מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ורד עזריאלי
ורד עזריאלי
עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית. בעלת ניסיון רב בתחום האונקולוגיה ובריאות הנפש. כיום עובדת כפסיכותרפיסטית בעמותת "בית חם".קליניקה פרטית בירושלים.
לנה קורץ
לנה קורץ
מטפלת ויועצת במיניות, יועצת מיניות באגודה למלחמה בסרטן. מלמדת בחוג ללימודי המשך של עבודה סוציאלית, בקורס טיפול מיני כללי ובקורס טיפול מיני לאנשים עם צרכים מיוחדים, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה. בוגרת אוניברסיטת תל אביב: B.A בסיעוד. בוגרת אוניברסיטת חיפה: MA בבריאות נפש קהילתית. בוגרת קורס לטיפול מיני באוניברסיטת בר אילן. התמחות בטיפול מיני במרפאה לטיפול מיני, בית חולים "מאיר" כפר סבא. לינק לאתר שלי http://www.lenak.co.il/
שלומית שדמון-אזרד
שלומית שדמון-אזרד
אנתרופולוגית רפואית מנהלת מערך התמיכה בארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים בישראל CareGivers Israel שותפה לכתיבת מחקר (מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל) על בני משפחה מטפלים בדמנציה בארץ ובעולם בעלת ידע מניסיון כבת משפחה מטפלת- Caregiver

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).
כמוניבני משפחה מטפליםמסתירים את נושא האוטיזם

מסתירים את נושא האוטיזם

דלית
22/09/11 9:42
1 תגובות

במשפחה המורחבת התגלתה ילדה אוטיסטית

המשפחה אינה משוחחת על כך

בראה"ש נחגוג כולנו יחד ואני תוהה איך עלי להתייחס למשפחה ולילדה עצמה

האם להתעלם? האם להתנהג כרגיל? האם לשוחח או לנסות לתקשר עם הילדה בכלל?

תודה


תגובות

שלום דלית:
התמודדות של משפחה עם ילד בעל צרכים מיוחדים הנו תמיד נושא כאוב גם למשפחה וגם לילד עצמו.
אנחנו מוצאים שגם על מחלות פיסיות, קרי סרטן אנשים לעיתים מתקשים לדבר על אף שנחשבת כמחלה שמעוררת אמפתיה ופחות סטיגמתית מבחינה חברתית וקל וחומר כשמדובר על מחלות נפשיות, מנטליות וכד'.
חסרים לי קצת יותר פרטים לגבי המקרה שציינת, מה מידת הקירבה שלך למשפחה, מתי זה התגלה, האם זה משהו חדש או משהו ישן שפשוט גילית כעת.
באופן כללי אני יכולה להמליץ לך לתקשר הן עם המשפחה והן עם הילדה בהתאם למה שהם מביאים מעצמם.
אם הם יעלו את הנושא הרי שתוכלי להתייחס אליו ואם לא זה סימן שאינם מעוניינם לדבר על כך.
לגבי הילדה. הדבר העיקרי באוטיזם זה בעית התקשורת, על כן אני מניחה שלא תוכלי לדבר ישירות עם הילדה על הבעיה שלה, אלא לתקשר אתה בהתאם ליכולת שלה לתקשר.
במידה ומדובר בסוג קשר מאוד קרוב (כמובן מבחינה רגשית) עם המשפחה שאת מרגישה דווקא כן צורך להעלות את הנושא ונראה לך נכון (אולי גם מתוך רצון לסייע ) תוכלי לפנות אליהם, אולם בפורום מצומצם יותר ולא בפורום של ארוחת חגג וכד'.
בהצלחה ואני בהחלט אשמח לסייע אם תתני לי פרטים נוספים או שתרצי לשאול משהו נוסף.
ובכלל הנושא שהעלית הוא מאוד חשוב וחיוני.
תודה!