מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

דיאתרים

7 תגובות

שלום, בגלל נוזל בברך, וכאב קל /דקירות קלות בצד הימני של הברך, בבדיקת US נמצא שיש נזל כלשהוא בצד הברך. אני מקבל דיאתרים, השתן הפך להיות צהוב עז ואין בינתיים כל שינוי בברך.


תגובות

סימה-לבני
11/04/11 20:29

שלום רב,

התכשיר דיאתרים, או בשמו הגנרי DIACEREIN, מאושר לשימוש בארץ לטיפול סימפטומטי בתופעות של דלקת מפרקים.
האם מזה אתה סובל?

חשוב שתדע שהתגובה לתרופה קורית רק אחרי 4-6 שבועות, כך שאם תקופה זו עוד לא עברה, אתה באמת לא צפוי להשתפר.
בד"כ מומלץ לקבל טיפול נוסף נגד כאבים, עד שהתגובה לתרופה תגיע.
הצבע הצהוב של השתן, צפוי, זוהי תופעת לוואי ידועה.

מקווה שעזרתי,

כל טוב,

סימה
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il

חנה3
17/05/11 18:53

מעונינת לדעת האם יש צורך לעשות הפסקה בלקיחת דיאתרים?

סימה-לבני
20/05/11 2:22

שלום לך,

התכשיר ניתן לפי הוראת רופא ונלקח כל זמן שהוא אפקטיבי. תפקידו לשנות את מהלך המחלה כדי להרגיש טוב ולהבריא.
לאורך כל הטיפול את אמורה להיות בהשגחת הרופא שלך, שימשיך ויתן לך מרשמים כל זמן שהטיפול מועיל לך ואינך סובלת מתופעות לוואי משמעותיות.
מדובר לפעמים על שנים של טיפול.

אם את מרגישה צורך להפסיק את התרופה, כדאי שתיידעי את הרופא שלך, ותתייעצי איתו.

כל טוב,

סימה לבני
המרכז לייעוץ תרופתי אישי

ששת
30/07/15 13:07

לאחרונה הרופאה אמרה לי שיש התראות על התרופה דיאתרים והפסיקה לי את המרשמים

האם ידועה התראה על התרופה

nellb
11/05/17 8:51

האם דיאתרים בטוחה? קראתי שבארצות הברית ובאירופה לא קבלה אישור.

סימה-לבני
13/05/17 22:23

שלום רב,

 

אכן קיימת התראה על התרופה דיאתרים שמכילה Diacerein.

את ההתראה של משרד הבריאות מ 2014, ניתן לקרוא כאן.

תמצית ההתראה היא שנמצא שיותר ממחצית המטופלים ב Diacerein מפתחים שלשול.

השלשול מתפתח בד"כ בתחילת התקופה ויכול לחלוף, ולכן ההנחיות הן להתחיל במינון נמוך של 50 מג פעם ביום, לטיפול בסימפטומים של אוסטאוארתריתיס, ורק אחרי 2-4 שבועות, אם הכל תקין, אפשר להוסיף כדור נוסף של 50 מג, ובכך לקבל את הטיפול המומלץ של 100 מג ליום.

גם פגיעה בכבד תוארה, במספר קטן של מטופלים ב Diacerein ולכן כמו שתוכלו לראות בעלון לצרכן של דיאטרים כאן, יש הנחיה לעשות בדיקה לתפקודי כבד לפני תחילת הטיפול, ולעקוב אחר התפקוד בהמשך.

כל זה לא אומר שלא ניתן לרשום ולקבל את התרופה, אבל ההגיון שלי אומר שעדיף לבחור בטיפול בתרופות אחרות ממשפחת ה NSAID שעליהן אין מגבלות כנ"ל, ולהגיע לדיאטרים לאחר שהתרופות האחרות לא נתנו מענה מספק לאוסטאוארתריטיס.

לחמש משפחות של תרופות ממשפחת ה NSAID שמאושרות לשיווק בישראל הקלק כאן. ובהמשך הקליקו על הקישור בעמודה שכותרתה ATC.

לעלון לצרכן של דיאתרים הקלק כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

 

ששת
13/05/17 23:00

תודה רבה אראה לאורטופד את רשימת התחליפים אם הם קיימים בסל בקופת חולים, בפגישה הקודמת הוא הציע לי לקחת כדורי כורכום שלא ברור לי מה הם מועילים ומה הם מסכנים