מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.

צינתורים

24/04/10 1:07
2 תגובות

בן 55 עברתי פגיעה  בעמוד וחוט שידרה מצנתר כל 4 שעות אבל הצינתור הראשון בבוקר הוא אחרי 8 שעות ,ז"א מחצות הלילה עד 8 בבוקר אינני קם לצנתר מכיוון שמרגע שהתעוררתי לצינתור לא נרדם בשום אופן ובשום מצב ,קרה לא הרבה פעמים לאחר שינה רצופה של 8 שעות התעוררתי רטוב ובכל זאת אני ממשיך באותה דרך ,כל העניין הזה להתעורר ,לקום לשירותים לנקות לחטא לצנתר ,כל היקיצה הזאת מדירה שינה מעיניי,

אם כך , במה אני חוטא והאם בדרך זו אני פוגע בעצמי?


תגובות

אנה-רייזמן
24/04/10 7:53

Poolzator שלום

יכולות להיות כמה סיבות לדליפות שתן שאתה מציין:

1. מלאות יתר (overflow)- נגיד שקיבולת השלפוחית שלך היא 300cc. במרגע שהיא מתמלאת, השתן מתגבר על הסוגר ויוצא החוצה (דליפה לא רצויה). במידה והסוגר מכווץ יתר על המידה, השתן לא יצליח לצאת החוצה ולכן הדרך השנייה היא לעלות לכיוון מערכת השתן העליונה, כלומר לכיוון הכליות. הפתרון הוא נורא פשוט: פשוט לשתות פחות לפני השינה. באשפוז אנחנו מדריכים אנשים שמצנתרים להימנע משתייה אחרי 20:00 בערב, וזה כולל גם מאכלים משתנים (יוגורטים, אבטיח..)

2. זיהום בדרכי השתן-הסימן הראשון בדרך כלל שמדליק אצלינו נורה אדומה לזיהום בדרכי השתן הוא הופעת דליפות שתן בין הצנתורים. מה שצריך לעשות היא לקחת שתן לבדיקת כללית+תרבית. בדיקה כללית תצביעה האם ישנו זיהום ובתרבית נוכל לראות איזה חיידק צמח ולאיזו סוג אנטיביוטיקה הוא רגיש.

3. ניתן להשתמש בתרופות שתפקידן להרחיב את קיבולת השלפוחית על ידי הרפיית שריר חלק במערכת השתן. התרופות הנפוצות ביותר בשימוש הינן תרופות אנטיכולינרגיות כגון הנוביטרופן והדטרוזיטול.

***חשוב לעבור בדיקות תקופתיות שכוללות בדיקת אולטרא-סאונד של שלפוחית השתן והכליות ומטרתה הוא לראות את דרכי השתן והאם יש אבנים במערכת (שיכולים גם לגרום לזיהומים ודליפות שתן). בדיקה נוספת היא בדיקת אורודינמיקה שנועדה לבדוק את הפעילות של השלפוחית והקיבולת שלה. 

קודם כל אני מציעה שתעשה בדיקות שתן כדי לראות האם ישנו זיהום. במידה וכן וכיוון שיש קליניקה, ניתן להתחיל טיפול אנטיביוטי (בייעץ עם הרופא המטפל על סמך צמיחת התרבית)

בהצלחה,
אנה

ntn
25/05/10 23:01

יש אפשרות גם לעבור 2 סוגי ניתוחים:

1. חתיכת הספיקטנר, ואז דולף תמיד ללא צינתורים.
2. אוגמנטשן (הגדלת השלפוחית) ואז הקיבולת יותר גדוה ולא צריך לצנתר לעיתים תכופות. על הפלוסים בניתוח הזה תשאל את הרופאים (וחלק מחבריי), על המינוסים אתה יכול לשאול אותי.
3. אם תדע על אפשרות שלישית [שלא מונעת ממני שתיה כנל מהאחות היקרה אנה כי זה לא קביל תמיד בטח לא בחורף ו/או אחרי משקאות משתנים] אשמח אם תגיד לי כי אני מחכה לזה כבר שנים........