מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אורלי כהן - חיים וטעים

כמוניבלוגיםאורלי כהן - חיים וטעיםחזה עוף על האש - טעים, עסיסי ובריא

למי שמחפש אלטרנטיבה לבשר אדום, צירפתי כאן מתכון מנצח לחזה עוף עסיסי בניחוח אסייתי שהופך כל מנגל להנאה צרופה ובריאה. אם מצרפים אל חזה העוף סלט ירוק, סלט ירקות העונה במגוון צבעים, מעט חומוס/טחינה, ובטטה צלויה על האש (בנייר כסף), יצאנו גדולים!

10/05/11 15:13
11589 צפיות
חזה עוף על האש - טעים, עסיסי ובריא
חזה עוף הינו מקור מצוין לחלבון! בשר עסיסי ודל שומן.

כדאי לצלות או לטגן במחבת רק עד שמוכן ולא יותר – שלא יתייבש :)



המרכיבים :

1 ק"ג חזה עוף (לא לפרוס דק מדי ולא לדפוק לשניצל)



למשרה:

1/2 כוס רוטב סויה

1 כוס מים

2 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)

2 כפות סוכר חום (דמררה - סוגת)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (או קוביית דורות)

1 קוביית שום כתוש (דורות)

מעט צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף שבינינו)



אופן ההכנה:


מערבבים את חומרי המשרה בקערה שיכולה להכיל בתוכה את נתחי העוף.

משרים את חזות העוף במשרה לפחות שעה לפני הצלייה, אני עושה זאת לילה קודם.

ביום חול - מחממים מחבת פסים מרוחה בכף שמן קנולה, (ביום העצמאות - מנגל) וצולים את חזה העוף כ- 3 דקות מכל צד.

בתאבון.

שיהיה לכולנו חיים וטעים!

תגובות

אורלי כהן לבריאות
אורלי כהן לבריאות
המוטו שלי - חיים וטעים: אוהבת לבשל, לאפות ולאכול. יחד עם זאת אני חיה ונושמת בריאות כבר למעלה מ- 20 שנה.