מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דרך הבטן. הבלוג של עדי זוסמן

כמוניבלוגיםדרך הבטן. הבלוג של עדי זוסמן"לבשל? להמציא מתכונים?? אני??"

הסדנא הייחודית לחולי קרוהן וקוליטיס - לדעת לבשל בריא וטעים לשחרר את הפחדים מהאוכל עם שפית בריאות ודיאטנית מומחית!   מחכים לכם בסדנת הבישול לחולי קרוהן וקוליטיס

11/05/13 11:10
1105 צפיות
"לבשל? להמציא מתכונים?? אני??"
  חלק גדול מהסובלים ממחלות מעיים דלקתיות נאלצים לחיות עם מגבלות רבות באוכל. הדבר נובע מהקושי בעיכול וספיגת מזון בתקופות של התקף, אך האתגר נשאר גם בימי רגיעה.   כתוצאה מהנ"ל הם נאלצים לאכול תפריט מוגבל, דל ולרוב חסר טעם – מה שרבים מהם מכנים "תפריט של עוף מכובס ואורז".   כדיאטנית קלינית ומאמנת אני מלמדת את מטופליי להכין אוכל ולגוון בתפריטם, אבל זה הכל בתיאוריה....     כך החלטתי שהגיע הזמן להפסיק לדבר על האוכל, ולהתחיל לעשות את האוכל הטעים והבריא!   אבל.... מה עושים עם כל ההגבלות שיש לתזונה עם מחלות קרוהן וקוליטיס? הרי אם לא אוכלים פירות וירקות כי אסור סיבים תזונתיים (מה זה המושג הזה בכלל "אסור" באוכל?) וכל היום מתקיימים על אורז לבן וביצה קשה, איך נקבל את הויטמינים הדרושים לנו? עזבו ויטמינים - מה עם ההנאה שבאוכל?? באנו להינות, לא? הנאה מאוכל היא מרכיב בלתי נפרד מהנאות החיים, כמובן - בפרופורציות הנכונות. ובכל זאת.... עלינו לגייס את היכולות היצירתיות שלנו ולהתחיל להמציא מתכונים! אבל - זה לא פשוט, דורש ידע והבנה בתהליכי הכנת המזון והתאמה שלו ליכולת העיכול והספיגה של המעי החולה. המטופלים שלי הרבה פעמים אומרים לי את המשפט שבכותרת: "לבשל? להמציא מתכונים?? אני???" אז הבנתי שאני חייבת לגייס עזרה. אבל "מאין יבוא עזרי?" מתוכניות הטלויזיה של בישול למדתי שהשפים לא מתחשבים בנושא הבריאות, אלא מונחים בעיקר לפי הטעם, המראה, הארומה וצורת ההגשה של המנות. כך שאני לא יכולה לפנות לכל שף... אני צריכה שף שחושב בריאות. חשבתי וחיפשתי ומצאתי! ודאי חלקכם כבר מכירים אותה - שושי שטיינוביץ, שפית שחושבת בריאות, פיתחה שיטת בישול בשיתוף עם דיאטנים, וכולה מכוונת לתת אוכל טעים, מזין, מגוון ובריא! שושי הנחתה את תוכנית הטלוויזיה בערוץ 10 "מטבח בריא עם שושי שטיינוביץ". שיטת הבישול של שושי נקראת  "מבשלים גורמה לייט". שושי התלהבה מהרעיון שלי - ללמד חולי קרוהן וקוליטיס לבשל טעים ובריא, והתגייסה כל כולה לרעיון. כך נולדה לה הסדנא המשותפת שלנו, שכל כולה מיועדת עבורכם! סדנא בה תלמדו להכין את האוכל, תבינו את הסיבה מאחורי כל פעולה, תהיו שותפים בהכנת ארוחת הערב המשותפת שלנו, וגם - תחוו את האכילה המודעת במלוא ההנאה שלה!!!     המשתתפים בסדנא יגלו שלהכין אוכל בריא זה קל ונעים,   זול ומהיר, והכי חשוב -  כיף וטעים!     לראשונה נחשוף ונדבר על הנושא של אכילה ואי אכילה רגשית, על הפחדים שרבים מחולי קרוהן וקוליטיס מרגישים כשמדברים איתם על אוכל.     כל המשתתפים יהיו  שותפים לתהליך מעצים ומרתק של גילוי טעם האוכל הבריא והתחברות לחושים שלהם, הלכה למעשה!     איפה ומתי החגיגה הזו מתרחשת?   האירוע יתקיים בחודש מאי, שהוא חודש המודעות לקרוהן וקוליטיס.       ההרשמה המוקדמת בעיצומה ומספר המשתתפים מוגבל ביותר!כנסו כאן לקישור וקבלו את כל הפרטים    

תגובות

עדי זוסמן RD
עדי זוסמן RD
דיאטנית קלינית ומאמנת בריאות,מומחית לטיפול ואימון של הסובלים ממחלות מעיים,מפתחת של שיטת הרמזור לתזונה עם מחלות מעיים, כג...