרג בגלל תאונת דרכים אז מה מתאים לו לאכול..
בברכה
מוצרפי