מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

שרון איל- נטורופתית ומטפלת בג'ין שין...

מאת sharonayal
02/12/13 21:32
849 צפיות
שמנים טובים, שמנים רעים ומה שביניהם...

 

שמנים טובים, שמנים רעים ומה

 

שביניהם...

 

הדבר החשוב ביותר שכדאי לדעת לגבי השמנים הוא שאין צורך לפחד מהם, שמנים לא

 

משמינים(כמות גדולה שלהם בהחלט כן משמינה בדיוק כמו שכמות גדולה מידי של כול מזון אחר

 

משמינה), הם חלק מאבות המזון והם הכרחיים לתפקוד תקין של הגוף כולו. השמנים בונים כול

 

תא בגוף שלנו, משמשים חומר מוצא להורמונים שונים ולמיצי מרה, מסייעים בספיגת ויטמינים

 

A,D,E,K  וסידן ומשמשים מקור לאנרגיה.

 

ישנם מספר מושגים שחשוב להכיר:

 

כולסטרול- חומר שומני שקיים בגוף שלנו (בדיוק כמו שהוא קיים הכול יצור חי ולכן נמצא

 

במזונות מן החי) באופן טבעי ונחוץ לקיום תהליכים חיוניים בגוף. הכולסטרול קיים בשתי צורות

 

עיקריות- כולסטרול "רע"(LDL) וכולסטרול ׂ"טוב" (HDL) עודף כולסטרול "רע" נוטה להתחמצן,

 

להצטבר על דפנות כלי הדם ולגרום לחסימות והתפתחות מחלות לב וכלי דם.

 

שמנים רווים- Saturated fats- (קצת, אבל ממש קצת כימייה) המבנה הבסיסי של כול

 

השומנים הוא חומצות שומן שהן שרשראות ארוכות של פחמנים(C) ומימנים (H). השמנים רויים

 

רווים במימנים, כלומר כול פחמן (C) קשור לשני מימנים (H).התוצאה של הרוייה היא מבנה ישר

 

של חומצת השומן.

 

השומנים הרויים מעלים את רמת הכולסטרול ה"רע" בדם ותורמים להיווצרות מחלות לב וכלי דם

 

לכן מומלץ להפחית את צריכתם. מקורות לשומנים רווים הם מזונות מן החי- בשר, חלב ומוצריו

 

וביצים ושמן דקלים(שנמצא בהרבה מאוד חטיפים).

 

שמנים בילתי רויים- Unsaturated fats- שמנים שאינם רויים במימנים, כלומר לחלק מן

 

הפחמנים (C) חסר מימן (H).התוצאה של חוסר הרוייה היא היווצרות קשר כפול בין הפחמנים

 

(C) שיוצר כיפוף בחומצת השומן.

 

השמנים הבילתי רויים מורידים את רמת הכולסטרול ה"רע" , מעלים את רמת הכולסטרול ה"טוב"

 

ומפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון למחלות לב וכלי דם לכן מומלץ לצרוך מהם במידה(עד

 

30% מכלל הקלוריות היומיות). מקורות לשומנים בילתי רווים הם דגי מעמקים, זיתים ושמן זית,

 

אבוקדו, שומשום, טחינה, אגוזים, שקדים, גרעינים, זרעים, שמן קנולה ושמן קוקוס.

 

שמני טרנס-Trans fats - שמנים שעברו תהליך של הידרוגנציה- הרוויה, הוספה של מימנים.

 

שומני טרנס מעלים מאוד את רמת הסיכון למחלות לב וכלי דם ולכן מומלץ להימנע מהם. מקורות

 

לשומן טרנס הם מרגרינה ומזונות מעובדים ומתועשים למינים- מאפים מתוקים ומלוחים, בשרים

 

מעובדים, חטיפים ועוד.

 

טיגון- טיגון מקלקל של השמן ויוצר ראדיקליים חופשיים שמזיקים לגוף, מעודדים הופעת תהליכי

 

הזדקנות ומחלות ומחמצנים את הכולסטרול ה"רע".מומלץ מאוד להימנע ממזון מטוגן.

 

דוגמאות לארוחות בוקר עשירות בשמנים טובים-

 

2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, כוסמין או שיפון עם אבוקדו או ממרח שקדייה או טחינה ביתית או

 

ממרח זיתים ביתי וירקות חתוכים.

 

או דייסת קוואקר עם חלב שקדים, חלב שיבולת שועל או חלב סויה עם סילאן או תמר וממרח

 

שקדייה או טחינה גולמית או שמן זית.

 

או יוגורט סויה או יוגורט מאורז מלא עם אגוזים טריים מסוגים שונים, שקדים וזרעים(פשתן או

 

צ'יאה).

תגובות

sharonayal
sharonayal
נטורופתית ומטפלת בג'ין שין דו(דיקור ללא מחטים)- מטפלת במגוון רחב של  קשיים ובעיות בריאותיות. משלבת את הנ...