מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםתקוה מתוקהארטיקים ללא סוכר

29/06/12 8:18
254 צפיות
מה עושים כשמטיילים במדינה כמו איטליה, שגלידות השמנ שלה ידועות בטיבן, ורוצים לטעום את טעמן המשובח אבל תוך שמירה על  האיזון של הסוכרת כדי לא לחבל בטיול ובהנאה? במקרה כזה מפעילים חשיבה יצירתית וגם ניסיון חיים של התמודדות עם הסוכרת.. מה מיוחד בגלידת שמנת? גלידת שמנת בעלת אינדקס גליקמי נמוך מאד בגלל השומן הרב.  הפחמיממה מתפרקת ונספגת מאד מאד לאט ולכן קצב ספיגת הפחמימה אינו תואם את פעילות האינסולין ממקור חיצוני (הזרקה או משאבה). החלטתי לנצל את יתרונו של אינדקס גליקמי מאד נמוך כשאפשר ולהמנע ממנו במצבים אחרים אבל עדין להנות:: -    אם עוברים ליד חנות גלידה טובה עד הצהריים ואנו ביום מרובה הליכה (טבע, רחוב או מוזאונים), אני קונה כדור גלידת שמנת. אינני נוטלת אינסולין מהיר (בולוס) כלל. בגלל הספיגה הממושכת והאיטית, כדור הגלידה שומר עלי ומונע נפילות סוכר. - אם עוברים ליד חנות גלידה בזמנים אחרים או אין זה יום הליכה, אני אוכלת כדור גלידת סורבט או גלידת טופו. במקרה כזה אני לוקחת אינסולין מהיר (בולוס) כמו למנת פחמימה. זה היה מנגנון הגלידה באיטליה והוא עבר בהצלחה. מה עושים בארץ אחרי הטיול בקיץ חם ולח? ערכתי סקר מקיף ברשתות שונות של חנויות מרכול ואספתי הכל בקובץ אחד הכולל שמות, סוגים וכמויות של פחמימות. הקובץ כולל רק דברים שיש להם כמות ידועה ומוגדרת בניגוד לגלידה (אותה אני יודעת ליישר ולהוסיף כל פעם עוד קמת). להורדת הקובץ המסכם על גלידות וארטיקים לסוכרתיים:http://www.irispeleg.com/ice-cream.htmלהתראות איריס פלג, מורת דרך לחיים עם סוכרת 

תגובות

איריס פלג
איריס פלג
מאמנת סוכרת, מאמנת אישית לבריאותrnאתר: <a href=\"http://www.IrisPeleg.comrn\" target=\"_blank\"&g...