כרובית וכורכום
07/12/14 7:42
1692 צפיות
אם אתם מחפשים מאכל חם ונורא בריא שאפשר להעלות על הדעת לימים המתקררים, ראו את המירשם שמציע ד"ר מרכולה עם כל ההסברים על למה זה כל כך בריא (מכילים יחד שפע ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, נוגדי דלקתיות ונוגדי סרטן).
אז קחו את המרכיבים:
כרובית
כפית שמן זית או שמן קוקוס
כפית כורכום וקצת כורכומין
מלח, פלפל
ההכנה:
פרקו את הכרובית לראשיה
שימו אותם בתבנית אפיה עם התבלינים והשמן וערבבו
כסו בנייר כסף וצלו כ- 35-40 דקות
הורידו את נייר הכסף והשחימו לעוד 15 דקות
בתאבון!!!
תודה לאורי פרגמן לצילום מהודו.
תגובות
תמורה קייל
קראתי מחקר על אתרי הכרויות שהראה כי בהעדר תמונה, השיחות יותר לעומק. מעניין אם זה גם נכון לחברויות באתרי בריאות?
עוד פוסטים בבלוג: שירה, נשימה ותמורה
שינוי או החולי המכוון
היום הבנתי למה בחרתי בתמורה כשם האלטרנטיבי שלי... מיום שאני זוכרת את עצמי רציתי להיות אחרת ואתמול כשראיתי את הסרט הנהדר ...
קראו עוד
רעב העור = השתוקקות למגע
גם העור שלנו "רעב" למגע ובהסגר הקורונה ולבד מעל חודש כבר, הצורך במגע מתעצם עד כדי שרבים עוקפים את ההנחיות ובכל...
קראו עוד
לדעת מראש...
מקדמת דנא אני מתעניינת ברשתות תקשורת ולאחרונה התחלתי להפנות תשומת לב לרשתות הלא מודעות שלנו ואפילו הצעתי את הגז המרתק ני...
קראו עוד
לאכול מאכלים שיש להם אור שמש
כל כך מרגש לראות איך ב. עינן כבר לפני יותר מ-50 שנה דיבר בחוכמה על התזונה וכמעט כל דבר שאני מגלה בדרך להבראתי אני רואה ש...
קראו עוד
איך מנגנת המוסיקה במוח?
להקשיב למוסיקה יכולה להיות חוויה אופורית. אבל האמת שלא ברור למה המוסיקה מרגישה לנו כל כך טוב. האם זה איזה ייתרון אבולוצי...
קראו עוד
שמחה דדוו
בוקר טוב
אתם מפנים אותנו לכתבה למה הכרובית והכורכום בריאים אבל הכתבה היא באנגלית.
אז מה יעשו אנשים כמונו שלא יודעים אנגלית? או כל שפה זרה אחרת כמובן.
תודה וחבל שכך התאכזבתי
ד"ר דינה ראלט PhD
אפשר להשתמש במתרגם גוגל
https://translate.google.com
שמחה דדוו
אני מכירה היטב את יתרונות הכרובית והכורכום. אבל מה שסיקרן אותי זה מה זה כורכומין שלפי מיטב ידיעתי הוא הכורכום עצמו וכשנתתם במתכון את שניהם סיקרן אותי לדעת מה זה ורציתי לקרוא את הכתבה וחבל שאי אפשר לקרוא אותה ואני לא אלך ואחפש מישהו שיודע אנגלית כדי לקרוא כתבות באנגלית וחבל שכך. אני חושבת שאפשר לתרגם את הכתבה לטובת כל אלו שלא יודעים אנגלית
אני מבשלת הרבה עם כרובית וכורכום כך שאני לא צריכה המלצות אבל אני אוהבת לקרוא כתבות כאלו וחבל שאינני יכולה להשתמש בזה כרגע בגלל קשיי השפה
denur1
לפי הכתבה כורכום מכיל כ- 3% כורכומין שהוא החלק החשוב בכורכום, בכדי להגדיל את כמות הכורכומין הוא ממליץ לרכוש כורכום מרוכז עם 95% כורכומין ולהוסיף מעט. יש דבר אחר שתמוה בעיניי, הוא מציין את כמות הויטמין C בכרובית, עד כמה שאני יודע ויטמין C נהרס בחום, כאן מדובר בכרובית שעוברת צליה בחום ולא ברור כמה ויטמין C נשאר לאחר מכן.
ד"ר דינה ראלט PhD
כורכומין מעכב סוכרת
תמורה קייל
פיצת כרובית בלי קמח