עין יבשה - כיצד מטפלים?
16/06/14 15:13
1129 צפיות

כל מי שסובל מעין יבשה, יודע עד כמה היא פוגעת באיכות החיים. תחושות צריבה, "חול בעיניים", עיניים אדומות, טשטוש הראייה, רגישות לאור ועוד. כל אלו הינם תסמינים אשר אחוזים רבים באוכלוסייה חשים מדי יום. בכל הקשור למקרי עין יבשה טיפול הינו הכרחי על מנת לשפר את איכות החיים וטיפולים אכן זמינים, לטווח הזמן הקצר והארוך גם יחד.
להלן סקירה קצרה של אפשרויות הטיפול שתמצאו במרפאות המובילות.
עין יבשה – טיפול באמצעות תחליפי דמעות
תכשירים אלו מסופקים בצורה של טיפות עיניים, אשר מטופטפות בכל עת בה מורגשים התסמינים המטרידים. תחליפי הדמעות הינם חומרים צמיגיים אשר לוכדים לחות בעיניים וגורמים להגדלת משך הישארות הנוזלים להפגת התסמינים עד לשטיפת החומר. יש לציין כי בעבר עין יבשה עברה טיפול באמצעות תחליפי דמעות אשר הכילו חומרים משמרים, אשר בעצמם נתגלו כתורמים להופעת התסמינים והדלקת בעיניים. כיום כבר ניתן למצוא תחליפי דמעות אשר אינם מכילים חומרים משמרים, אך עדיין יש לקחת בחשבון כי מדובר באופציה שאינה משפיעה לטווח הזמן הארוך ובוודאי שלא מעניקה פתרון קבוע.
טיפול באמצעות נוגדי דלקת
עין יבשה הינה תופעה אשר נגרמת באחוזים גבוהים בעקבות ירידה בקצב ייצור והפרשת הדמעות בעיניים. תהליך זה עשוי להיגרם לרוב בעקבות תהליכים דלקתיים. טיפול יעיל ביותר כנגד עין יבשה ניתן כיום באמצעות טיפות נוגדות דלקת אשר פועלות באופן ממוקד על מנת להאט את התהליך הדלקתי. השיפור אינו מורגש באופן מיידי - אלא לאחר תקופת זמן אשר משקפת את יכולתה של התרופה להשפיע על מערכת החיסון. כל תכשיר פועל במנגנון מעט שונה. משום שמדובר בתופעה כל כך שכיחה, חידושים והתפתחויות ניכרים כל העת וכיום בהחלט ניתן למצוא תרופות נוגדות דלקת אשר מעניקות פתרון קבוע ויעיל כנגד עין יבשה. שאלו את רופא העיניים שלכם לגבי הטיפול המומלץ.
ניתוח
האופציה הניתוחית שמורה עבור מי שניסה את כל התכשירים השונים ללא שיפור משמעותי בתסמינים. במקרים כאלה הרופא המטפל עשוי להמליץ על ניתוח אשר מטרתו היא לגרום לכמה שיותר לחות להישאר בסביבת העין וזאת ע"י צמצום ניקוז הדמעות. טיפול זה כולל חסימה חלקית של צינור הניקוז באמצעות אטמים סיליקוניים. כאמור, מדובר באופציה אשר יש להימנע ממנה ככל שניתן באמצעות קבלת טיפולים תרופתיים בעלי השפעה ארוכת טווח.
עין יבשה - טיפולים נוספים
עין יבשה עשויה לנבוע ממספר רב של סיבות, לעיתים ממספר סיבות בו זמנית. למשל, לעיתים רבות זיהום חיידקי הוא זה אשר עשוי לגרום להופעת הסימפטומים, כגון במקרה של בלפריטיס כרונית שהיא דלקת ממושכת ועיקשת של הריסים והעפעפיים. במקרה זה של עין יבשה, טיפול מומלץ יתמקד במתן טיפות עיניים אנטיביוטיות. בנוסף, על הרופא המטפל לזהות היטב סימנים של מחלות כרוניות אשר עשויות לגרום במישרין או בעקיפין להופעת עיניים יבשות. מחלת שיוגרן הינה דוגמא אשר גורמת להופעת עיניים יבשות באופן ישיר. סכרת, פרקינסון ויתר לחץ דם הינן מחלות אשר גורמות לתופעה באופן עקיף עם קשר סיבתי חזק.
אבחון, תכנון אסטרטגיה טיפולית וקבלת טיפול הולם, ידידותי ובעל השפעה ארוכת טווח – זהו התהליך האופטימאלי לטיפול בתופעת עיניים יבשות כרונית. בררו זאת אצל רופא העיניים שלכם.
תגובות
עוד פוסטים בבלוג: נושאים שונים בתחום הבריאות
ההרצאה של פסקל ברקוביץ' – משנה חיים
פסקל ברקוביץ' היא דוגמה לאדם שהחליט כי הוא אינו מוותר לחיים ומצליח במה שהוא מעוניין. ברקוביץ' שעברה בנ...
קראו עוד
כיצד ניתן לתעל משבר בחיים לטובת משהו גדול
משבר הוא דבר לא פשוט עבור כל אחד מאיתנו. תיעול המשבר לטובת משהו חיובי הוא אחת המטרות שתגרום לנו לספר בעתיד, כיצד משבר בח...
קראו עוד
היתרונות של ביצוע יוגה על בסיס יומי
נסיעות הלוך וחזור לתל אביב או כל עיר מרכזית אחרת בישראל, כיום יש אפשרות להתחיל ולתרגל יוגה גם ליד הבית, באזור רעננה.
...
קראו עוד
ביטוח בריאות יכול להציל חיים
מי מאיתנו לא היה רוצה להישאר צעיר לנצח ולהיות בטוח שהוא תמיד ירגיש טוב? עם זאת, ולמרות שחלק מאיתנו עוסקים בספורט בצורה א...
קראו עוד
arnon16z
שלום לכולם לאחרונה עברתי השתלת פקקים בעיניים בגלל יובש בעיניים..אני רוצה לציין שזה דבר שמקל עלי מאוד מבחינת כאבי העיניים שהיו לי והצורך להשתמש עם הרבה טיפות עיניים כל הזמן במשך תקופה ארוכה. הייתי רוצה לקבל חוות דעת ועצות נוספות בנושא יובש בעיניים. תודה. ארנון.