מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםחמישה טעמיםלברק חגיגי עם קוסקוס לימוני - לכבוד השנה החדשה

לברק חגיגי עם קוסקוס לימוני - לכבוד השנה החדשה

דג לברק חגיגי עם קוסקוס לימוני - מנה טעימה, מזינה ובריאה לראש השנה ובכלל.

08/10/11 15:09
680 צפיות
לברק חגיגי עם קוסקוס לימוני - לכבוד השנה החדשה
כמה עובדות על הלברק:

טורף: הלברק הוא דג טורף הניזון ממזון עשיר בקמח דגים.
בריאות: בשל תזונתו, הלברק עשיר באומגה 3. הוא דל בשומן, עשיר בחלבון ובויטמינים ממשפחת B.
שווה לחכות: הלברק גדל בבריכות הדגים בכל הארץ, אך גידולו קשה ואיטי.
אתלטי: דג כסוף ומוארך בעל מבנה גוף הידרו-דינאמי, סנפירי חזה בגודל בינוני וסנפיר זנב ממוזלג מעט.
דובר שפות: שמו המדעי הוא Dicentrarchus labrax, בצרפתית הוא נקרא בר קומון, באיטלקית ספיגולה, ובגרמנית זיבארש.
מלך הדגים: בשרו של הלברק נחשב טעים מאד, ולכן זכה לכינוי "מלך הדגים" בפי טבחים מקצועיים.
זמינות – ניתן להשיג בכל עונות השנה.
טריות – 24 שעות מהבריכה לארוחה.
מחיר: 60-45 ₪ לק"ג.


ל-4 מנות נשתמש ב 1 דג לברק במשקל כ-1.2 ק"ג או שני דגים במשקל 600 גרם כל אחד.
בקשו ממוכר הדגים לנקות את הדגים מקשקשים ומאיברים פנימיים אבל לא לקצוץ את הסנפירים. בעיקר הסנפיר שליד הראש – בעזרתו אנו יכולים לדעת אם הדג אפוי במידה מספקת. אם הסנפיר יוצא ממקומו במשיכה קלה – סימן שהדג מוכן!

חומרים להכנת הדג:
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
שמן זית לזילוף
כמה גבעולי רוזמרין
חופן עלי נענע גדולים
3-4 שיני שום מקולפות ופרוסות לפרוסות דקות
חצי לימון חתוך לפלחים דקים

לקוסקוס:
250 גרם קוסקוס מלא
קליפה מגורדת מ-1 לימון
עלים מגבעול רוזמרין, קצוצים דק
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות מים רותחים
250 גרם אפונה קפואה

לרוטב הקוסקוס:
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית אריסה
צרור קטן של פטרוזיליה

לגזר הגמדי:
300 גרם גזר גמדי קפוא.

לרוטב החמאה של הגזר הגמדי:
50 גרם חמאה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית סוכר
1 כוס מים

אופן ההכנה:
• מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל. חורצים את עור הדג בשני צידיו ומשפשפים מכל הכיוונים במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית טוב טוב גם לתוך החריצים ולתוך פנים הדג. חותכים את גבעולי הרוזמרין לחתיכות באורך של כ-3-4 ס"מ. לוקחים עלי נענע, מגלגלים בתוכם גבעולי רוזמרין ומכניסים את העלים הממולאים ואת פרוסות השום לתוך החריצים שבדג.
• מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומשמנים קלות בשמן זית. מניחים בתבנית המשומנת את הדג. ממלאים את חלל הבטן של הדג בפלחי הלימון. צולים 15-20 דקות לדג אחד או 13-18 דקות לשני דגים, עד שבשר הדג אטום ומבושל לחלוטין והסנפיר יוצא ממקומו במשיכה קלה. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הדג, ומכניסים לתנור לעוד כ-5 דקות להשחמת הצד השני.
• להכנת הקוסקוס – מניחים בקערת זכוכית גדולה את הקוסקוס, קליפת הלימון, הרוזמרין הקצוץ ומעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי. יוצקים מעל את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים 5 דקות. בינתיים מבשלים את האפונה הקפואה במים רותחים 3-4 דקות או עד שהיא רכה.
• מכינים את הרוטב לקוסקוס – מערבבים את מיץ הלימון עם שמן הזית, מלח ופלפל ואריסה. טועמים ומתקנים טעם. בודקים שהקוסקוס ספג את כל הנוזלים. מערבבים ו"פותחים" אותו עם מזלג. מסננים את האפונה ומוסיפים לקוסקוס עם הרוטב והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים.
• להכנת הגזר הגמדי – מבשלים את הגזר הגמדי במים רותחים 5-7 דקות או עד שהגזר רך. בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין. מוסיפים את הגזר הגמדי וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות, כך שהגזר הגמדי סופג את הרוטב.

הגשת המנה: מניחים את הקוסקוס החגיגי במרכז צלחת הגשה גדולה. מפזרים את הגזר הגמדי מסביב לקוסקוס ומניחים את הדג במרכז הצלחת על מצה הקוסקוס.

בתיאבון!

תגובות