מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.

מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!

אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהשאלה לפרופ' ירון רבינוביץ' בנושא אמצעי מניעה ומבמצב של מחלות אוטואימוניות
שאלה לפרופ' ירון רבינוביץ' בנושא אמצעי מניעה ומבמצב של מחלות אוטואימוניות
12/03/13 15:54
1 תגובות
שלום רב, אני בחורה החולה בטרשת נפוצה כ-5 שנים, באותם ימים עלתה המודעות לבדיקות לקרישיות יתר לצורך שימוש בגלולות ונבדקתי כ-5 פעמים כאשר התוצאות לא היו עקביות. פעם יש פעם אין וחוזר חלילה. מאז הומלץ לי על ידי ההמטולוגית שטיפלה בי, להימנע משימוש באמצעי מניעה הורמונאליים כדי לא לקחת סיכון, על אף שהוא כנראה ממש קטן אם בכלל. בקיצור היא לא יכולה לקחת אחריות.
שאלתי היא כזאת, כבחורה צעירה, אשר מעוניינת לשקול אפשרות לשימוש בגלולות, מהן הבדיקות האפשריות שעליי לעשות על מנת לוודא כי מותר או אסור, ולא להימנע משימוש רק בשל אי ידיעה אם מותר או אסור.
אשמח לפירוט כיצד עליי להתמודד עם הנושא: בדיקות אפשריות, אמצעי מניעה חלופיים(למשל התקן תוך רחמי לאישה שטרם ילדה, יכול לפגוע ברחם ולסכן את הפוריות זה נכון?)
אשמח לעצתך,
תודה
פרופ' ירון רבינוביץ
שלום snow17,
אכן לחלק מהנשים עם קרישיות יתר יש מגבלה לנטילת גלולות למניעת הריון. הנושא מורכב, כי הוא תלוי בין היתר בבעיית ובחומרת הקרישיות יתר (לא כל קרישיות יתר זהה), ובסוג אמצעי המניעה הרצויים. בחלק מהמקרים שבהם לא ניתן לקחת גלולות "רגילות" שמכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ניתן להשתמש בגלולות שמכילות רק פרוגסטרון ובחלק לא ניתן להשתמש גם באלה. בנוסף, כמובן שניתן להשתמש בקונדום, התקן תוך רחמי ללא הוורמונים ובהתקן עם הורמון. כך שהמבחר ומספר הפתרונות רב ותלוי בבעיה. לכן, עלייך לפנות למומחה שיעשה לך סדר באפשרויות ויבחר איתך ביחד את האמצעי הטוב ביותר למצבך.